Το λινό ύφασμα: Η ιστορία του πιο καλοκαιρινού λατρεμένου υφάσματος - 10 πλεονεκτήματα - 1 μειονέκτημα μόνο

Το πιο δροσερό αλλά και ένα ύφασμα ταυτόσημο του καλοκαιριού. Για όλα τα φύλα.

Από τα δημοφιλέστερα υφάσματα, το λινό βρίσκει κάθε καλοκαίρι την θέση του στην ντουλάπα μας. Μπορούμε να το φορέσουμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και έχουμε την δυνατότητα να το βρούμε σε πολλά –κυρίως γήινα- χρώματα, ώστε να το συνδυάσουμε με τα υπόλοιπα κομμάτια του outfit μας.

Το λινό προέρχεται από το φυτό ΄λινάρι΄και αποτελεί ένα, φυσικής προέλευσης, ύφασμα. Η Βικιπαίδεια, μας εξηγεί ότι το λινάρι κατάγεται από την Ασία. Ακόμα και στις πυραμίδες, στην Αίγυπτο, τύλιγαν τις μούμιες με λινά υφάσματα. Σε πολλές ανασκαφές, έχουν βρεθεί σε άριστη κατάσταση.

Πηγή: Pixabay/manfredrichter

Βέβαια, αυτό που μας ενδιαφέρει περισσότερο σήμερα, είναι ότι φορώντας ρούχα από λινό ύφασμα διατηρούμε το σώμα μας δροσερό.

Οι θερμοκρασίες του φετινού καλοκαιριού ήταν υψηλότερες από, σχεδόν, κάθε άλλο καλοκαίρι. Δυστυχώς, όμως, δεν είχαμε πάντα την πολυτέλεια να βρισκόμαστε σε χώρους με κλιματιστικό ή να κάνουμε διακοπές.

Δείτε επίσης: Πες ναι στα λινά υφάσματα! 5 ιδέες για τα καλύτερα καλοκαιρινά outfits - Αέρινα & κατάλληλα για τον καύσωνα (φωτό)

Πηγή: Freepik/svetlanasokolova

Το λινό, εκτός από ότι σώζει τα καλοκαίρια μας, από άποψη θερμοκρασίας, μας βγάζει και από την δύσκολη θέση του τί να φορέσω σήμερα. Είναι κομψό, πιο γυαλιστερό αλλά και ανθεκτικό από το βαμβάκι. Ταιριάζει σε όλα τα σώματα και το φορούν όλα τα φύλα.

Αν βέβαια, διστάζεις να το φορέσεις γιατί δεν ξέρεις πώς να το συνδυάσεις, μην νιώθεις άσχημα. Όλο το Instagram είναι γεμάτο με video που σου δίνουν συμβουλές.

 

 

Πηγή: Instagram/abi.loves.style

 

 

Πηγή: Instagram/anne_dressingideal

Μπορείς ακόμα, να πάρεις ιδέες από διάφορους Έλληνες celebrities.

 

 

Πηγή: Instagram/michail_tampakakis

 

 

Πηγή: Instagram/eugeniasamara

Αλλά και από διάφορα προφίλ.

Πηγή: Instagram/dominus_dp

Εντάξει, έχει και κάτι αρνητικό. Τσαλακώνεται πάρα πολύ εύκολα. Μπορεί να κάνουμε μία ώρα για να το σιδερώσουμε, αλλά με μία μικρή κίνηση, έχει ήδη τσαλακωθεί.

Εγώ πάντως, αν σε δω στον δρόμο με τσαλακωμένο λινό, δεν θα σκεφτώ ότι το φόρεσες ασιδέρωτο. Αντίθετα, θα σε κοιτάξω με κατανόηση. Είμαστε πολλοί.

Ας κάνουμε, λοιπόν, το τσαλακωμένο λινό μόδα και ας παραδεχτούμε ότι συμβαίνει σε όλους, ώστε να μην νιώθουμε άβολα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ