Τραγικό story ... 5μελής οικογένεια δολοφονήθηκε από τη Χαμάς - "Ασφυκτιούμε, μας καίνε"

Γροθιά στο στομάχι

«Είναι εδώ. Μας καίνε. Ασφυκτιούμε!» έγραψε ο 36χρονος Τζόνι Σίμαν Τοβ. Αυτός και η σύζυγός του Ταμάρ Κεντέμ Σιμιάν Τοβ, τα τρία τους παιδιά ηλικίας από δύο έως πέντε ετών και η μητέρα τού Τζόνι, Κάρολ Σίμιαν Τοβ, 70 ετών, σκοτώθηκαν το Σάββατο.

Ο Τζόνι, τα παιδιά του, ο 2χρονος Όμερ και τα 5χρονα δίδυμα Αρμπέλ και Σακάρ ήταν όλοι Αμερικανοί πολίτες, όπως και η μητέρα του. Η εθνικότητα της συζύγου του δεν ήταν σαφής. Ζούσαν στο κιμπούτς Νιρ Οζ, κοντά στη Λωρίδα της Γάζας, μια κοινότητα 400 ατόμων. Από αυτούς, οι 80 έχασαν τη ζωή τους στην επίθεση του Σαββάτου.

Μόλις αντιλήφθηκαν την επίθεση των ενόπλων της Χαμάς, η Ταμάρ άρχισε να στέλνει μηνύματα σε φίλους στην Αυστραλία λέγοντας ότι ήταν ασφαλείς. Μέσα από το καταφύγιο του σπιτιού της, έστειλε μήνυμα στους φίλους της στο Σίδνεϊ, Γισάι και Μορ Λάκομπ, γύρω στις 2:45 μ.μ. το Σάββατο, αναφέροντας: «Γεια σας παιδιά, μπήκαμε στο καταφύγιο στο σπίτι μας, όλα πάνε καλά».

Μία ώρα αργότερα τα μηνύματα προς την Αυστραλία σταμάτησαν. Ο Τζόνι όμως είχε στείλει μήνυμα στην αδερφή του, Ρανάε Μπάτλερ, που ζει στο Ισραήλ, λέγοντας: «Είναι εδώ. Μας καίνε. Ασφυκτιούμε!».

Η μητέρα του είχε καταφύγει στο δικό της σπίτι με τον σκύλο της Τσάρλι, καθώς η Χαμάς προχωρούσε. Βρέθηκε νεκρή από πυρά μέσα στο δικό της καταφύγιο. Δύο από τις κόρες της και δύο από τους γιους της επέζησαν από την επίθεση στο κιμπούτς, καθώς και ο πατέρας τους Λάρι Μπάτλερ.

Ένας από τους γιους της, ο Σακάρ Μπάτλερ, ο οποίος ήταν επικεφαλής της ασφάλειας του κιμπούτς, πυροβολήθηκε κατά την επίθεση αλλά αναρρώνει. «Μόλις που πρόλαβαν να φορέσουν τις μπότες και τα ρούχα τους και έτρεξαν να πολεμήσουν με γενναιότητα» λέει η Ράνα Μπάτλερ. «Πέρασαν όλοι τους από την Κόλαση» προσθέτει.

Στην Αυστραλία, οι Λάκομπς άρχισαν να πανικοβάλλονται και προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με όλους όσοι γνώριζαν στο χωριό για να μάθουν τι συνέβαινε, προτού λάβουν την είδηση πως το καταφύγιο των Τοβ είχε παραβιαστεί. «Είμαστε συντετριμμένοι» έγραψε ο Γισάι στο Facebook τη Δευτέρα, συμπληρώνοντας: «Μια ολόκληρη οικογένεια σκοτώθηκε από δολοφόνους που πυροβόλησαν τα παιδιά και τους γονείς απλώς και μόνο επειδή ήταν Εβραίοι. Και αυτή είναι μόνο μία ιστορία, ανάμεσα σε τόσο πολλές. Είναι αβάσταχτο».

Το Νιρ Οζ είναι ένα αγροτικό χωριό με πληθυσμό περίπου 400 κατοίκων και απέχει 3 χιλιόμετρα από τη Γάζα. Παρά τη γειτνίασή του με μια ζώνη συγκρούσεων, ο Μορ δήλωσε στη Sydney Morning Herald πως θεωρείται ένα ειρηνικό μέρος για να ζήσει κανείς και να μεγαλώσει μια οικογένεια. «Δεν θα πίστευαν ότι μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο» είπε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ