Ο Ακης Πετρετζίκης είχε μια ιδέα... τι να βουτήξουμε στον απογευματινό μας καφέ! Σοκολατένια γεμιστά μπισκότα με κρέμα... φυσικά!

Για τον καφέ, το γάλα... οποιοδήποτε ρόφημα προτιμάτε! Τα σοκολατένια μπισκότα του Άκη Πετρετζίκη θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους!


Recipe main 7


Ευχαριστούμε θερμά τον Άκη Πετρετζίκη και το www.akispetretzikis.com για την παραχώρηση της συνταγής!


 Συστατικά
Υλικά για τα μπισκότα
· 45 γραμμάρια κακάο
· 160 γραμμάρια αλεύρι
· 1 κουταλιά του γλυκού σόδα
· 1/4 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ
· 1 πρέζα αλάτι
· 250 γραμμάρια ζάχαρη
· 140 γραμμάρια βούτυρο
· 1 αυγό
Υλικά για τη γέμιση
· 50 γραμμάρια μαργαρίνη (όχι soft)
· 55 γραμμάρια βούτυρο
· 240 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
· 2 βανίλιες

Μέθοδος Εκτέλεσης
Στην κουζινομηχανή χτυπάμε τα στερεά να ανακατευτούν καλά. Ρίχνουμε το βούτυρο και καθώς χτυπάμε ρίχνουμε και το αυγό. Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να γίνει μια μπάλα. Τη χωρίζουμε στα 4 και τη βάζουμε στο ψυγείο.
Ανάβουμε το φούρνο στους 190 στον αέρα.
Βάζουμε λαδόκολλα σε δύο ταψιά. Πλάθουμε με λίγο υγρά χέρια μικρά μπαλάκια από τη ζύμη διαμέτρου 1 εκ. ΟΧΙ μεγαλύτερα γιατί απλώνουν πολύ. Τα πλαταίνουμε λίγο και τα βάζουμε στο ταψί σε αρκετή απόσταση το ένα από το άλλο. Αν χωρίσατε τη ζύμη στα 4 τότε κάθε τέταρτο θα μπει σε ένα ταψί σαν μπαλάκια.
Ετοιμάζετε 2 ταψιά και τα ψήνετε για 9 λεπτά. Έχετε έτοιμα τα υπόλοιπα μπαλάκια και μόλις βγουν τα πρώτα βάζετε τα δεύτερα. Ενδιάμεσα ετοιμάζετε και τη γέμιση.
Στο μίξερ με το "φτερό" χτυπάτε το βούτυρο με τη μαργαρίνη, τη βανίλια και τη ζάχαρη για 2-3 λεπτά μέχρι να αφρατέψει. Το βάζετε σε κορνέ και γεμίζετε τα μπισκότα.


Who is Who:


Γεννημένος στις 4 Μαρτίου, ο Άκης έδειξε την αγάπη του από τα πρώτα χρόνια της ζωής του. Μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη, δουλεύοντας στην οικογενειακή επιχείρηση από τα 16 του χρόνια.
Στα 18 του αποφάσισε να εγκαταλείψει την πόλη όπου μεγάλωσε για να κατέβει στην Αθήνα και να σπουδάσει λογιστική...
Από εκείνη ακριβώς την στιγμή συνειδητοποίησε ότι η πραγματική του αγάπη βρισκότανε στη γεύση των φρέσκων φρούτων, στις μυρωδιές των μεσογειακών μπαχαρικών και στους ήχους των ακονισμένων μαχαιριών… Ήταν εκείνη η στιγμή που αποφάσισε να σπουδάσει παράλληλα σεφ στη σχολή μαγειρικής Le Monde.
Μόλις ολοκλήρωσε τις σπουδές του (ολοκλήρωσε και τη λογιστική!) εργάστηκε σε πληθώρα εστιατορίων και ξενοδοχείων σε όλη την Ελλάδα μέχρι που αναχώρησε για την Αγγλία με σκοπό να εξερευνήσει την διεθνή κουζίνα.
Η 5ετής παραμονή του στην Αγγλία ήταν το μεγαλύτερο μαγειρικό “σχολείο” για τον Άκη μιας και είχε την ευκαιρία να συνεργαστεί με διάσημους βραβευμένους σεφ. Η τελευταία του στάση ήταν το φημισμένο ξενοδοχείο «The Goring».
Το 2010 επέστρεψε στην Ελλάδα, όχι για κάποια επαγγελματική ευκαιρία όπως πολύς κόσμος θα σκεφτόταν, αλλά για να λάβει μέρος στο τηλεπαιχνίδι του MEGA, “The Master Chef”. Έξι μήνες αργότερα, χωρίς καμία αμφιβολία, αναδείχθηκε ο πρώτος Έλληνας Master Chef κερδίζοντας τον διαγωνισμό.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ