H Rina είναι Γιαπωνέζα και παντρεύτηκε... μόνη της: Η προετοιμασία της νύφης χωρίς γαμπρό ή κουμπάρο απλά για την φωτό

Τι είναι οι solo γάμοι; 

Οι solo γάμοι στην Ιαπωνία αυξάνονται και πληθύνονται τα τελευταία εννέα χρόνια.

Όλο και περισσότερες γυναίκες, κατά κύριο λόγο, πηγαίνουν σε μία εταιρεία που προσφέρει...full  service: Ενοικίαση νυφικού, μακιγιάζ, χτένισμα, ανθοδέσμη και φυσικά φωτογράφιση.

In this undated photo, Sayaka Takimoto, 30, left, and Nabiki Shintani, 30, wear wedding dresses for a solo wedding portrait in Shibuya Ward, Tokyo. (PHOTO / THE JAPAN NEWS)

O solo γάμος ξεκίνησε το 2014 και στην αρχή υπήρχαν ελάχιστες νύφες. 

 

 

Όσο περνούν τα χρόνια ομως, όλο και περισσότερες επιλέγουν για διαφορετικούς λόγους η καθεμία, να κάνουν αυτόν τον εικονικό ή ψεύτικο γάμο.

Η κοπέλα που βλέπετε στο βίντεο του BBC παντρεύτηκε μόνο και μόνο για την πλάκα και γιατί ήθελε να φωτογραφηθεί για το ίνσταγκραμ σαν νύφη - πριγκήπισσα.

In this undated photo, Hisako Gotoda, right, speaks to her son before having their photo taken in Ishii, Tokushima Prefecture, Japan. (PHOTO / THE JAPAN NEWS)

Εξήγησε ότι το σημαντικό για αυτήν είναι να βρει έναν άντρα που θα έχει μία μόνιμη δουλειά σε εταιρεία και όχι έναν freelancer . 

Νέα επιχειρηματική ευκαιρία

Ένα ταξιδιωτικό πρακτορείο στο Κιότο έγινε θέμα συζήτησης το 2014 λόγω του solo πακέτου γάμου με φωτογράφιση και διαμονή σε ξενοδοχείο. Με τη μείωση του αριθμού των γάμων και με περισσότερους ανθρώπους που παντρεύονται να μην πραγματοποιούν γαμήλιες τελετές, οι εταιρείες νυφικών έχουν αρχίσει να εισέρχονται στην αγορά, βλέποντας την υπηρεσία ως μια νέα επιχειρηματική ευκαιρία.

Τι πιστεύει το κοινό για αυτού του είδους τις υπηρεσίες;  Το 46% των ανδρών και των γυναικών ηλικίας 22 έως 34 ετών την υποστήριξαν σε έρευνα που διεξήγαγε το 2017 ο ιστότοπος ενημέρωσης γυναικών Mynavi Woman.

Τον Ιούλιο του 2018, η Linkbal Inc, μια ιστοσελίδα στο Τόκιο που διοργανώνει εκδηλώσεις για να βοηθήσει άνδρες και γυναίκες να γνωριστούν, διοργάνωσε ένα "πάρτι νυφικών για γυναίκες" σε μια αίθουσα γάμων. 

Έξι ανύπαντρες γυναίκες ηλικίας 20 και 30 ετών που είχαν υποβάλει αίτηση για να συμμετάσχουν έζησαν την εμπειρία του γάμου.
 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ