Νάτος ο Άρης Πετρετζίκης, μας φτιάχνει αγαπημένο cheesecake πάβλοβα για την υπογλυκαιμία μας!


Συστατικά
Υλικά για τις μαρέγκες



    5 ασπράδια
    1 πρέζα αλάτι
    150 γρ. ζάχαρη
    150 γρ. άχνη
    1 βανίλια

Υλικά για την κρέμα

    500 ml κρέμα γάλακτος
    250 γρ. τυρί κρέμα σε θερμοκρασία δωματίου
    100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
    1 βανίλια

Υλικά για τις φράουλες

    500 γρ. φράουλες καθαρισμένες, πλυμένες και κομμένες στα 8
    100 γρ ζάχαρη κρυσταλλική
    1 κ.σ. μπαλσάμικο ξύδι ή 1 βανίλια προαιρετικά



Μέθοδος Εκτέλεσης

Εκτέλεση για τις μαρέγκες

Βάζουμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη, τη βανίλια και το αλάτι στο μίξερ και ξεκινάμε να τα χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα.
Το αλάτι βοηθάει για να σφίξει πιο γρήγορα η μαρέγκα.
Χτυπάμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να γίνει λαμπερή και γυαλιστερή η μαρέγκα.
Στο σημείο αυτό ρίχνουμε και την άχνη αλλά από τη στιγμή αυτή και μετά δεν χτυπάμε πολύ. Ίσα ίσα να ενσωματωθεί η άχνη στο μείγμα και να σφίξει καλά η μαρέγκα μας.
Αφαιρούμε από το μίξερ και βάζουμε τη μαρέγκα σε κορνέ με τη βοήθεια του οποίου κόβουμε μαρεγκάκια σε ταψιά στα οποία έχουμε βάλει λαδόκολλα.
Μπορούμε επίσης να φτιάξουμε "φωλιές" μαρέγκας μέσα στις οποίες θα βάλουμε την κρέμα μας.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 110 βαθμούς για τουλάχιστον 2 ώρες ανάλογα βέβαια το μέγεθός τους. Για μαρέγκες διαμέτρου 1-2 εκ οι 2 ώρες είναι αρκετές.
Θέλουμε το εξωτερικό τους να είναι ψημένο αλλά μέσα να είναι μαστιχωτές.

Εκτέλεση για την κρέμα

Στο μίξερ χτυπάμε το τυρί με την ζάχαρη (100 γρ) μέχρι να αφρατέψει. Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε την κρέμα…
Με τη βοήθεια ενός κουταλιού παίρνουμε τυχόν υλικό από τα τοιχώματα του μίξερ και το ανακατεύουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
Ανεβάζουμε ταχύτητα και χτυπάμε μέχρι να σφίξει το μείγμα…
 



Εκτέλεση για τις φράουλες

Βάζουμε τις φράουλες με τα υπόλοιπα υλικά σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε πολύ καλά και τα κρατάμε στο ψυγείο. Μετά από μια ώρα θα είναι έτοιμες.

Tip

Αν θέλουμε να κάνουμε χρωματιστές τις μαρέγκες μας με τη βοήθεια ενός πινέλου βάφουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής το εσωτερικό του κορνέ πριν βάλουμε μέσα το μείγμα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ