Μαρ Γκαλθεράν: Η πρώτη γυναίκα με σύνδρομο down που εκλέχθηκε βουλευτής στη Βαλένθια - "Θέλω να προσφέρω στους πολίτες - Κάποιοι δεν το πήραν καλά, αλλά οκ" (βίντεο)

"Ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη"

Η 45χρονη Ισπανίδα, Μαρ Γκαλθεράν έγραψε ιστορία καθώς έγινε το πρώτο άτομο με σύνδρομο down που εκλέγεται σε τοπικό κοινοβούλιο και αποκτά την ιδιότητα της βουλεύτριας.

“H κοινωνία έχει αρχίσει να παρατηρεί ότι τα άτομα με σύνδρομα down έχουν πολλά να προσφέρουν στην κοινωνία. Αλλά ο δρόμος είναι μακρύς ακόμη” τόνισε σε δηλώσεις της στον Guardian η Γκαλθεράν.

Η βουλεύτρια πολιτικοποιήθηκε πολύ νωρίς, ήδη από τα 18 της, όταν μπήκε στις γραμμές του Λαϊκού Κόμματος της Ισπανίας. Ανέβηκε σιγά αλλά σταθερά στην κομματική ιεραρχία και έγινε υποψήφια βουλεύτρια τον περαμένο Μάιο.

Η εκλογή της ήταν το δίχως άλλο μία κατάκτηση. “Κάποιοι δεν υποδέχθηκαν καλά το γεγονός ότι είμαι πλέον βουλεύτρια αλλά οκ, στα social media υπάρχουν όλες οι αντιδράσεις. Θέλω απλώς να προσφέρω στους πολίτες της Βαλένθια και αυτό θα προσπαθήσω να κάνω” κατέληξε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ