Η Λίστα με τις πιο ασφαλής χώρες του κόσμου: Πρώτη η Ισλανδία

Κάποια χρόνια πριν η επιλογή του προορισμού διακοπών βασιζόταν σε παράγοντες όπως η θάλασσα, το τοπίο, οι παραλίες, ο ήλιος, το φαγητό, η νυχτερινή ζωή, το κόστος. 

Τα τελευταία χρόνια όμως πολλοί είναι εκείνοι που συνυπολογίζουν, αποδίδοντας μεγάλη σημασία, το πόσο ήρεμο και ασφαλές μέρος είναι αυτό στο οποίο θέλουν να παραθερίσουν.

Το Institute for Economics and Peace αναλαμβάνει να απαλλάξει τους ενδιαφερόμενους από τον κόπο να αναζητήσει τα ασφαλέστερα μέρη του κόσμου και με τον δείκτη GPI (Global Peace Index) παρουσιάζει τη δική του κατάταξη.

 

«Ζυγίζοντας» διάφορους παράγοντες ο GPI κατατάσσει 163 χώρες από όλο τον κόσμο ξεκινώντας από την ασφαλέστερη. Αυτή την πρώτη θέση κατέχει για έκτη συνεχόμενη χρονιά η Ισλανδία, με το Ηνωμένο Βασίλειο στην 47η θέση και τις ΗΠΑ στην 103η.

Ο GPI συνεκτιμά πολλά στοιχεία λαμβάνοντας υπόψη κάθε πιθανή αστάθεια σε μια περιοχή, την ύπαρξη πυρηνικών όπλων (!) και τον αριθμό αστυνομικών και ανδρών ασφάλειας.

Η Ισλανδία κατακτά την πρώτη θέση χάρη στα χαμηλά ποσοστά ανθρωποκτονιών και τον μικρό πληθυσμό της, εξηγεί η Daily Mail.

 

Στη δεύτερη θέση είναι η Δανία που ως «απομονωμένη χερσόνησος» σπάνια εμπλέκεται σε συνοριακές διαφωνίες κι έχει επίσης έχει αναδειχθεί ως ένα από τα μέρη με τα μεγαλύτερα επίπεδα ευτυχίας στον κόσμο.

Στην τρίτη θέση είναι η Αυστρία λόγω των χαμηλών εισαγωγών όπλων και την ήρεμη δημοκρατία της ενώ η Νέα Ζηλανδία σπάνια εμπλέκεται σε συγκρούσεις και κατατάσσεται στην τέταρτη θέση.
Ακολουθεί η Πορτογαλία, η Τσεχία, η Ελβετία- αποτελεί έκπληξη που είναι στην 7η θέση- ο Καναδάς, η Ιαπωνία και τη 10άδα κλείνει η Σλοβενία.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ