Αυτά είναι 5 superfoods που όλοι πρέπει να γνωρίζουμε – Υγιεινά & νόστιμα, θα σας ξετρελάνουν! (φωτό)

Πρέπει να τα συμπεριλάβεις στη διατροφή σου αυτή την περίοδο

Ο όρος «υπερ-τροφές» αναφέρεται σε τρόφιμα τα οποία έχουν μεγάλη συγκέντρωση βιταμινών, ιχνοστοιχείων, μετάλλων, ισχυρών αντιοξειδωτικών και άλλων θρεπτικών συστατικών, σε μικρό όγκο τροφίμου και έχουν συγκεκριμένα οφέλη για την υγεία, τα οποία πιστοποιούνται από κλινικές μελέτες.

Πάμε να δούμε κάποια από αυτά!

Ταχίνι

Αποτελείται από πολτοποιημένους σπόρους σουσαμιού, και δεδομένου ότι το σουσάμι έχει πολλές θρεπτικές ιδιότητες, βιταμίνες και πρωτεΐνες υψηλής βιολογικής αξίας, το ταχίνι κατατάσσεται πρώτο στη λίστα των σούπερ τροφών.

Μανιτάρια

Δεν λέγονται τυχαία το "κρέας” των χορτοφάγων, αφού μπορούν να το αντικαταστήσουν επάξια προσφέροντας ακόμα περισσότερα οφέλη στην υγεία. Τα μανιτάρια είναι χαμηλά σε υδατάνθρακες, θερμίδες, νάτριο, χοληστερόλη και λιπαρά, ενώ έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες και πρωτεΐνες. Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, τα μανιτάρια είναι επίσης πλούσια σε βιταμίνες του συμπλέγματος Β, που βοηθούν στη διατήρηση ενός υγιούς μεταβολισμού και αποτελούν εξαιρετική πηγή καλίου, ένα μεταλλικό στοιχείο που βοηθά στη μείωση της υψηλής πίεσης του αίματος.

Όσπρια

Διαβάστε ακόμα: Το άγχος παχαίνει ; Ποιες είναι οι λανθασμένες διατροφικές συνήθειες που κάνουμε όταν στρεσαριζόμαστε ;

Δεν φαντάζεσαι πόσο καλό κάνουν στον οργανισμό σου τα ταπεινά όσπρια. Πλούσια σε φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά, τα όσπρια δεν σε βοηθούν μόνο να χάσεις βάρος, αλλά παίζουν σημαντικό ρόλο στην πρόληψη των ασθενειών. 

Ξηροί καρποί

Τα οφέλη των ανάλατων (προσοχή) ξηρών καρπών έχουν αποδειχθεί μέσα από αρκετές έρευνες και μελέτες. Κάθε είδος ξηρού καρπού έχει διαφορετικές ιδιότητες και προσφέρει τα δικά του θρεπτικά συστατικά στον οργανισμό. Αρκεί μία μικρή χούφτα από αμύγδαλα, καρύδια, φουντούκια και φιστίκια στις σαλάτες, τα smoothies ή απλά σαν σνακ για να πάρεις τις απαραίτητες βιταμίνες που χρειάζεσαι και να γεμίσεις ενέργεια.

Μαύρη σοκολάτα και κακάο

Οι μαγικές αυτές τροφές δεν θα διώξουν απλά τη λιγούρα για γλυκό αλλά θα σου προσφέρουν τα αντιοξειδωτικά συστατικά που χρειάζεσαι και θα ενισχύουν την καλή σου διάθεση. 

Διαβάστε ακόμα: Ένα ποτήρι κρασί βοηθά από την απώλεια βάρους ως την μείωση του σακχάρου στο αίμα – Ο θαυματουργός οίνος!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ