Ας δούμε γιατί το Φεστιβάλ Καννών 2014 είναι αφιερωμένο στον αξέχαστο γόη του Ιταλικού σινεμά, Marcello Mastroianni! (φωτο-βίντεο)

Σπουδαία δουλειά από τους ιθύνοντες της διοργάνωσης για το επίσημο πόστερ!

Η 67η τελετή του Φεστιβάλ Καννών θα διαρκέσει από τις 14 έως τις 25 Μαΐου. Πριν περίπου ένα μήνα έγιναν τα αποκαλυπτήρια της θεαματικής αφίσας της διοργάνωσης, με κεντρικό πρόσωπο τον αιώνιο γόη του Ιταλικού κινηματογράφου, Marcello Mastroianni.




Συγκεκριμένα, το πόστερ του Φεστιβάλ, απαθανατίζει τον ηθοποιό στο αριστούργημα του Federico Fellini 8 ½, που προβλήθηκε το 1963. Πρόκειται για τη σκηνή που κοιτά την Claudia Cardinale πάνω από τα γυαλιά του. Τόσο ο ηθοποιός όσο και ο σκηνοθέτης είναι δύο τεράστιες προσωπικότητες του Ευρωπαϊκού και του Ιταλικού κινηματογράφου, που έκαναν την 7η τέχνη, ανοιχτή και ελεύθερη για όλους.

 Οι δημιουργοί του πόστερ είναι ο Hervé Chigioni και ο γραφίστας Gilles Frappier. Μάλιστα ο σχεδιαστής της, ανέφερε σχετικά: "Ο τρόπος που μας κοιτάζει πάνω από μαύρα γυαλιά του. μας ελκύει ακριβώς πάνω σε μία υπόσχεση για δικαίωμα στην παγκόσμια κινηματογραφική ευτυχία. Την ευτυχία αυτή μπορούμε να βιώσουμε μέσα από το Φεστιβάλ Καννών".



Από πλευράς της, η κόρη του ηθοποιού, Chiara Mastroianni, δήλωσε: "Είμαι πολύ περήφανη και συγκινημένη, που το Φεστιβάλ επέλεξε να τιμήσει με αυτόν τον τρόπο τον πατέρα μου. Το βρίσκω πολύ όμορφο και μοντέρνο, με  γλυκιά ειρωνεία και έναν τόνο αριστοκρατικής απόσπασης". 

Δείτε τη σκηνή από την οποία εμπνεύστηκαν το πόστερ

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ