Ντίνα Νικολάου: Σιγοψήνει χοιρινά παϊδάκια με σάλτσα bbq και τρελαίνει και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο

Τα χοιρινά παϊδάκια είναι η καλύτερη συνταγή για όσους αγαπούν το κρέας. Αργοψημένα, μελωμένα με σάλτσα bbq, αν τα συνοδέψετε και με πατατούλες τηγανητές θα γίνουν το τέλειο φαγητό για μεγάλες παρέες και τραπεζώματα με φίλους.

Υλικά

Για τα χοιρινά παϊδάκια

Για την σάλτσα bbq

Ευχαριστούμε θερμά την Ντίνα Νικολάου και το dinanikolaou.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής

Εκτέλεση

Για τη σάλτσα bbq

  1. Σε ένα κατσαρολάκι βάζω το βούτυρο να ζεσταθεί. Ρίχνω το κρεμμύδι, το σκόρδο και το θυμάρι και σοτάρω ανακατεύοντας για 5 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέτω την κέτσαπ, το μηλόξιδο, το ζωμό, την γούστερ σος και το πετιμέζι. Ανακατεύω, χαμηλώνω τη φωτιά και μαγειρεύω για 20 λεπτά.

Για τα παϊδάκια

  1. Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύω την καστανή ζάχαρη, το αλάτι, τους μαραθόσπορους, το μαύρο πιπέρι, το καγιέν και την πάπρικα.

  2. Γυρίζω τα χοιρινά παϊδάκια από την κάτω πλευρά, αφαιρώ τη μεμβράνη που υπάρχει (τραβάω από την μια πλευρά και αφαιρείτε πολύ εύκολα) και τοποθετώ το κομμάτι επάνω σε ένα κομμάτι αντικολλητικό χαρτί. Με ένα κοφτερό μαχαίρι, χαράζω βαθιά το κρέας. Αλείφω καλά με τη μουστάρδα και πασπαλίζω με το μείγμα των μπαχαρικών ώστε να καλυφθούν καλά. Κλείνω καλά το αντικολλητικό χαρτί και τυλίγω το πακέτο με αλουμινόχαρτο. Προθερμαίνω το φούρνο στους 140°C αερόθερμο και ψήνω το κρέας για 3 ώρες ή στους 180°C  αερόθερμο για 2 ώρες.

  3. Βγάζω το πακέτο από το φούρνο και γυρίζω τη θερμοκρασία στο γκριλ.

    Ανοίγω το αλουμινόχαρτο και το αντικολλητικό χαρτί και αλείφω το κρέας με αρκετή σάλτσα bbq. Επαναφέρω το κρέας στο φούρνο και ψήνω στο γκριλ για 5-8 λεπτά.

    Βγάζω από το φούρνο και το κόβω σε κομμάτια. Σερβίρω μαζί με την υπόλοιπη σάλτσα.

Who is Who

Οι γαστρονομικές μου ανησυχίες ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Γεννημένη στην Ελλάδα, σε μια οικογένεια που η μαγειρική και το καλό φαγητό ήταν βασικά συστατικά της έννοιας καλή ζωή, σύντομα άρχισα να πειραματίζομαι με τα υλικά, τις μυρωδιές, τις αναλογίες. Παρόλο που ξεκίνησα την σταδιοδρομία μου σπουδάζοντας οικονομικά και marketing, στο Παρίσι, σύντομα το πάθος μου για την τέχνη της μαγειρικής και την γαστρονομία με έκανε να αλλάξω ρότα στην ζωή μου, να ακολουθήσω την καρδιά και να κυνηγήσω το όνειρό μου.

Ξεκινώντας τις σπουδές μου στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις Γαστρονομικές σχολές του Παρισιού «Le Cordon Bleu», «Ritz Escoffier», «Alain Ducasse formation», «Lenotre», ήρθα σε επαφή με τους μεγαλύτερους δασκάλους, που με ενέπνευσαν μεταδίδοντάς μου το πάθος για το καινούριο και την δημιουργία.

Στο Παρίσι με τη Μαρία, δημιουργήσαμε το καμάρι μας το EVI EVANΕκαι υπερασπιζόμαστε με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Στην Αθήνα, ξεκίνησα το 2006 μέσα από την καθημερινή στήλη μαγειρικής στο πρωινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1 (Πρωινός καφές) τη μαγική τηλεοπτική επικοινωνία με όλους εσάς που λατρεύεται τις κατσαρόλες και αφήνεστε στη μαγεία της γεύσης.

Από το 2009 έως το 2011, στην καθημερινή τηλεοπτική εκπομπή μαγειρικής στο κανάλι Star «Νηστικοί πράκτορες» και συνεχίζοντας το 2012, με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα», μοιράστηκα με όλους εσάς μυστικά γαστρονομίας και συμβουλές για το οικογενειακό τραπέζι και την οργάνωση της κουζίνας της νέας νοικοκυράς. 

Το 2010 ξεκίνησα στο κανάλι της Γαλλικής τηλεόρασης cuisine TV, την εκπομπή «Ma cuisine grecque» η οποία παρουσίαζε συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα. Η εκπομπή λόγω της μεγάλης της επιτυχίας αποτέλεσε μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία προβολής για την Ελληνική κουζίνα και τα Ελληνικά προϊόντα.

Δείτε όλο το «πλούσιο» βιογραφικό της αγαπημένης σεφ Ντίνας Νικολάου στο dinanikolaou.gr.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ