Το ακατάλληλο σουτιέν αποτρέπει τις γυναίκες από την άσκηση - πιο αποθαρρυντικό και από την έλλειψη χρημάτων!‏

Eκατομμύρια γυναίκες δεν ασκούνται ή δεν ασχολούνται με κάποιο άθλημα, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να βρουν ένα κατάλληλο σουτιέν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Eκατομμύρια γυναίκες δεν ασκούνται ή δεν ασχολούνται με κάποιο άθλημα, μόνο και μόνο επειδή δεν μπορούν να βρουν ένα κατάλληλο σουτιέν, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.


Σχεδόν μία στις πέντε γυναίκες στη Μ. Βρετανία δήλωσε ότι υπέφεραν από τον πόνο ή από την αμηχανία που προκλήθηκε από το στήθος τους κατά την διάρκεια της άσκησης. Αυτή η δυσφορία ήταν πιο αποτρεπτική από το κόστος της άσκησης, τη έλλειψη πρόσβασης σε εγκαταστάσεις ή την έλλειψη συντροφιάς για άσκηση - και πολλές ανέφεραν ότι δεν μπορούσαν να βρουν το κατάλληλο αθλητικό σουτιέν για άσκηση, αναφέρει το news.gr.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Πόρτσμουθ που έκαναν την σχετική έρευνα, προέτρεψαν τις γυναίκες να πάρουν αθλητικό σουτιέν τους και τόνισαν ότι ήδη από το σχολείο θα πρέπει να εκπαιδεύονται τα κορίτσια να φορούν τα κατάλληλα σουτιέν για άσκηση. Προηγούμενη έρευνα είχε δείξει ότι οι περισσότερες γυναίκες φορούν ένα σουτιέν μόδας κατά την άσκηση αντί για ένα αθλητικό σουτιέν, το οποίο παρέχει επιπλέον υποστήριξη και εμποδίζει κάθε δυσάρεστη και ενοχλητική κίνηση.

Στην τελευταία αυτή μελέτη, οι ερευνητές επιστράτευσαν περίπου 239 γυναίκες ηλικίας 18 έως 64 ετών, οι οποίες απάντησαν δεκάδες ερωτήσεις σχετικά με τις συνήθειες άσκησης τους, την συχνότητα που ασκούνταν αλλά και τους λόγους που δεν ασκούνταν. Η έλλειψη κινήτρου ή η έλλειψη ενέργειας είναι η πρώτη αιτία που τις απέτρεπε από την άσκηση, ακολουθούσε η έλλειψη χρόνου και στην συνέχεια απάντησαν ότι ασκούνταν επειδή είχαν κάποια προβλήματα υγείας. Ωστόσο, οι ανησυχίες για το στήθος τους, συμπεριλαμβανομένων του πόνου και της αμηχανίας, ήρθε στην τέταρτη θέση, πριν από τα ζητήματα κόστους και της έλλειψης των εγκαταστάσεων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ