Sarah Burton: Η γυναίκα που έσωσε τον οίκο Alexander McQueen μετά την αυτοκτονία του σχεδιαστή - έφτιαξε το νυφικό της πριγκίπισσας Κέιτ, λέει αντίο (φωτό - βίντεο)

Η Sarah Burton η creative director του Alexander McQueen και πρώην δεξί χέρι του εκλιπόντος ιδρυτή Lee McQueen – αποχωρεί από  τον οίκο που ανήκει στην Kering. 

Η Sarah Burton, η σχεδιάστρια μόδας που ανέλαβε την ομώνυμη εταιρεία του Lee Alexander McQueen μήνες μετά το θάνατό του το 2010 και η οποία δημιούργησε το φόρεμα που φόρεσε η πριγκίπισσα Kέιτ στο γάμο της με τον πρίγκιπα Ουίλιαμ ένα χρόνο αργότερα, αποχωρεί από τη μάρκα, όπως ανακοίνωσε η μητρική της εταιρεία, Kering, τη Δευτέρα.

 

Δείτε επίσης: Κέιτ Μίντλετον: Η ιστορία του νυφικού που έγινε μύθος - Με την υπογραφή του "μέγα" Alexander McQueen (φώτο)

Η κ. Burton, 49 ετών, η οποία έχει εργαστεί στον Alexander McQueen για 26 χρόνια, τα μισά εκ των οποίων τα πέρασε ως δημιουργική διευθύντρια, ανέφερε στην ανακοίνωση ότι η επίδειξη του οίκου στην Εβδομάδα Μόδας του Παρισιού αργότερα αυτό το μήνα θα είναι η τελευταία της. Ο διάδοχός της δεν έχει ακόμη οριστεί.

 

 

 

"Είμαι τόσο περήφανη για όλα όσα έχω κάνει και για την απίστευτη ομάδα μου στον Alexander McQueen", ανέφερε η κ. Burton στη δήλωσή της. "Ανυπομονώ για το μέλλον και το επόμενο κεφάλαιό στην καριέρα μου΄''.. 

Η Sarah Burton άνοιξε ένα λαμπρό δρόμο μετά το θάνατο του κ. McQueen

Όταν πέθανε ο McQueen από αυτοκτονία στα 40 του χρόνια, πολλοί στη βιομηχανία ανησυχούσαν ότι η μάρκα του δεν θα μπορούσε να ξεπεράσει την τραγωδία.

 

 

H Burton, τότε επικεφαλής του τμήματος γυναικείων ενδυμάτων, συνεργαζόταν με τον κ. McQueen από το 1996, όταν ξεκίνησε στον οίκο του ως ασκούμενη μετά την αποφοίτησή της από το Central Saint Martins, τη σχολή σχεδιασμού στο Λονδίνο, σύμφωνα με το nyt.

 

Μέσα σε ένα χρόνο από τότε που διαδέχθηκε τον σχεδιαστή στη θέση της δημιουργικής διευθύντριας του οίκου, η κ. Burton δημιούργησε το δαντελένιο νυφικό της πριγκίπισσας της Ουαλίας από ελεφαντόδοντο, το οποίο έγινε πιο διάσημο από οποιοδήποτε φόρεμα είχε σχεδιάσει ο κ. McQueen. Η Sarah παρέμεινε η σχεδιάστρια που επέλεξε η πριγκίπισσα για εκδηλώσεις υψηλού προφίλ, όπως για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ, το 2018, και για την κηδεία της βασίλισσας Ελισάβετ Β' πέρυσι.

 

 

Η κ. Burton, η οποία ανέβηκε στην ηγεσία ενός οίκου μόδας σε μια βιομηχανία που εξακολουθεί να κυριαρχείται σε μεγάλο βαθμό από άνδρες, βοήθησε τον Alexander McQueen να εξελιχθεί από έναν οίκο που αγαπήθηκε από τους φανατικούς της μόδας σε μια σύγχρονη δύναμη πολυτελείας. Οι ανδρικές και γυναικείες συλλογές της συνδύαζαν την εκτίμηση για τη χειροτεχνία - τα ρούχα της συχνά περιείχαν δραματικές χάντρες και άλλα διακοσμητικά στοιχεία - με τη σκοτεινή αίγλη και την κοφτερή ραπτική που προτιμούσε το πρώην αφεντικό, φίλος και μέντοράς της.

"Μέσα από τη δική της εμπειρία, την ευαισθησία και το ταλέντο της, η Sarah συνέχισε να εξελίσσει την καλλιτεχνική έκφραση αυτού του εμβληματικού οίκου", ανέφερε ο François-Henri Pinault, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kering, στην ανακοίνωση του οίκου. "Διατήρησε και συνέχισε την κληρονομιά, την προσοχή στη λεπτομέρεια και το μοναδικό όραμα του Lee, προσθέτοντας παράλληλα τη δική της προσωπική, άκρως δημιουργική πινελιά". 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ