Topwoman η 98χρονη γυναίκα από την Ουκρανία: Περπάτησε με τις παντόφλες & το μπαστούνι της για να διαφύγει τον κίνδυνο του πολέμου - "Πρέπει να συνεχίσω" (βίντεο)

9 χιλιόμετρα σε εμπόλεμη ζώνη

Ραγίζει καρδιές η ιστορία μίας 98χρονης γυναίκας που όπως εξομολογείται περπάτησε 9 χλμ. σε εμπόλεμη ζώνη, για να διαφύγει τον κίνδυνο

Κρατώντας το μπαστούνι της κι ένα κομμάτι ξύλου και φορώντας τις παντόφλες της δεν υπολόγισε τον κίνδυνο και προτίμησε να ρισκάρει για να σωθεί από τη ρωσική επίθεση στην πόλη Οτσερέτιν.

Για την Λίντια Στεπανίβνα Λομικόβσκα όλα άρχισαν όταν η οικογένειά της αποφάσισε να φύγει από την Οτσερέτιν στην επαρχία του Ντονέτσκ μετά την εισβολή σε αυτήν Ρώσων στρατιωτών.

Κατά τη διάρκεια των βομβαρδισμών η 98χρονη χωρίστηκε από τον γιο της και τις δύο νύφες της καθώς τα νεώτερα μέλη της οικογένειας επέλεξαν περιφερειακή διαδρομή ενώ η 98χρονη αποφάσισε να συνεχίσει στον κεντρικό δρόμο της πόλης.

Με το μπαστούνι της στο ένα χέρι και ένα ξύλο στο άλλο για να κρατάει την ισορροπία η 98χρονη περπάτησε όλη την ημέρα χωρίς φαγητό ή νερό μέχρι να φτάσει στις ουκρανικές δυνάμεις.

«Μια φορά έχασα την ισορροπία μου και έπεσα. Μια άλλη φορά κοιμήθηκα λίγο και μετά συνέχισα το περπάτημα. Και μετά έπεσα για δεύτερη φορά. Αλλά σηκώθηκα και είπα στον εαυτό μου ότι πρέπει να συνεχίσω να περπατάω» περιέγραψε αναλυτικά.

Ευτυχώς, την εντόπισαν εγκαίρως οι Ουκρανοί στρατιώτες και την παρέδωσαν σε μέλη της ομάδας White Angels που έχει αναλάβει την εκκένωση αμάχων από εμπόλεμες περιοχές, με την γυναίκα να επανενώνεται με την οικογένειά της.

Μετά τη δημοσιοποίηση, δε, της απίστευτης ιστορίας της 98χρονης ο διευθύνων σύμβουλος της ουκρανικής τράπεζας Monobank ανακοίνωσε ότι θα της αγοράσει ένα σπίτι «στο οποίο θα μείνει μέχρι να εξαφανιστεί αυτή η ανωμαλία (σ.σ. ο πόλεμος στην Ουκρανία)».

Διαβάστε ακόμη: Δείτε το βίντεο, πυρκαγιά ξέσπασε στο περίφημο κάστρο του Harry Potter - Χτυπήθηκε σε ρωσική επίθεση στην Οδησσό, σκοτώθηκαν 5 άνθρωποι

Διαβάστε ακόμη: Νυχτερινή ρωσική επίθεση κατά της Ουκρανίας - 16 πυραύλους και 11 μη επανδρωμένα αεροσκάφη

Διαβάστε ακόμη: Αιματοκύλισμα στην Μόσχα: 143 οι νεκροί & και ακόμα ανασύρονται πτώματα – 11 συλλήψεις - Η Ρωσική Ομοσπονδία κατηγορεί την Ουκρανία (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ