Άμα σου χρωστάει χρήματα ο... Θεός! Αυτοί είναι οι 5 δισεκατομμυριούχοι που είναι πιο πλούσιοι ακόμα και από... ολόκληρα κράτη!

Μπορεί η κρίση στις αγορών να μαστίζει τις οικονομίες όλων των χωρών, και οι άνθρωποι να γίνονται φτωχότεροι, οι έρευνες όμως δείχνουν ότι οι πλούσιοι, γίνονται πλουσιότεροι. Δεν είναι τυχαίο, ότι υπάρχουν άνθρωποι που έχουν περισσότερα χρήματα, από το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν (Α.Ε.Π) ολόκληρων χωρών. 

Δείτε 5 από αυτούς στη λίστα που ακολουθεί.

Κρίστι Γουόλτον – Περιουσία: $39,9 δισεκατομμύρια

Η κληρονόμος των αμερικανικών σουπερμάρκετ Wal-Mart, είναι η πιο πλούσια γυναίκα στον κόσμο. Το 2005, κληρονόμησε από τον άντρα της Τζον Γουόλτον, που πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα, $18,2 δισεκατομμύρια και σήμερα η περιουσία της υπολογίζεται σε 39,9 δισεκατομμύρια. Είναι ένατη στη λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους στον πλανήτη και πρώτη γυναίκα σε φιλανθρωπικές δωρεές. Υποστηρίζει τακτικά με δωρεές το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας και το Ζωολογικό Κήπο του Σαν Ντιέγκο, καθώς και διάφορους φιλανθρωπικούς οργανισμούς. Η σημερινή περιουσία της ξεπερνάει το ΑΕΠ της Υεμένης, που βρίσκεται στη Αραβική Χερσόνησο και έχει σχεδόν 24 εκατομμύρια κατοίκους.

Αδελφοί Κοχ – Περιουσία: $42,9 δισεκατομμύρια ο καθένας

Ο Τσάρλς και ο Ντέηβιντ Κοχ είναι και οι δύο στην 6 θέση της λίστα με τους πλουσιότερους ανθρώπους του κόσμου και ιδιοκτήτες της βιομηχανίας Κοχ που περιλαμβάνει διυλιστήρια, εταιρίες υπηρεσιών και καταναλωτικών αγαθών και τη Lycra. Σήμερα, η περιουσία του καθενός ξεπερνάει το ΑΕΠ του Παναμά της Κεντρικής Αμερικής, με τη διάσημη διώρυγά του, που έχει πληθυσμό 3,5 εκατομμύρια.

Κάρλος Σλιμ Χελού – Περιουσία: $72,2 δισεκατομμύρια

Ο Κάρλος Σλιμ είναι πρόεδρος των εταιριών τηλεπικοινωνίας Telmex και AmericaMovil, μέτοχος σε εταιρίες ακινήτων, οικονομικών υπηρεσιών και κατασκευαστικών δημοσίων έργων. Ήταν ο πλουσιότερος άνθρωπος στον πλανήτη από το 2010 έως το 2013 και έχει ανακηρυχθεί ο Μεγαλύτερος Φιλάνθρωπος στον Κόσμο, μετά τη δωρεά $4 δισεκατομμυρίων στο δικό του φιλανθρωπικό ίδρυμα. Η προσωπική του περιουσία ανέρχεται στα $72,2 δισεκατομμύρια, κάτι παραπάνω από το ΑΕΠ της Λευκορωσίας, η οποία έχει 9,5 εκατομμύρια κατοίκους.

Διαβάστε τη συνέχεια στο tsemperlidou.gr

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ