Δραγασάκης μετά την κρίσιμη συνάντηση με Ντράγκι: ''Εφικτή και ρεαλιστική η συμφωνία''

Επί μιάμιση ώρα οι έκτακτοι απεσταλμένοι του Αλέξη Τσίπρα στη Φρανκφούρτη, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Γιάννης Δραγασάκης και ο αναπληρωτής υπουργός Ευκλείδης Τσακαλώτος, συζητούσαν με τον πρόεδρο της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, αναζητώντας επειγόντως λύση ρευστότητας.

Αμέσως μετά, ο Γιάννης Δραγασάκης εξέφρασε την αισιοδοξία ότι μια συμφωνία είναι ρεαλιστική και εφικτή.

«Η ελληνική αντιπροσωπεία είχε μια εποικοδομητική συζήτηση με τον Μάριο Ντράγκι. Συζητήσαμε την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και την πρόοδο των διαπραγματεύσεων. Η ελληνική αντιπροσωπεία εξέφρασε στον κ. Ντράγκι την άποψη, ότι η επίτευξη συμφωνίας είναι ρεαλιστικός και ορατός στόχος» τόνισε ο κ. Δραγασάκης.

«Σφίγγα» η ΕΚΤ

Ωστόσο, η ΕΚΤ, δεν έριξε φως στα άδυτα των συζητήσεων που βρίσκονται σε οριακή φάση.

Με μια λιτή, τυπική, ανακοίνωση 21 λέξεων, η ΕΚΤ αρκείται να σημειώσει:

«Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης, εξετάστηκε η σημερινή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας, καθώς και η κατάσταση των συνεχιζόμενων διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες». Η γενικόλογη και περιγραφική «ενημέρωση» της Κεντρικής Τράπεζας για το αποτέλεσμα της συνάντησης, δείχνει τις διαθέσεις των συμμετεχόντων να μην διαρρεύσει το παραμικρό μέχρι να υπάρξει αποτέλεσμα.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο Τετάρτη συνεδριάζει το Δ.Σ. της ΕΚΤ προκειμένου να αποφασίσει για την αύξηση ή όχι του ELA για τα ελληνικά ομόλογα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ