Ο Σάκης Αρναούτογλου μας προειδοποιεί: Δύσκολη η νύχτα του Σαββάτου - Οι μέγιστες & ελάχιστες θερμοκρασίες (φωτό - βίντεο)

Που θα φτάσει ο υδράργυρος

Ο γνωστός μετεωρολόγος μας προειδοποιεί για την εξέλιξη του καύσωνα "Κλέων" τα επόμενα 24ωρα. Οι θερμοκρασίες που θα δείξει ο υδράργυρος και η μέρα που "θα πάρουμε ανάσα".

Αρναούτογλου – Καύσωνας
Και το Σάββατο θα κυλήσει με αρκετή ζέστη, ωστόσο η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά και στα βόρεια. Αντίθετα, στα δυτικά ο καιρός θα ζεσταίνει ακόμα περισσότερο μέρα με τη μέρα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα 4 με 5 και κατά τόπους 6 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα φτάσει τους 40 με 41 βαθμούς Κελσίου κυρίως σε δυτικές πεδινές περιοχές.
Στις παράκτιες περιοχές η θερμοκρασία θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη, με πιο αυξημένη όμως τη σχετική υγρασία.

Η νύχτα του Σαββάτου ειδικότερα θα είναι δύσκολη πανελλαδικά γιατί οι θερμοκρασίες στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα μπορεί να μην πέσουν κάτω από τους 30 με 31 βαθμούς Κελσίου.

Στην Αττική θα έχουμε εξασθενημένους ανέμους στο μεγαλύτερο διάστημα της ημέρας και η θερμοκρασία θα φτάσει τους 41 βαθμούς Κελσίου. Προς τις βραδινές όμως ώρες οι βορειοανατολικοί άνεμοι που θα επικρατήσουν θα ρίξουν τη σχετική υγρασία και θα φέρουν μια μικρή ανακούφιση στους κατοίκους του λεκανοπεδίου.

Όσον αφορά την Κεντρική Μακεδονία, θα έχουμε ανατολικούς ανέμους στη Χαλκιδική -σηματοδοτώντας την έλευση πιο δροσερών αερίων μαζών- ενώ στον Θερμαϊκό θα πνέουν με τη μορφή θαλάσσιας αύρας στα 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στους 26 με 36 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή υποχώρηση του καύσωνα θα έχουμε την Κυριακή. Η εμφάνιση των μελτεμιών στις περισσότερες περιοχές του Αιγαίου, στην Εύβοια, στην Αττική, στη Βοιωτία και στην ανατολική Πελοπόννησο θα ρίξουν ελαφρώς τη θερμοκρασία αλλά θα αυξήσουν παράλληλα τον κίνδυνο για την εκδήλωση πυρκαγιάς.

Οι άνεμοι σε αυτές τις περιοχές δεν αποκλείεται να φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ, ενώ παρόμοια εικόνα θα παρουσιάσει και η Δευτέρα με τη Τρίτη.

Από την Τετάρτη και προς τα τέλη της επόμενης εβδομάδας θα έχουμε νέα αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ