Rikkie Valerie Kolle: Η πρώτη τρανσέξουαλ γυναίκα που στέφθηκε Μις Ολλανδία 2023 - Επόμενος της στόχος, ο τίτλος της Μις Υφήλιος (φωτό - βίντεο)

Ποια είναι η Rikkie Valerie Kolle, το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που στέφθηκε Μις Ολλανδία;

Η Rikkie Valerie Kolle έγραψε ιστορία, καθώς έγινε το πρώτο τρανσέξουαλ μοντέλο που κέρδισε τον διάσημο τίτλο της Μις Ολλανδία 2023,

Είναι η πρώτη φορά που στέφθηκε τρανσέξουαλ γυναίκα στην ιστορία των καλλιστείων.

Το 22χρονο μοντέλο από την Ολλανδία-Μολδαβία κέρδισε τα καλλιστεία νικώντας τις Habiba Mostafa, Lou Dirchs και Nathalie Mogbelzada κατά τη διάρκεια μιας λαμπρής τελετής που πραγματοποιήθηκε στο Άμστερνταμ το Σάββατο.

 

 

 

 

Η ιστορική αυτή νίκη της κατοχυρώνει τη θέση της ως υποψήφια για τον πολυπόθητο 72ο τίτλο της Μις Υφήλιος, αναφέρει το News.com.au.

"Τα κατάφερα! "Είμαι τόσο περήφανη και ευτυχισμένη που δεν μπορώ καν να το περιγράψω", έγραψε σε ανάρτησή της στο Instagram μετά τη νίκη της.


 

"Να κάνω την κοινότητά μου περήφανη και να δείξω ότι μπορεί να γίνει. Και ναι, είμαι τρανς και θέλω να μοιραστώ την ιστορία μου, αλλά είμαι επίσης η Rikkie και αυτό είναι που έχει σημασία για μένα. Το κατάφερτα μόνη μου και μου άρεσε κάθε στιγμή".

Η Kollé γεννήθηκε άνδρας και μεγάλωσε στη Breda στο νότιο τμήμα της Ολλανδίας.

Δεν είναι το πρώτο τρανς άτομο που διαγωνίστηκε στα προκριματικά καλλιστεία μετά από μια αλλαγή στους κανόνες που επέτρεψαν στους τρανς διαγωνιζόμενους το 2012.

 

 

Η Ισπανίδα Angela Ponce ήταν η πρώτη τρανς γυναίκα που διαγωνίστηκε το 2018. Η Miss Nevada Kataluna Enriquez συμμετείχε στα καλλιστεία Miss USA το 2021 και η Daniela Arroyo González σχεδιάζει να συμμετάσχει φέτος στα Miss Puerto Rico.

 

Η Kollé δήλωσε σε συνέντευξή της ότι σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει την πλατφόρμα της για να ενδυναμώσει άλλους και να καταπολεμήσει τις διακρίσεις.

 

 

"Θέλω να ευχαριστήσω την κριτική επιτροπή και όλους από την ομάδα της Μις Ολλανδία για την εμπιστοσύνη τους, αυτή είναι μόνο η αρχή", έγραψε στο Instagram.

 

"Αγαπημένες μου συν-φιναλίστ, η καθεμιά μας έδωσε ένα σόου, σας αγαπώ όλες κορίτσια️.

 

 

 

 

 

"Αγαπητή μου οικογένεια και φίλοι, υποστηρικτές μου, μου δώσατε τόση επιπλέον δύναμη από την αίθουσα.

Μετά τη νίκη της, η Kollé έχει γίνει στόχος μίσους και αρνητικότητας στο διαδίκτυο, με το "Miss Netherlands" να είναι το trend στο Twitter. 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ