Good News: Αυτές είναι οι 395 ακτές με Γαλάζια Σημαία στην Ελλάδα - Το Λασίθι πρώτο

Ανακοινώθηκαν από την Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης, Εθνικό Χειριστή του Διεθνούς Προγράμματος “Γαλάζιες Σημαίες” στη χώρα μας, οι βραβεύσεις των ακτών και μαρινών που λαμβάνουν “Γαλάζια Σημαία” για το 2015.

Οι ακτές που βραβεύθηκαν είναι συνολικά 395, και ανεβάζουν την Ελλάδα στην 3η θέση ανάμεσα σε 50 χώρες με τις καθαρότερες παραλίες στον κόσμο. Επιπλέον, βραβεύθηκαν και 9 μαρίνες, κατά μία λιγότερες από πέρυσι.

Συγκεκριμένα, σε επίπεδο νομών, οι περισσότερες Γαλάζιες Σημαίες το 2015 εντοπίζονται στις παραλίες Λασιθίου (44), Χαλκιδικής (39), Δωδεκανήσων (29), Χανίων (29) και Κυκλάδων (22). Οι Δήμοι με τις περισσότερες «Γαλάζιες Σημαίες» είναι οι Αγίου Νικολάου (26), Ρόδου (23), Αριστοτέλη (14), Σιθωνίας (14), Κεφαλονιάς (12), Χανίων (11) και Χερσονήσου (11).

Η Διεθνής Επιτροπή βράβευσε φέτος 3.468 ακτές και 695 μαρίνες σε όλο τον κόσμο. Γίνεται προσπάθεια, σε συνεργασία με αρμόδιους θεσμικούς φορείς, να αυξηθεί ο αριθμός των ελληνικών βραβευμένων ακτών και μαρίνων.

Για τη βράβευση μίας ακτής με τη «Γαλάζια Σημαία», απαραίτητη προϋπόθεση είναι η ποιότητα νερών σε αυτήν, με βάση τον παραπάνω επίσημο χαρακτηρισμό, να είναι Εξαιρετική. Καμία άλλη διαβάθμιση της ποιότητας, ακόμα και ικανοποιητική, δεν είναι αποδεκτή για το Πρόγραμμα.

Όλη η συνέχεια εδώ - tornosnews.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ