Ο Master Chef, Γιάννης Λουκάκος μας φτιάχνει λαχταριστό ριζότο κολοκύθας με παρμεζάνα και φασκόμηλο!

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ελαφρώς ξανθό χρώμα.

Eυχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια το ριζότο

Ζεσταίνουμε τον ζωμό και τον διατηρούμε ζεστό καθ’ όλη τη διάρκεια παρασκευής.

Ζεσταίνουμε μια κατσαρόλα σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, προσθέτουμε το ελαιόλαδο και ιδρώνουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει καλά και να πάρει ελαφρώς ξανθό χρώμα. Προσθέτουμε το ρύζι και τσιγαρίζουμε για 2-3 λεπτά περίπου. Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε να απορροφηθεί εντελώς. Προσθέτουμε τον ζεστό ζωμό σε μικρές δόσεις, ανακατεύοντας διαρκώς και περιμένοντας να απορροφηθούν όλα τα υγρά πριν ξαναρίξουμε. Η ποσότητα του ζωμού θα πρέπει να είναι τόση κάθε φορά ώστε να καλύπτει σχεδόν όλο το ρύζι. Προσέχουμε επίσης το βράσιμο να είναι χαμηλό, αλλά υπαρκτό.

Αλατίζουμε και, αφού έχουμε χρησιμοποιήσει την μισή ποσότητα του ζωμού και βρισκόμαστε στον μισό χρόνο μαγειρέματος του ριζότο, προσθέτουμε την κομμένη κολοκύθα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα με τον ίδιο τρόπο. Όταν το ρύζι γίνει al dente, προσθέτουμε τον πουρέ της κολοκύθας και συνεχίζουμε μέχρι να έρθει στο επιθυμητό χύλωμα.

Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε το βούτυρο, την παρμεζάνα και το φασκόμηλο.

Για τον πουρέ κολοκύθας

Πασπαλίζουμε την κολοκύθα με αλάτι και ζάχαρη. Τοποθετούμε το κομμάτι σε ένα ταψί, με τη σάρκα προς τα κάτω, και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C μέχρι να μαλακώσει. Με ένα κουτάλι διαχωρίζουμε τη σάρκα από τη φλούδα και την πιέζουμε μέσα σε στραγγιστήρι για να αποβάλει όσο το δυνατόν περισσότερο νερό. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να γίνει λείος και απαλός πουρές.

ΥΛΙΚΑ

  • Για το ριζότο
    • 120 γρ. ελαιόλαδο
    • 150 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
    • 400 γρ. ρύζι Αρμπόριο
    • 200 γρ. λευκό κρασί
    • 1,2 κιλά ζωμό κοτόπουλου
    • 300 γρ. πουρέ κολοκύθας
    • 350 γρ. κολοκύθα, κομμένη σε μέτρια καρέ
    • 50 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
    • 60 γρ. βούτυρο φρέσκο
    • 10 γρ. φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
    • αλάτι
  • Για τον πουρέ κολοκύθας
    • 1 κιλό κολοκύθα, κομμένη σε ένα ολόκληρο κομμάτι
    • αλάτι
    • ζάχαρη

    http://cdn.yupiii.gr/images/resized/icemax_620_65d339a728c37b8202816d66a193a34b.jpg


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ