Mμμμ! Ρεβιθάδα με ντομάτα, κολοκύθι & κόλιανδρο μας ετοιμάζει ο Γιάννης Λουκάκος! Λαχταριστή όσο δεν πάει!

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά...

Ευχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το πιάτοΖεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά.
Αλατίζουμε, προσθέτουμε το σκόρδο και το κολοκύθι και σοτάρουμε για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε την ντομάτα, τα ρεβίθια και τον ζωμό(ή το νερό) και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να μαλακώσει το κολοκύθι και να αρχίσει να χυλώνει η ρεβιθάδα.
Τέλος, αλατίζουμε και προσθέτουμε τον κόλιανδρο και τον χυμό λάιμ.
ΥΛΙΚΑ
Για το πιάτο30 γρ. ελαιόλαδο80 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο10 γρ. σκόρδο, ψιλοκομμένο80 γρ. κολοκύθι, κομμένο σε μικρά καρέ60 γρ. ντομάτα κονκασέ800 γρ. ρεβίθια, βρασμένα400 γρ. ζωμό κοτόπουλο ή νερό15 γρ. κόλιανδρο, ψιλοκομμένο20 γρ. χυμό λάιμαλάτι
Το who is who του Γιάννη Λουκάκου

Ο Γιάννης Λουκάκος γεννήθηκε στη Βιρτζίνια των ΗΠΑ στις 19 Νοεμβρίου 1973. Μεγάλωσε στην Αθήνα και τελειώνοντας το Λύκειο, το 1991, επέστρεψε στις ΗΠΑ για σπουδές. Σπούδασε μηχανολόγος μηχανικός στο Pennsylvania State University, από όπου αποφοίτησε το 1996.
Η πρώτη επαγγελματική επαφή του με το χώρο της εστίασης ήταν κατά τη διάρκεια των σπουδών του, όταν ξεκίνησε να εργάζεται σε εστιατόρια, αρχικά για να συμπληρώνει το εισόδημά του αλλά ουσιαστικά για να ασκεί το αγαπημένο του χόμπι, τη μαγειρική. Τελικά αποδείχθηκε ότι η μαγειρική για τον Γιάννη ήταν κάτι πολύ παραπάνω από χόμπι και σύντομα αποφάσισε να την ακολουθήσει επαγγελματικά.
Το 1997 ξεκίνησε σπουδές στο Culinary Institute of America (CIA), μια από τις καλύτερες σχολές μαγειρικής στον κόσμο. Οι σπουδές του, μαζί με την πεντάμηνη πρακτική άσκηση σε ξενοδοχείο 5 αστέρων στο Φοίνιξ της Αριζόνα, διήρκησαν 2 έτη.
Μετά την αποφοίτησή του, εργάστηκε μεταξύ άλλων στο ξενοδοχείο Waldorf Astoria και στο εστιατόριο Park Avenue Café στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης. Η εμπειρία του στην εστιατορική σκηνή της Νέας Υόρκης υπήρξε καθοριστική για την εξέλιξη της πορείας του στο χώρο.
Επιστρέφοντας στην Ελλάδα, το 2000, εργάστηκε στο Boschetto, αρχικά ως sous chef, ενώ αργότερα ανέλαβε για μικρό χρονικό διάστημα την ηγεσία της κουζίνας ως chef. Παράλληλα, την περίοδο 2002-2004, συνεργάστηκε με τον εκπαιδευτικό όμιλο Le Monde. To 2004 ξεκίνησε να εργάζεται στον όμιλο Yes Hotels & Restaurants (Semiramis, Twentyone, Periscope), στη θέση του executive chef της εταιρείας. Μέσα από αυτή τη θέση κατάφερε να δημιουργήσει το προσωπικό του στυλ στη μαγειρική, για το οποίο αναδείχθηκε και βραβεύθηκε στα βραβεία Gourmet της Ελευθεροτυπίας το 2006 και το 2007.
Ακολουθώντας το όραμά του να αποκτήσει το δικό του εστιατόριο, αποχώρησε από τα ξενοδοχεία τον Ιούλιο του 2008 και άρχισε να ψάχνει για κατάλληλο χώρο στην περιοχή του Χαλανδρίου. To "Ψωμί & Αλάτι" άνοιξε τις πόρτες του στις 2 Απριλίου 2009 και αποτελεί σίγουρα, μέχρι στιγμής, την πραγμάτωση ενός από τους σημαντικότερους επαγγελματικούς στόχους του Γιάννη Λουκάκου.
Οι διακρίσεις για το "Ψωμί & Αλάτι" ξεκίνησαν από την πρώτη κιόλας χρονιά λειτουργίας του και συνεχίζονται μέχρι και σήμερα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ