INTEC A.E: Εορτασμός των 30 χρόνων αποκλειστικής συνεργασίας με την LAPPSET - Ημερίδα με θέμα "Η παιδική χαρά του αύριο"

Γιορτάζοντας τα 30 χρόνια αποκλειστικής συνεργασίας με την κορυφαία Φινλανδική LAPPSET, διοργανώσαμε στις αρχές Ιουνίου με μεγάλη επιτυχία  ημερίδα με θέμα "Η Παιδική Χαρά του Αύριο: Βιωσιμότητα, Συμπεριληπτικότητα, Ασφάλεια".

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πολυτελή χώρο  του Ecali Club στην Αθήνα, υπό την αιγίδα της Φινλανδικής Πρεσβείας και συγκέντρωσε πολλούς ειδικούς και ενδιαφερόμενους από διάφορους κλάδους. 

Στο Ecali Club ξεκινήσαμε το 1993 το ταξίδι της LAPPSET στην Ελλάδα, τοποθετώντας την πρώτη παιδική χαρά η οποία έμεινε σε πλήρη λειτουργία, ανανεώνοντας την Πιστοποίηση της μέχρι το 2021 όταν ανακαινίστηκε με νέα παιδική χαρά από την σειρά Flora.

Στην ημερίδα αυτή, παρουσιάστηκαν πρωτοποριακές ιδέες και σύγχρονες πρακτικές για τη σχεδίαση, την ανάπτυξη και τη διαχείριση παιδικών χαρών με έμφαση στη Βιωσιμότητα, τη Συμπεριληπτικότητα και την Ασφάλεια. Οι ομιλητές παρουσίασαν τις τελευταίες εξελίξεις στον τομέα, μοιράστηκαν πρακτικές εμπειρίες και διεξήγαγαν ενδιαφέρουσες συζητήσεις. 

Παραβρέθηκε ο πρέσβης της Φινλανδίας στην Ελλάδα, Jari Gustafsson που απηύθυνε χαιρετισμό, η Πρόεδρος του ΔΣ της LAPPSET Johanna Ikaheimo που μετέφερε το όραμα της εταιρείας καθώς και η Δ/νουσα Σύμβουλος της ελληνικής εταιρείας INTEC A.E. (αποκλειστικός αντιπρόσωπος της LAPPSET στην Ελλάδα)  Ιφιγένεια Τζαβέλα όπου μαζί με τον γιό της Κωνσταντίνο Τσιρίκο και στέλεχος της εταιρείας, μίλησαν για την 30ετή εμπειρία στον κλάδο των παιδικών χαρών, παρουσίασαν τα εργα που έχουν υλοποιήσει σε όλη την Ελληνική επικράτεια , τις υπηρεσίες τους καθώς και το όραμά τους για το μέλλον. 

Στην συνέχεια, οι καταξιωμένες Αρχιτέκτονες Τοπίου Κλέα Βολοβίνη και Ελίνα Κατσίκα  και η έμπειρη μηχανικός - επιθεωρήτρια της TUV Nord, Μαρία - Χαρά Μπελεχρή, ανέλυσαν τις προκλήσεις της βιωσιμότητας, συμπεριληπτικότητας και ασφάλειας αντίστοιχα, στην σχεδίαση  πάρκων παιδικών χαρών. 

Η αξιότιμη καθηγήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών Αγγελική Παρασκευοπούλου παρουσίασε επιστημονικά δεδομένα για την βιωσιμότητα στις παιδικές χαρές. 

Η Janita Rousu, εκπρόσωπος της Φινλανδικής LAPPSET, παρουσίασε projects από όλο τον κόσμο καθώς και τις λύσεις που προτείνει η Φινλανδική εταιρεία στα σύγχρονα προβλήματα κατά την σχεδίαση παιδικών χαρών. 
Εν αντιστοιχία η Βενετία Ματαλιωτάκη & Χριστίνα Ψαρρά-Λερίδου, Αρχιτέκτονες Τοπίου της Ελληνικής ομάδας, ανέδειξαν τα έργα της τόσο σε Δήμους όσο και ιδιώτες  ώστε να δείξουν τον τρόπο λειτουργίας της εταιρείας. 

Τέλος, οι Simone Ryser & Εριφύλη Μπενακοπούλου παρουσίασαν το νεότερο έργο της Ελληνικής LAPPSET: ένα επιβλητικό θεματικό πάρκο στον ιστορικό Δημόσιο Κήπου της Λεμεσού. 

Η ημερίδα προσέλκυσε μια ποικιλία επαγγελματιών και ενδιαφερομένων, συμπεριλαμβανομένων αρχιτεκτόνων, αστικών σχεδιαστών, πολιτικών και εκπαιδευτικών. Ενδεικτικά αναφέρονται οι εταιρείες Betaplan, Avax, Ellaktor,  Πράσινο Ταμείο, Ίδρυμα Μποδοσάκη, ΜΚΟ Δεσμός, Ίδρυμα Θεοτόκος, Σχολή Μωραίτη, Σχολή Γείτονα,  καθώς και εκπρόσωποι διαφόρων Δήμων.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για τις τελευταίες τάσεις και τα ερευνητικά αποτελέσματα στον τομέα, να συνεργαστούν και να δικτυωθούν με άλλους επαγγελματίες.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας, αναδείχθηκε η σημασία της βιωσιμότητας, της συμπεριληπτικότητας και της ασφάλειας στον σχεδιασμό και τη λειτουργία παιδικών χώρων. Οι ομιλητές ανέδειξαν το γεγονός ότι οι παιδικές χαρές πρέπει να είναι περιβαλλοντικά βιώσιμες, να προσφέρουν ίσες ευκαιρίες για άτομα με ειδικές ανάγκες και να προωθούν τη φυσική δραστηριότητα και τη δημιουργικότητα.

Η ημερίδα επεσήμανε επίσης τη σημασία της συμπεριληπτικότητας, όχι μόνο σε σχέση με την πρόσβαση των παιδιών με αναπηρίες ή ειδικές ανάγκες στους χώρους αυτούς, αλλά και σε σχέση με την κοινότητα και τη συμμετοχή των γονέων και των παιδιών στον σχεδιασμό και τη λειτουργία των παιδικών χώρων.

Η επιτυχημένη ημερίδα "Η Παιδική Χαρά του Αύριο: Βιωσιμότητα, Συμπεριληπτικότητα, Ασφάλεια" αποτέλεσε μια πολύτιμη ευκαιρία για όλους τους συμμετέχοντες να εμπλουτίσουν τις γνώσεις και την κατανόησή τους για τον τρόπο σχεδίασης και λειτουργίας των παιδικών χώρων. Αναμένουμε με ενδιαφέρον τις επόμενες πρωτοβουλίες και την πρόοδο που θα σημειωθούν στον τομέα αυτόν, προς όφελος των παιδιών και της κοινότητας συνολικά.

Για περισσότερες πληροφορίες και φωτογραφίες από την ημερίδα, παρακαλούμε επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας ή επικοινωνήστε μαζί μας στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας.

Τέλος δηλώνουμε την ευγνωμοσύνη μας προς όλους τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες που βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της επιτυχημένης ημερίδας. 

Εκτιμούμε ιδιαίτερα την παρουσία σας στον εορτασμό των 30 χρόνων αποκλειστικής συνεργασίας με την κορυφαία Φινλανδική LAPPSET.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ