Επεισόδια και πετροπόλεμος στις Σκουριές - Τραυματισμοί και σπασμένα αυτοκίνητα από ΜΑΤ & διαδηλωτές!

Πετροπόλεμος από τους εργαζόμενους στην Ελληνικός Χρυσός εναντίον των συγχωριανών τους, ενώ η αστυνομία τάχθηκε υπέρ των μεταλλωρύχων
 

Από νωρίς το πρωί το κλίμα ήταν τεταμένο στο δρόμο για τις Σκουριές. Αστυνομικές δυνάμεις και για την ακρίβεια δύο κλούβες των ΜΑΤ έκλειναν το δρόμο. Στις 10.20 μεταλλωρύχοι έκαναν επίθεση με πέτρες και ξύλα σε κατοίκους που είχαν μαζευτεί για να καταφέρουν να κάνουν πορεία προς τις Σκουριές. Οπως αναφέρει στο facebook ο ΣΥΡΙΖΑ Αξιοπρέπεια-Αλληλεγγύη- Ανατροπή “εργαζόμενοι μαζί με αστυνομικούς χτυπάνε κατοίκους και διαδηλωτές στις Σκουρίες. Ο Υπουργός του τίποτα δίνει καμιά συνέντευξη σήμερα;”.

Φυσικά και αφήνει πυρά εναντίον του Υπουργού που επιτρέπει την αστυνομία να λειτουργεί υπέρ της ελληνικός χρυσός. Το πολεμικό αυτό κλίμα δυναμιτίζει όλες τις πλευρές που βρίσκονται αντιμέτωπες. Δεν μπορεί η αστυνομία, οι ομάδες καταστολής να είναι οι “μπράβοι’ του κάθε ιδιώτη.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το πούλμαν που μεταφέρει αλληλέγγυους προς τους κατοίκους που διαμαρτύρονται το σταμάτησε η αστυνομία και τόνισε πως είναι καλό να φτάσουν μέχρι τη Μεγάλη Παναγιά συνοδεία περιπολικού.

Να σημειωθεί πως στο περιστατικό με τον πετροπόλεμο από τους εργαζόμενους προς τους κατοίκους, όπως αναφέρουν πληροφορίες- υπήρχαν τέσσερις τραυματίες.

Οι κάτοικοι καταγγέλλουν την αστυνομία πως έκαναν απολύτως τίποτα για να σταματήσουν τους εργαζόμενους που πετούσαν πέτρες, αλλά χτυπούσαν κι εκείνοι τους κατοίκους.

Αν και λίγο αργότερα η ένταση φαινόταν ότι θα εκτονωθεί νέο περιστατικό συνέβη. Συγκεκριμένα στις 10.37 υπήρξε νέα επίθεση της αστυνομίας με δακρυγόνα εναντίον των κατοίκων και της βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνας Ιγγλέζη.

Πηγή: news.makedonias.gr/

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ