Βασιλιάς Κάρολος "The prognosis is good" - Ο Κάρολος και οι γιατροί του είναι πολύ θετικοί - "Η κατάσταση διαγνώστηκε "έγκαιρα"

Οι τελευταίες εξελίξεις

Παγωμένος είναι από χθες ο πλανήτης με την είδηση της διάγνωσης του Βασιλιά Καρόλου με άγνωστης μορφής καρκίνου.

Το Παλάτι του Μπάκιγχαμ μετά την επίσημη ανακοίνωση που εξέδωσε στον επίσημο λογαριασμό στο instagram δεν προχώρησε σε κάποιο update, παρα μόνο στο ότι ο 75χρονος ξεκίνησε ήδη από χθες (5/2) τακτικές θεραπείες.

Σύμφωνα με την Daily Mail και το αποκλειστικό ρεπορτάζ της μεταδίδει ότι «η κατάστασή διαγνώστηκε έγκαιρα και η πρόγνωση είναι καλή». 

Διαβάατε ακόμη: Live από το BBC - Βασιλιάς Κάρολος ο Γ' διαγνώσθηκε με καρκίνο - Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό

Ο Βασιλιάς δηλώνει αισιόδοξος ότι θα βγει νικητής από αυτή τη μάχη και σύντομα θα επιστρέψει δριμύτερος στα καθήκοντα του.

Διαβάστε ακόμη: Παγκόσμιο σοκ: Ο Βασιλιάς Κάρολος της Αγγλίας έχει καρκίνο - Ξεκίνησαν οι θεραπείες - Η διάγνωση μετά το χειρουργείο για προστάτη

Τα ανάκτορα ξεκαθάρισαν, ωστόσο ότι η νόσος δε σχετίζεται με την πρόσφατη επέμβαση του στον προστάτη.

Image

«Δεν πρόκειται για καρκίνο του προστάτη, όμως η διάγνωση έγινε κατά τη διάρκεια της επέμβασής του για τον διογκωμένο προστάτη».

Διαβάστε ακόμη: Η απόλυτη royal καταιγίδα: Με απόντα Βασιλιά, την Καμίλα στο πλευρό του & τον διάδοχο Γουίλιαμ με ασθενή την Κέιτ, επόμενη Βασίλισσα!

«Παραμένει απόλυτα θετικός όσον αφορά τη θεραπεία του και προσβλέπει στην επιστροφή του στα δημόσια καθήκοντα του το συντομότερο δυνατό», αναφέρουν τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ.

Η φράση που επαναλαμβάνουν συνέχεια στο BBC είναι η εξής:

"The show must go on", με την έννοια ότι όλα προβλέπονται από τους θεσμούς της Βρετανίας ότι και να συμβαίνει.

Υπάρχει ένας συνταγματικός μηχανισμός για όταν ο αρχηγός του κράτους αδυνατεί να ασκήσει επίσημα καθήκοντα - σε αυτήν την περίπτωση μπορούν να διοριστούν «σύμβουλοι του κράτους» για να υποκαταστήσουν τον μονάρχη. 

Προς το παρόν περιλαμβάνει τη βασίλισσα Καμίλα, τον πρίγκιπα Γουίλιαμ, την πριγκίπισσα Άννα και τον πρίγκιπα Εδουάρδο, με τον πρίγκιπα Χάρι και τον πρίγκιπα Άντριου να μην καλούνται πλέον ως μη εργαζόμενοι βασιλικοί.

Διαβάστε ακόμη: Ο πρίγκιπας Χάρι θα ταξιδέψει στην Αγγλία για να δει τον πατέρα του, Βασιλιά Κάρολο - Μίλησαν μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του 75χρονου με καρκίνο (βίντεο)

Παράλληλα, σύμφωνα με το BBC, ο πρίγκιπας Χάρι μίλησε με τον βασιλιά για τη διάγνωσή του και θα ταξιδέψει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να τον δει τις επόμενες ημέρες.

Αυτή η "επίσκεψη" έχει βάλει πολλούς σε σκέψεις για το εάν θα επαναπροσδιοριστεί η σχέση των δύο αδερφών.

Τώρα, που ο πατέρας τους είναι άρρωστος και θα απέχει από τις υποχρεώσεις τους, μήπως σκεφτεί την επιστροφή του ο "άσωτος" 39χρονος;

Βέβαια, ο πρίγκιπας Γουίλιαμ δε βρίσκεται και σε πολύ καλή συναισθηματική κατάσταση, γιατί πέρα από τον Κάρολο, φροντίζει ήδη τη σύζυγο του Κέιτ, που πήρε εξιτήριο από την ιδιωτική κλινική, έπειτα από άγνωστη εγχείρηση στην κοιλιά.

Υπενθυμίζουμε ότι ο βασιλιάς της Βρετανίας Κάρολος εισήχθη στις 26/1 στο νοσοκομείο για μια προγραμματισμένη «διορθωτική επέμβαση» που αφορά διογκωμένο προστάτη, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας Sun.

Ο βασιλιάς έφθασε στην ιδιωτική κλινική του Λονδίνου, "The London Clinic" κι έμεινε δύο βράδια.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Εισήχθη σήμερα στο νοσοκομείο - Θα υποβληθεί σε επέμβαση προστάτη (βίντεο)

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος στο νοσοκομείο: Πώς πέρασε το πρώτο βράδυ του μετά την εγχείρηση προστάτη (βίντεο)

Την Κυριακή (4/2) ο Κάρολος επισκέφθηκε την εκκλησία στην πρώτη του δημόσια έξοδο μετά την επέμβαση στον προστάτη.

Διαβάστε ακόμη: Βασιλιάς Κάρολος: Οι γιατροί δεν του έδωσαν εξιτήριο, παραμένει στο νοσοκομείο - Φήμες για επιπλοκή μετά την εγχείρηση προστάτη - 4 φορές τον επισκέφθηκε η Καμίλα (βίντεο)

Ας ευχηθούμε να πάνε όλα καλά και να βγει νικητής μέσα από αυτήν την περιπέτεια!

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ