Πεντανόστιμο τραγανό σνίτσελ με ψαρονέφρι και πέστο βασιλικού από τον masterchef Γιάννη Λουκάκο!


Ευχαριστούμε τον κ. Γιάννη Λουκάκο και το www.yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το χοιρινό και το πανάρισμα

Κόβουμε το χοιρινό σε ομοιόμορφες φέτες, πάχους 2 εκ. Τοποθετούμε ένα φύλλο μεμβράνης διαστάσεων περίπου 20 x 30 εκ. στην επιφάνεια εργασίας και ακουμπάμε επάνω μια φέτα ψαρονέφρι. Σκεπάζουμε με ένα δεύτερο φύλλο μεμβράνης του ίδιου μεγέθους. Με τον μπάτη χτυπάμε το ψαρονέφρι με ομοιόμορφες, αργές κινήσεις από το κέντρο και προς τα έξω, μέχρι να το μετατρέψουμε σε μια λεπτή, ισοπαχή φέτα χοιρινού. Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες φέτες. Αλατίζουμε και τις δύο πλευρές κάθε φέτας και την περνάμε αρχικά από το αλεύρι, τινάζοντάς τη μετά για να φύγει η περίσσια ποσότητα. Έπειτα τη βυθίζουμε στο αυγό, αφήνοντας και πάλι την περίσσια ποσότητα να στραγγίξει και, τέλος, τη γυρνάμε στο τριμμένο ψωμί, φροντίζοντας να καλυφτούν πολύ καλά και οι δύο πλευρές της. Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε τόσο ελαιόλαδο, ώστε, όταν βάλουμε το σνίτσελ, το λάδι να καλύπτει μόνο την κάτω πλευρά του. Τηγανίζουμε το κρέας, μέχρι να πάρει ωραίο και έντονο χρώμα και να κάνει κρούστα και από τις δύο πλευρές. Bγάζουμε το σνίτσελ από το τηγάνι και το στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί. Σερβίρουμε με τη σάλτσα.

http://www.agelioforos.gr/files/GALA%20-%20NEWS-GOSSIP/Loukakos-P/Loukakos-P.JPG

Για τη μαγιονέζα πέστο

Αναμειγνύουμε τη μαγιονέζα με τη σάλτσα πέστο βασιλικού.

ΥΛΙΚΑ

  • Για το χοιρινό και το πανάρισμα
    • 600 γρ. χοιρινό φιλέτο
    • αλάτι
    • 250 γρ. αλεύρι
    • 4 αυγά, ελαφρώς χτυπημένα
    • 300 γρ. ψωμί για τοστ χωρίς κόρα, τριμμένο
    • ελαιόλαδο για τηγάνισμα
  • Για τη μαγιονέζα πέστο
    • 250 γρ. μαγιονέζα
    • 125 γρ. σάλτσα πέστο βασιλικού


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ