Λαχταριστό κοτοπουλάκι με κάρυ και κάσιους από τον ταλαντούχο σεφ Άκη Πετρετζίκη!


http://www.gastronomos.gr/images/Recipes/3i-epilogi/chicken-karry.jpg
Ευχαριστούμε το oisyntagesmou.gr και τον Άκη Πετρετζίκη για την παραχώρηση της συνταγής

Υλικά

  • 2 φιλέτα κοτόπουλο
  • 2 κουταλιές κορν φλάουερ
  • 1-2 κουταλιές κάρυ (ανάλογα πόσο πικάντικο το θέλουμε)
  • 2-3 λάιμ (το χυμό τους)
  • 1/2 φλυτζάνι σόγια σως
  • 50γρ.κάσιους
  • 1,5 φλυτζάνι νερό
  • 2 κ.σ μέλι

http://www.philenews.com/data/2013/11/06/akis-petretzikis-tha-borousame-na-ginoume-filoi-me-ton-kostopoulo.jpg

Εκτέλεση

  • Κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια και το βάζουμε με το καρυ, το λαιμ,τη μιση σωγια σως και το κορν φλαουρ να μαριναριστει για λιγο.
  • Ζεσταίνουμε σε ένα τηγάνι αντικολλητικο, λιγο ελαιόλαδο.
  • Ρίχνουμε το κοτοπουλο να  παρει χρώμα και από τις δύο πλευρές (περιπου 5 λεπτά).
  • Προσθέτουμε τα κάσιους, ανακατευουμε και ρίχνουμε την υπόλοιπη σόγια και το νερό.
  • Περιμένουμε να δέσει η σάλτσα από μόνη της (εάν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νερό).
  • Στο τέλος προσθέτουμε το μέλι.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ