Βασιλιάς Κάρολος: «Κλέβει» έναν τίτλο από τον Πρίγκιπα Χάρι & τον δίνει στον Ουίλιαμ - «Πρόκειται για σνομπάρισμα», εξηγεί βασιλικός αναλυτής (φωτό & βίντεο)

Δύο τα χτυπήματα του Καρόλου προς τον Χάρι...

Πρίγκιπας Χάρι έφτασε χθες στην Αγγλία, όμως το καλωσόρισμα δεν ήταν αυτό που περίμενε…

Ο Βασιλιάς Κάρολος με την δικαιολογία ότι έχει φορτωμένο πρόγραμμα δεν θα καταφέρει να δει τον μικρό του γιό και εν τέλει αυτό δεν ήταν το μοναδικό χτύπημα κάτω από την μέση…

Ο μονάρχης της Αγγλίας,  επιφύλασσε διπλό χτύπημα κατά του Πρίγκιπα Χάρι μέσα σε μόλις λίγες ώρες.

Κάποιοι μιλάνε για το σκληρό πρόσωπο του Καρόλου, άλλοι λένε ότι είναι μια ακόμη έκφραση δημοσίως και της υποστήριξης του καθήκοντος ως υπέρτατη υποχρέωση.

Το δεύτερο χτύπημα, λοιπόν, ήρθε αργά το βράδυ όταν το Παλάτι έκανε γνωστό ότι ο βασιλιάς Κάρολος θα παραστεί σε μια κοινή υποχρέωση με τον Πρίγκιπα Ουίλιαμ την επόμενη εβδομάδα και εκεί ο πρωτότοκος γιός θα γίνει αρχισυνταγματάρχης του Αεροπορικού Σώματος Στρατού.

Πριν αποσυρθεί ο πρίγκιπας Χάρι από τη βασιλική ζωή πριν από τέσσερα χρόνια, υπήρχε πάντα η σκέψη ότι θα αναλάμβανε τον ρόλο του αντισυνταγματάρχη της Αεροπορίας, αφού είχε αναλάβει επικεφαλής του συντάγματος με το οποίο βρέθηκε στο Αφγανιστάν.

Η ανακοίνωση ότι ο Βασιλιάς θα παραδώσει τον ρόλο που κατείχε για 31 χρόνια στον μεγαλύτερο γιο του ήρθε μόλις δύο ώρες αφότου δήλωσε ότι ήταν πολύ απασχολημένος για να δει τον μικρότερο γιο του.

«Ο συγχρονισμός είναι το παν», δήλωσε γνώστης των όσων συμβαίνουν στα παρασκήνια του Παλατιού σύμφωνα με τη Daily Mail, ενώ ένας άλλος, σύμφωνα επίσης με τη βρετανική εφημερίδα, δήλωσε ότι η απόφαση του βασιλιά να μη δει τον δούκα του Σάσεξ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο «θα εκληφθεί ευρέως ως σνομπάρισμα».

Σύμφωνα με όσα είπαν κοντινοί του Παλατιού στην Daily Mail, «Ο συγχρονισμός είναι το παν» και η απόφαση του βασιλιά να μη δει τον δούκα του Σάσεξ κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο Λονδίνο «θα εκληφθεί ευρέως ως σνομπάρισμα».

Ο πρώην ανταποκριτής του BBC στο Βασιλικό Κοινοβούλιο, Michael Cole, ανέφερε: «Πρόκειται για σνομπάρισμα. Το γεγονός ότι ο βασιλιάς δεν θα δει τον μικρότερο γιο του, τον πρίγκιπα Χάρι, παρόλο που οι δύο άνδρες θα βρίσκονται σε απόσταση δύο μιλίων, δείχνει το βάθος του χάσματος.

Ο άσωτος υιός δεν είναι ευπρόσδεκτος - όχι προς το παρόν, τουλάχιστον. Ο πρίγκιπας Χάρι είναι βέβαιο ότι θα το δει ως αυτό που είναι, την πιο ξεκάθαρη δυνατή ένδειξη του πόνου που έχει προκληθεί. Οι πράξεις έχουν συνέπειες, αλλά σπάνια τα βλέπουμε σε κοινή θέα και τόσο έντονα όσο εδώ».

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Ο ασθενής μονάρχης τελικά δεν θα δει τον Πρίγκιπα Χάρι! – «Το πρόγραμμά του είναι φορτωμένο» (φωτό)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ