Μπέλα Χαντίντ: Επίθεση εναντίον της εξαπολύει μοντέλο από το Ισραήλ – «Είναι fake news αυτά που γράφεις για την Γάζα» - «Δεν έμαθες από τα λάθη της αδελφής σου;»

Η 27χρονη Χαντίντ δημοσίευσε λάθος στιγμιότυπα  και κατηγορείται για παραπληροφόρηση.

Τα διάσημα supermodels Μπέλα και Τζίτζι Χαντίντ αρκετά συχνά ανεβάζουν αναρτήσεις υπέρ των Παλαιστινίων, δεδομένης και της καταγωγής τους από εκεί.  

Οι δημοσιεύσεις των δύο μοντέλων περνάνε από εξονυχιστικό έλεγχο και τώρα ένα άλλο μοντέλο, η Μπαρ Ραφαέλι εξαπέλυσε επίθεση στη Μπέλα για μια σημαντική αστοχία της.

Η 27χρονη Μπέλα ανήρτησε πρόσφατα, μια σειρά φωτογραφιών με παιδιά από την Παλαιστίνη, γράφοντας στη λεζάντα: «Η Γάζα στο μυαλό μου -μια αναφορά στη συνεχιζόμενη κατάσταση στο παλαιστινιακό έδαφος που δέχεται επί του παρόντος επιθέσεις από το Ισραήλ».

Σύμφωνα με την Daily Mail, αλλά και πολλά σχόλια κάτω από την ανάρτηση της Χαντίντ, τα στιγμιότυπα ήταν από τον καταυλισμό προσφύγων Yarmouk στη Συρία και όχι από την Γάζα.

Η Μπαρ Ραφαέλι αναδημοσίευσε την ανάρτησή της, προσθέτοντας μια μεγάλη κόκκινη σφραγίδα σε εικονίδιο που γράφει «fake».

Μάλιστα έγραψε: «Πάλι Μπέλα Χαντίντ; Αλήθεια; Δεν έμαθες μετά το λάθος της αδερφής σου, να διασταυρώνεις τα γεγονότα πρώτα;;».

Ποιο ήταν το λάθος της Τζίτζι;

Πριν από κάποιο καιρό, η Τζίτζι Χαντίντ είχε ισχυριστεί σε δική της ανάρτηση ότι το Ισραήλ είναι η μόνη χώρα στον κόσμο που κρατάει παιδιά ως αιχμάλωτους πολέμου.

Ωστόσο, η δήλωσή της επικρίθηκε για τη διάδοση παραπληροφόρησης και αντισημιτισμού.

Η ίδια ζήτησε συγγνώμη δημόσια επειδή χρησιμοποίησε λάθος παράδειγμα. 

Aρχικά ξεκίνησε: «Ως άτομο παλαιστινιακής καταγωγής, οι ατελείωτες συγκλονιστικές ειδήσεις και εικόνες που έρχονται από τη Γάζα είναι οδυνηρές και συχνά συντριπτικές. Είναι σημαντικό για μένα να μοιράζομαι αληθινές ιστορίες για τις κακουχίες που έχουν υποστεί και συνεχίζουν να υπομένουν οι Παλαιστίνιοι, αλλά αυτό το Σαββατοκύριακο μοιράστηκα κάτι που δεν έλεγξα τα γεγονότα ή δεν σκέφτηκα βαθιά πριν την αναδημοσίευση».

Και συνέχισε: «Ήθελα να δείξω τους τρόπους με τους οποίους το διεθνές δίκαιο υπονομεύεται από την ισραηλινή κυβέρνηση. Σε αυτή την περίπτωση, προσπαθούσα να τονίσω πώς τα παλαιστινιακά παιδιά που συλλαμβάνονται από τις IDF συχνά δεν έχουν τα ίδια δικαιώματα με αυτά που θα είχε ένα ισραηλινό παιδί που κατηγορείται για το ίδιο έγκλημα. Δυστυχώς, χρησιμοποίησα το λάθος παράδειγμα για να επισημάνω αυτό το σημείο και λυπάμαι γι' αυτό».

Διαβάστε ακόμα: To δυναμικό comeback της Bella Hadid - Νέο εξώφυλλο για την Ιταλική Vogue με ... Rodeo concept!

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ