Έφυγε να βρει τον γιο της στους αγγέλους η τραγουδίστρια Σινέντ Ο' Κόνορ - Νothing Compares to you, η μεγάλη της επιτυχία ! (φωτό - βίντεο)

Πέθανε η Σινέντ Ο' Κόνορ η εμβληματική τραγουδίστρια των Nothing Compares 2 U σε ηλικία 56 ετών....

 

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σινέντ Ο’ Κόνορ. 

Η Σινέντ Ο’ Κόνορ είχε γνωρίσει μεγάλη επιτυχία τη δεκαετία του 1990, με το τραγούδι «Nothing Compares 2 U».

Δείτε επίσης: «Λιμοκτονώ, δεν έχω να φάω λόγω αγοραφοβίας»: Η δραματική έκκληση της Σινέντ Ο' Κόνορ – Συγκλονίζει η Ιρλανδή τραγουδίστρια (Φωτό & Βίντεο)

Ο πρώτος δίσκος της, The Lion and the Cobra, κυκλοφόρησε το 1987 και την έκανε παγκοσμίως γνωστή. Ο δεύτερος δίσκος της, I Do Not Want What I Haven't Got (1990), έλαβε διθυραμβικές κριτικές με την κυκλοφορία του και έγινε η μεγαλύτερη επιτυχία της, πουλώντας πάνω από επτά εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Facebook: Sinéad O'Connor

Το πρώτο single, "Nothing Compares 2 U", ανακηρύχθηκε το 1990 το νούμερο ένα single από το Billboard Music Awards.

 

 

Κυκλοφόρησε δέκα δίσκους : ο δίσκος Am I Not Your Girl? (1992) και ο δίσκος Universal Mother (1994) έγιναν και οι δύο χρυσοί στο Ηνωμένο Βασίλειο, ο δίσκος Faith and Courage (2000) έγινε χρυσός στην Αυστραλία και ο δίσκος Throw Down Your Arms (2005) έγινε χρυσός στην Ιρλανδία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Το έργο της περιλάμβανε τραγούδια για ταινίες, συνεργασίες με πολλούς άλλους καλλιτέχνες και εμφανίσεις σε συναυλίες για φιλανθρωπικούς σκοπούς. Τα απομνημονεύματά της, που κυκλοφόρησαν το 2021 με τίτλο Rememberings, έγιναν μπεστ-σέλλερ.

Σε όλη την μουσική της καριέρα ήταν ειλικρινής για το πνευματικό της ταξίδι, τις κοινωνικοπολιτικές της απόψεις, τον ακτιβισμό, τα τραύματά της και τους αγώνες της με την ψυχική υγεία.

 

 

 

 

Το 1999 χειροτονήθηκε ιερέας από τη Λατινική Τριδεντική Εκκλησία, μια αίρεση που δεν αναγνωρίζεται από την κύρια Καθολική Εκκλησία. Μίλησε με συνέπεια για θέματα σχετικά με την κακοποίηση παιδιών, τα ανθρώπινα δικαιώματα, τον αντιρατσισμό, την οργανωμένη θρησκεία και τα δικαιώματα των γυναικών.

Το 2017, η Ο' Κόνορ άλλαξε το όνομά της σε Magda Davitt. Αφού ασπάστηκε το Ισλάμ το 2018, το άλλαξε σε Shuhada' Sadaqat. Ωστόσο, συνέχισε να ηχογραφεί και να εμφανίζεται με το βιολογικό της όνομα.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Ενώ το ξυρισμένο κεφάλι της ήταν αρχικά μια διαβεβαίωση ενάντια στις παραδοσιακές απόψεις για τις γυναίκες, χρόνια αργότερα, η Ο'Κόνορ είπε ότι είχε αρχίσει να αφήνει τα μαλλιά της πίσω, αλλά αφού τη ρώτησαν αν ήταν η Enya, η Ο'Κόνορ τα ξύρισε ξανά. «Δεν αισθάνομαι σαν τον εαυτό μου αν δεν έχω ξυρισμένα τα μαλλιά μου. Οπότε ακόμα και όταν θα είμαι γριά, θα τα ξυρίζω».

Η Ο'Κόνορ απέκτησε τέσσερα παιδιά ενώ παντρεύτηκε και χώρισε τέσσερις φορές. Απέκτησε τον πρώτο της γιο, τον Τζέικ, το 1987 με τον πρώτο της σύζυγο, τον μουσικό παραγωγό Τζον Ρέινολντς, ο οποίος ήταν συμπαραγωγός σε πολλά άλμπουμ της, μεταξύ των οποίων και το Universal Mother.

 

 

 

 

Ο Reynolds και η Ο'Κόνορ παντρεύτηκαν αργότερα στο ληξιαρχείο του Westminster τον Μάρτιο 1989. Την ίδια χρονιά, η Ο'Κόνορ έκανε έκτρωση αφού τα πράγματα δεν πήγαν καλά με τον πατέρα. Αργότερα έγραψε το τραγούδι "My Special Child" για την εμπειρία αυτή. Η Ο'Κόνορ και ο Ρέινολντς ανακοίνωσαν το σχέδιό τους να χωρίσουν τον Νοέμβριο 1991, αφού είχαν χωρίσει για αρκετό καιρό.

Αμέσως μετά τη γέννηση της κόρης της Brigidine Roisin Waters στις 10 Μαρτίου 1996, η Ο'Κόνορ και ο πατέρας του κοριτσιού, ο Ιρλανδός δημοσιογράφος John Waters, ξεκίνησαν μια μακρά μάχη για την κηδεμονία, η οποία έληξε με την Ο'Κόνορ να συμφωνεί να αφήσει τη Roisin να ζήσει στο Δουβλίνο με τον Waters.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Τον Αύγουστο 2001, η Ο'Κόνορ παντρεύτηκε τον Βρετανό δημοσιογράφο Nick Sommerlad στην Ουαλία - ο γάμος έληξε τον Ιούλιο 2002 μετά από 11 μήνες. Το 2004 απέκτησε το τρίτο της παιδί, τον γιο Shane, με τον μουσικό Donal Lunny. Το 2006 απέκτησε το τέταρτο παιδί της, τον Yeshua Francis Neil Bonadio, πατέρας του οποίου είναι ο Frank Bonadio.

 

 

 

 

 

 

Η Ο'Κόνορ παντρεύτηκε για τρίτη φορά στις 22 Ιουλίου 2010, με τον επί χρόνια φίλο και συνεργάτη της Steve Cooney, και στα τέλη Μαρτίου 2011 πήρε την απόφαση να χωρίσει. Ο τέταρτος γάμος της ήταν με τον Ιρλανδό θεραπευτή Barry Herridge. Παντρεύτηκαν στις 9 Δεκεμβρίου 2011, στο Λας Βέγκας, αλλά ο γάμος τους έληξε αφού «έζησαν μαζί μόνο 7 ημέρες». Την επόμενη εβδομάδα, στις 3 Ιανουαρίου 2012, η Ο'Κόνορ εξέδωσε μια νέα σειρά από σχόλια στο διαδίκτυο, σύμφωνα με τα οποία το ζευγάρι είχε επανασυνδεθεί.

Στις 18 Ιουλίου 2015 γεννήθηκε ο πρώτος της εγγονός, από τον γιο της Jake Reynolds και τη φίλη του Lia.

Μπορεί να είναι εικόνα ένα ή περισσότερα άτομα

Στις 7 Ιανουαρίου 2022, δύο ημέρες αφότου δηλώθηκε η εξαφάνιση του 17χρονου γιου της Σέιν από το Νιούμπριτζ της κομητείας Κίλντερ, βρέθηκε νεκρός από την Gardaí στο Μπρέι της κομητείας Γουίκλοου, έχοντας πεθάνει από αυτοκτονία με απαγχονισμό.

Η Ο'Κόνορ δήλωσε ότι ο γιος της, την επιμέλεια του οποίου έχασε το 2013, βρισκόταν σε «επιτήρηση αυτοκτονίας» στο νοσοκομείο Tallaght και «έβαλε τέλος στον επίγειο αγώνα του». Η O'Connor επέκρινε την Εκτελεστική Υπηρεσία Υγείας (HSE) όσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης του γιου της.

Στις 7 Ιανουαρίου 2022, δύο ημέρες αφότου δηλώθηκε η εξαφάνιση του 17χρονου γιου της Σέιν από το Νιούμπριτζ της κομητείας Κίλντερ, βρέθηκε νεκρός από την Gardaí στο Μπρέι της κομητείας Γουίκλοου, έχοντας πεθάνει από αυτοκτονία με απαγχονισμό.

Η Ο'Κόνορ δήλωσε ότι ο γιος της, την επιμέλεια του οποίου έχασε το 2013, βρισκόταν σε «επιτήρηση αυτοκτονίας» στο νοσοκομείο Tallaght και «έβαλε τέλος στον επίγειο αγώνα του».

Με μία ανάρτησή της στο Twitter είχε αποχαιρετήσει τον καρπό του έρωτά της με τον τραγουδιστή Ντόναλ Λάνι. «Ο υπέροχος γιος μου, το φως της ζωής μου, αποφάσισε να τελειώσει την επίγεια μάχη του σήμερα και βρίσκεται με τον Θεό. Ελπίζω να αναπαυτεί εν ειρήνη και κανένας να μην ακολουθήσει το παράδειγμά του. Μωρό μου, σε αγαπώ τόσο πολύ. Σε παρακαλώ, μείνε εν ειρήνη», έγραφε.

Η O'Connor επέκρινε την Εκτελεστική Υπηρεσία Υγείας (HSE) όσον αφορά τον χειρισμό της υπόθεσης του γιου της. Αρχικά επέκρινε την υπηρεσία οικογενειακών υπηρεσιών της Ιρλανδίας, Tusla, αλλά το απέσυρε λίγες ημέρες αργότερα. Τον Ιανουάριο του 2022, μια εβδομάδα μετά την αυτοκτονία του γιου της, νοσηλεύτηκε με δική της πρωτοβουλία μετά από μια σειρά από tweets στα οποία ανέφερε ότι επρόκειτο να αυτοκτονήσει.

Κάποια tweet που ανέβασε, προτού τα σβήσει στη συνέχεια, μαρτυρούν πως οδηγήθηκε εκεί, καθώς είχε αυτοκτονικές τάσεις.

«Δεν έχει νόημα να ζω χωρίς αυτόν. Ό,τι αγγίζω, το καταστρέφω, έμενα μόνο για εκείνον και τώρα εκείνος έφυγε. Κατέστρεψα την οικογένειά μου. Τα παιδιά μου δεν θέλουν να με ξέρουν πλέον», έγραψε χαρακτηριστικά ενώ λίγη ώρα αργότερα, κατευθύνθηκε στο νοσοκομείο.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Συγγνώμη που σας αναστάτωσα όλους. Είμαι χαμένη χωρίς το παιδί μου και μισώ τον εαυτό μου. Το νοσοκομείο θα βοηθήσει για λίγο, αλλά θα βρω τον Σέιν. Αυτή είναι απλώς μία καθυστέρηση».
 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

 

Το τέλος στην μουσική της καριέρα

«Απλά για να σας ενημερώσω, οι υπαινιγμοί για πιθανές εμφανίσεις μου φέτος ή τον επόμενο χρόνο ή γενικά καποια στιγμή είναι λανθασμένοι. Δεν θα υπάρξει ποτέ ξανά κάτι, για το οποίο θα τραγουδήσω», έγραψε η Σινέντ Ο' Κόνορ, στο Twitter

Όλες οι φωτό από Facebook

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ