Πεντανόστιμες τορτίγιες γεμιστές με κοτόπουλο, γραβιέρα και μπέικον για ένα ολοκληρωμένο πρωινό από τον master chef Γιάννη Λουκάκο!

Eυχαριστούμε τον Γιάννη Λουκάκο και το yiannislucacos.gr για την παραχώρηση της συνταγής

ΕΚΤΕΛΕΣΗΓια τις γεμιστές τορτίγιες

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά, προσθέτουμε 40 γρ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε το μπέικον μέχρι να αποβάλει το λίπος του.

Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλατίζουμε και σοτάρουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν. Βγάζουμε από το τηγάνι και αφήνουμε να κρυώσουν.

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το μείγμα των μανιταριών με τα υπόλοιπα υλικά.

Τοποθετούμε μια τορτίγια στην επιφάνεια εργασίας και στο κέντρο απλώνουμε το 1/8 της γέμισης σε μακρόστενο σχήμα. Διπλώνουμε την τορτίγια πάνω από τη γέμιση και τυλίγουμε σε σφιχτό ρολό. Τοποθετούμε σε ένα ταψί στρωμένο με χαρτί ψησίματος με την πλευρά της ένωσης προς τα κάτω.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τις υπόλοιπες τορτίγιες.

Λαδώνουμε τις τορτίγιες με το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ζεσταθούν και να λιώσει το τυρί.

ΥΛΙΚΑ

  • Για τις γεμιστές τορτίγιες
    • 8 τορτίγιες των 8 ιντσών
    • 60 γρ. ελαιόλαδο
    • 80 γρ. μπέικον, ψιλοκομμένο
    • 200 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, κομμένα σε τέταρτα
    • 400 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο, ψιλοκομμένο
    • 250 γρ. γραβιέρα, τριμμένη
    • 300 γρ. ντομάτα κονκασέ
    • 100 γρ. ψητές πιπεριές Φλωρίνης, κομμένες σε μικρά καρέ
    • 60 γρ. σάλτσα bbq
    • αλάτι

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ