Απίστευτο! Πως ο καρκίνος του Καρόλου βάζει ξανά στο "παιχνίδι" τον πρίγκιπα Χάρι - Ως δεύτερος στη διαδοχή του θρόνου της Βρετανίας, υποχρεωτικά θα έχει ρόλο στο συμβούλιο

Η επομένη μέρα ...

Με τις τελευταίες εξελίξεις στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ και τη διάγνωση του Βασιλιά Καρόλου με καρκίνο έχουν ήδη ξεκινήσει τα σενάρια για την επόμενη μέρα.

Μην ξεχνάμε ότι ο 75χρονος royal βρίσκεται σε προχωρημένη ηλικία και μία τέτοια ασθένεια κρίνεται άκρως ανησυχητική.

Για πολλούς τύπους καρκίνου, η πιθανότητα να προσβληθεί αυξάνεται με την ηλικία. Τα στοιχεία του Ηνωμένου Βασιλείου δείχνουν, κατά μέσο όρο κάθε χρόνο, περισσότερο από το ένα τρίτο (36%) των νέων περιπτώσεων καρκίνου ήταν σε άτομα ηλικίας 75 ετών και άνω.

Ο Κάρολος έχει ήδη ξεκινήσει θεραπείες και για όσο διάστημα τις πραγματοποιεί δε θα εμφανίζεται δημόσια.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος "The prognosis is good" - Ο Κάρολος και οι γιατροί του είναι πολύ θετικοί - "Η κατάσταση διαγνώστηκε "έγκαιρα"

Ωστόσο, υπάρχει και η πιθανότητα να μη βγει νικητής από αυτή τη μάχη.

Σε αυτήν την περίπτωση, σύμφωνα με το νόμο για την Αντιβασιλεία του 1937, που άρχισε να ισχύει όταν ο παππούς του Καρόλου και πατέρας της Ελισάβετ, Γεώργιος o 6ος, έγινε Βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, όταν ο μονάρχης της χώρας δεν μπορεί να ασκήσει προσωρινά τα καθήκοντά του, εξαιτίας ασθένειας ή άλλου λόγου που δεν ισοδυναμεί όμως με παντελή έλλειψη ικανότητας, τότε ορίζεται ένα συμβούλιο από μέλη της βασιλικής οικογένειας, που εκτελούν αντί για εκείνον και για λογαριασμό του όλες εκείνες τις πράξεις που είναι απαραίτητες για τη λειτουργία του παλατιού και τη συνέχιση της μοναρχίας.

Αν μελλοντικά δεν θα είναι προσωρινά σε θέση να τα καταφέρει, τότε αναλαμβάνουν καθήκοντα οι επόμενοι τέσσερις στη γραμμή διαδοχής, οι οποίοι όμως πρέπει να έχουν κλείσει τα 21 τους χρόνια. Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται η Καμίλα, που δεν είναι τεχνικά μιλώντας διάδοχος, αλλά είναι βασίλισσα, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ, ο Δούκας του Σάσεξ, δηλαδή ο Χάρι, ο Δούκας του Γιορκ, δηλαδή ο πρίγκιπας Aνδρέας και η μεγάλη κόρη του, Βεατρίκη.

Διαβάστε ακόμη: Βασίλισσα Καμίλα, Πριγκίπισσα Άννα & Πριγκίπισσα Κέιτ: Οι 3 γυναίκες που θα αντικαταστήσουν τον ασθενή Βασιλιά Κάρολο μαζί με τον διάδοχο Γουίλιαμ

Από το 2022 ωστόσο, η ρύθμιση αυτή άλλαξε και πλέον εφαρμόζεται μόνο για τους ήδη εργαζόμενους της βασιλικής οικογένειας.

Επομένως, μιλάμε για την Βασίλισσα Καμίλα, την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπας Έντουαρντ

Φυσικά,προτεραιότητα έχει ο πρίγκιπας Γουίλιαμ, ο οποίος μάλλον δεν είναι σε θέση να αναλάβει βασιλικά καθήκοντα, καθώς βρίσκεται συνεχώς στο πλευρό της συζύγου του, Κέιτ που αναρρώνει έπειτα από εγχείρηση στην κοιλιά.

Διαβάστε ακόμη: Πριγκίπισσα Κέιτ: Η πλήρης ανάρρωση σε εννέα μήνες - "Βλακείες" οι φήμες ότι έπεσε σε κώμα - Όλες οι εξελίξεις

Για την ώρα, σύμφωνα με τελευταίες πληροφορίες ο 39χρονος πρίγκιπας πετάει σήμερα από το Μόντεσιτο της Καλιφόρνια, μόνος χωρίς τη σύζυγο του, Μέγκαν Μαρκλ, για να δει τον πατέρα του.

Διαβάστε ακόμη: Ο πρίγκιπας Χάρι θα ταξιδέψει στην Αγγλία για να δει τον πατέρα του, Βασιλιά Κάρολο - Μίλησαν μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του 75χρονου με καρκίνο (βίντεο)

Βέβαια, αυτή η επίσκεψη "γεννάει" και άλλα ερωτήματα όπως το αν θα θέλει να επανέλθει στα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.



instagram @britishroyalfamilycrown

Υπενθυμίζουμε ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος εισήχθη στις 26/1 στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη «διορθωτική επέμβαση» που αφορά διογκωμένο προστάτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun.

Ο βασιλιάς έφθασε στην ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, "The London Clinic" κι έμεινε δύο βράδια.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο - Θα υποβληθεί σε επέμβαση προστάτη (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος στο νοσοκομείο: Πώς πέρασε το πρώτο βράδυ του μετά την εγχείρηση προστάτη (βίντεο)

Την Κυριακή (4/2) ο Κάρολος πήγε στην εκκλησία στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την επέμβαση στον προστάτη.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Οι γιατροί δεν του έδωσαν εξιτήριο, παραμένει στο νοσοκομείο - Φήμες για επιπλοκή μετά την εγχείρηση προστάτη - 4 φορές τον επισκέφθηκε η Καμίλα (βίντεο)

Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να βγει νικητής μέσα από αυτήν την περιπέτεια!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ