Πανσέτα γεμιστή με πράσινα μήλα, αχλάδια και αρωματικά μας φτιάχνει το αγόρι μας ο Άκης Πετρετζίκης με τα χεράκια του!


http://img838.imageshack.us/img838/3249/food14.jpg

Ευχαριστούμε τον Άκη Πετρετζίκη και το oisyntagesmou.gr για την παραχώρηση της συνταγής

Συστατικά
1 κουτάλι γλυκού ζάχαρη
χυμό και ξύσμα από 2 λεμόνια
φρέσκο θυμάρι και φρέσκια μαντζουράνα
6 σκελίδες σκόρδο, 50 γραμμάρια σταφίδες
3 κιλά Πανσέτα χωρίς κόκαλο
2 πράσινα μήλα, 2 αχλάδια
λίγο Ελαιόλαδο
Αλάτι
Πιπέρι

Μέθοδος εκτέλεσης

Ξεφλουδίζουμε τα μήλα και τα αχλάδια και τα κόβουμε σε μικρά κομμάτια (καρέ) και τα βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτουμε τις σταφίδες, το χυμό και ξύσμα, το θυμάρι, τη μαντζουράνα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε καλά.

Ανοίγουμε το κρέας με ένα κοφτερό μαχαίρι ώστε να έχει μεγάλη επιφάνεια για να βάλουμε τη γέμιση (ή ζητάμε από τον κρεοπώλη μας να το κάνει αυτός).

Απλώνουμε 2 κομμάτια αλουμινόχαρτο το ένα δίπλα στο άλλο και από πάνω 2 κομμάτια λαδόκολλα για να τοποθετήσουμε το κρέας.

Πάνω στη λαδόκολλα στάζουμε ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι.

Από τη μεριά του λίπους της πανσέτας χαράζουμε διαγώνια και τη γυρνάμε από την άλλη μεριά για να την γεμίσουμε.

Τοποθετούμε τη γέμιση περίπου στη μέση σε μια γραμμή και διπλώνουμε το κρέας σφίγγοντας καλά και με προσοχή ώστε η γέμιση να μην μας φύγει έξω.

Χρησιμοποιούμε σπάγκο μαγειρικής, δένοντας πρώτα τις 2 άκρες (ώστε να μην φεύγει η γέμιση) και στη συνέχεια το υπόλοιπο κρέας.

Βάζουμε το κρέας προσεκτικά πάνω στη λαδόκολλα και το κλείνουμε καλά.

Ψήνουμε στο φούρνο στους 200 βαθμούς 2,5 με 3 ώρες πάνω σε σχάρα και βάζουμε από κάτω ένα ταψί.

Μετά τις 2 ώρες αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά για να κάνει ωραία κρούστα.

Όταν είναι έτοιμο το αφήνουμε να ξεκουραστεί για περίπου 20 λεπτά και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ