Η γνώμη σας, είναι πολύτιμη! Μοιραστείτε την μαζί μας!

 

Αυτά είναι τα 10 φυτά που μεγαλώνουν στο μπάνιο σας - Το ομορφαίνουν & δεν ξεραίνονται (φώτο)

Αυτά τα 10 φυτά θα ευδοκιμήσουν στο μπάνιο σας -ακόμα και με λίγο φως

Εάν είστε αρκετά τυχερές, πιθανά θα έχετε ένα πολυτελές και φωτεινό μπάνιο, το οποίο θα σας επιτρέπει να χαρείτε το morning beauty routine σας και να το εφαρμόσετε με εκπληκτικό φυσικό φως.

Δυστυχώς όμως αυτός δεν είναι ο κανόνας! Πολλά σπίτια και διαμερίσματα στην πόλη διαθέτουν μικρά μπάνια με μικροσκοπικά παράθυρα, μέσα από τα οποία ξετρυπώνει με δυσκολία το λιγοστό φως -βεβαίως υπάρχουν και χειρότερα, δηλαδή μπάνιο χωρίς καθόλου παράθυρα!

 

 

Αν εσείς όμως, ονειρεύεστε αυτή την αίσθηση του μπάνιου spa, αλλά το σπίτι που ζείτε έχει μπάνιο με χαμηλό φυσικό φωτισμό ή ακόμα και καθόλου φυσικό φως, αυτό δεν σημαίνει ότι πρέπει να εγκαταλείψετε το όνειρό σας για ένα όμορφο μπάνιο γεμάτο φυτά.

 

 

Όπως λέει και η Houseplant Guru, Lisa Eldred Steinkopf: «Κανένα φως δεν είναι επιλογή για τα φυτά».

Η αλήθεια είναι ότι τα φυτά χρειάζονται νερό και φως για να ζήσουν, οπότε εάν έχετε μπάνιο χωρίς παράθυρο αλλά θέλετε πραγματικά να το ομορφύνετε με φυτά, θα πρέπει να γίνετε δημιουργικοί!

 • Προσθέστε Grow Lights

Όπως έχουμε ήδη πει, τα φυτά χρειάζονται φως για να ζήσουν, οπότε εάν το μπάνιο σας δεν έχει παράθυρο ή ο φωτισμός του είναι πολύ χαμηλός, σκεφτείτε να προσθέσετε φώτα ανάπτυξης στον χώρο σας. Αυτά θα βοηθήσουν το φυτό σας να ευδοκιμήσει -και όχι απλώς να επιβιώσει!- στον χώρο σας.

 

 

 • Εξετάστε το ενδεχόμενο των «ψεύτικων» φυτών ή των αποξηραμένων λουλουδιών

Εάν δεν έχετε καθόλου φως στο μπάνιο σας και δεν θέλετε να προσθέσετε grow lights, τότε ίσως θα μπορούσατε να εξετάσετε το ενδεχόμενο των «ψεύτικων» φυτών, καθώς έχουν το avantage ότι μοιάζουν με αληθινά, ενώ δεν απαιτούν νερό ή φως για να αναπτυχθούν. Plus! Είναι αδύνατο να πεθάνουν. Τα αποξηραμένα λουλούδια και τα αποξηραμένα φυτά, όπως για παράδειγμα ο ευκάλυπτος, μπορούν να συνεισφέρουν στη δημιουργία μιας ατμόσφαιρας που να θυμίζει spa, χωρίς να ζητούν τίποτα από εσάς ως αντάλλαγμα.

 

 

 • Αλλάξτε θέση στα φυτά σας

Εάν δεν έχετε αρκετό φως στο μπάνιο σας για να επιβιώσει ένα φυτό, μπορείτε επίσης να σκεφτείτε την περίπτωση να αλλάξετε θέση σε μερικά φυτά χαμηλού φωτισμού τοποθετώντας τα μεταξύ του μπάνιου σας και ενός άλλου δωματίου που είναι φωτεινό. Με αυτόν τον τρόπο, το φυτό σας παίρνει το φως που χρειάζεται για να επιβιώσει και μπορείτε επίσης να απολαύσετε τη θέα του και από το μπάνιο σας.

 

 

Ωστόσο, οι επιλογές σας δεν εξαντλούνται εδώ, καθώς η Steinkopf προτείνει μερικές ακόμα λύσεις: «Όταν επιλέγετε ένα φυτό για να το τοποθετήσετε σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού σε ένα μπάνιο, βεβαιωθείτε ότι του αρέσουν τα υψηλά ποσοστά υγρασίας».

Αυτό γιατί το μπάνιο σας θα δημιουργήσει μια υγρή ατμόσφαιρα, την οποία κάποια φυτά θα λατρέψουν, ενώ άλλα ...όχι και τόσο!

Τέλος, η Houseplant Guru τονίζει ότι: «Αν και υπάρχουν φυτά που τους αρέσει η υψηλή υγρασία, μπορεί να μην τους αρέσει το χαμηλό φως. Τα Tillandsias είναι ένα παράδειγμα, μιας και θα τους άρεσε η υψηλή υγρασία, αλλά χρειάζονται έντονο φως για να ευδοκιμήσουν».

Παρακάτω συγκεντρώσαμε τα 10 φυτά που θα μπορέσουν να ευδοκιμήσουν σε ένα μπάνιο με χαμηλό φωτισμό.

 1. Ζάμια

Τα φυτά Zamioculcas zamiifolia, γνωστά και ως φοίνικες αροειδών, είναι εξαιρετικά εύκολα στη φροντίδα τους, καθώς αντέχουν σε χαμηλό φωτισμό και προτιμούν την «ξηρασία» μεταξύ των ποτισμάτων. Αυτά τα τροπικά φυτά θα έδειχναν ωραία σε οποιοδήποτε σκιερό σημείο του χώρου σας, συμπεριλαμβανομένου του μπάνιου σας.

 

 

 

 1. Πόθος

Ένα επίσης εύκολο στη φροντίδα, φυτό εσωτερικού χώρου, το Pothos ή άλλως ειπείν Epipremnum aureum, που είναι γνωστό και ως Devil's Ivy, μπορεί να ευδοκιμήσει σε αρκετά διαφορετικά περιβάλλοντα, συμπεριλαμβανομένων των χώρων με χαμηλό φωτισμό. Τα φυτά αυτά αγαπούν την υγρασία, οπότε το μπάνιο είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να αναδείξουν τα μακρά και καταρρακτώδη φύλλα τους.

 

 

 1. Φυλλόδενδρο

Το Philodendron hederaceum είναι γνωστό και ως "Φύλλο καρδιάς" (Heart leaf), λόγω του υπέροχου σχήματος του φύλλου του σε σχήμα καρδιάς. Μερικές φορές μάλιστα συγχέεται με τον Πόθο, αλλά τα φύλλα σε σχήμα καρδιάς είναι το σήμα κατατεθέν του για να το ξεχωρίζουμε. Αυτή την κλασσική ποικιλία μπορείτε να την κρεμάσετε από το ταβάνι ή το ράφι του μπάνιου σας. Φυσικά μπορεί να διακοσμήσει και άλλα μέρη του σπιτιού σας με χαμηλό έως μεσαίο φωτισμό.

 

 

 1. Κισσός

Οποιοσδήποτε κισσός με σκούρο φύλλο, όπως ο Ivy English (Hedera helix), θα τα πήγαινε καλά σε ένα μπάνιο με χαμηλό φωτισμό, διότι, γενικά, ο σκούρος κισσός λατρεύει την υγρασία, ενώ μεγαλώνει και πολλαπλασιάζεται σε πολλές διαφορετικές ατμόσφαιρες, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους σκιάς. Έτσι, εάν το μπάνιο σας έχει μόνον ένα μικρό παράθυρο θα εξακολουθεί να παρέχει αρκετό φως ώστε να μεγαλώσει ο κισσός σας.

 

 

 1. Φτέρη

Η φτέρη αγαπά τα σκιερά μέρη και ευδοκιμεί σε υγρές ατμόσφαιρες. Έτσι λοιπόν είτε σε μια βεράντα που δεν την χτυπά ο ήλιος είτε σε ένα υγρό μπάνιο με χαμηλό φωτισμό, μια φτέρη (Nephrolepis exaltata) θα ήταν χαρούμενη και πρόθυμη να αναπτυχθεί.

 

 

 1. Αγλαόνημα

Θέλετε κάτι περισσότερο από ένα πράσινο φυτό στο μπάνιο σας; Θα προτιμούσατε να έχετε λίγο χρώμα στο μικρό home spa σας; Δοκιμάστε aglaonema (Aglaonema commutatum), επίσης γνωστό ως κινέζικο αειθαλές. Τα φωτεινά χρώματα και τα έντονα μοτίβα αυτού του φυτού θα δώσουν τόση ζωή στον χώρο σας που θα ξεχάσετε ότι έχετε μόνο ένα μικρό παράθυρο.

 

 

 1. Ντιφενμπάχια

Η Dieffenbachia είναι τοξική εάν καταποθεί και μπορεί να προκαλέσει προσωρινή αφωνία, έτσι πήρε και το όνομά της. Ωστόσο, εφόσον δεν το καταναλώνετε, μπορείτε να απολαύσετε αυτό το πλούσιο, φυλλώδες φυτό που αγαπά τα υγρά, ατμοποιημένα περιβάλλοντα - όπως το μπάνιο σας.

 

 

 1. Καλαθέα

Η καλαθέα είναι μέρος της οικογένειας Marantaceae, γνωστή και ως οικογένεια των φυτών της προσευχής. Αυτά τα φυτά πήραν το παρατσούκλι τους από τα φύλλα τους, τα οποία εμφανίζονται τη νύχτα, σαν να προσεύχονται, ενώ παραμένουν ανοιχτά κατά τη διάρκεια της ημέρας. Τα φυτά Calatheas αγαπούν την υγρασία, οπότε θα είναι κάτι περισσότερο από ευτυχισμένα στο μπάνιο σας.

 

 

 1. Σπαθίφυλλο

Ο κρίνος της ειρήνης (Spathiphyllum) είναι ένα κοινό αλλά όμορφο φυτό εσωτερικού χώρου που καθαρίζει τον αέρα. Αυτό που φαίνεται σαν λευκό λουλούδι, το οποίο προεξέχει από τα ηδονικά φύλλα του είναι στην πραγματικότητα μια παχιά έκταση (μια ακίδα που περιέχει πολλά μικροσκοπικά λουλούδια) που βοηθά στον καθαρισμό του αέρα.

 

 

 1. Ασπιδίστρα

Το φυτό χυτοσιδήρου (Aspidistra elatior) είναι ένα από τα πιο ανθεκτικά φυτά εσωτερικού χώρου που μπορείτε να αποκτήσετε. Μπορεί να ευδοκιμήσει σε πολύ, πολύ χαμηλό φως και είναι ανθεκτικό στην ξηρασία. Οπότε αν το μπάνιο σας προκαλεί πρόβλημα στα άλλα σας φυτά εξαιτίας της έλλειψης φωτός, η ασπιδίστρα σίγουρα μπορεί να το αντέξει αυτό.

 

 

Εν κατακλείδι, αν έχετε ένα μπάνιο χωρίς καθόλου φυσικό φως, θυμηθείτε ότι θα μπορούσατε να προσθέσετε grow lights ή να περιστρέψετε τα φυτά σας σε κάποιο άλλο δωμάτιο που να έχει φυσικό φως. Ωστόσο, εάν διαθέτετε μπάνιο με ένα μικρό παράθυρο ή ένα που δεν έχει πολύ φυσικό φως, μην φοβάστε! -έχετε ακόμα πολλές επιλογές γι’ αυτόν τον χώρο χαμηλού φωτισμού και υψηλής υγρασίας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr και του madeingreece.news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ