Νηστίσιμο σάμαλι έχετε φάει; Μας το φτιάχνει ο σεφ μας Κωνσταντίνος Μουζάκης γιατί μια λιγούρα την έχουμε πάλι...

ΥΛΙΚΑ

·    750 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό
·    750 γραμμάρια σιμιγδάλι χοντρό
·    750 γραμμάρια ζάχαρη
·    750 γραμμάρια νερό
·    50 γραμμάρια μπέικιν πάουντερ
·    λίγο μαστίχα τριμμένη



ΕΚΤΕΛΕΣΗ

1.    Τοποθετούμε σε λεκάνη το σιμιγδάλι, τη ζάχαρη, το μπέικιν πάουντερ και την τριμμένη μαστίχα.
2.    Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.
3.    Κενώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο λαμαρινάκι.
4.    Στρώνουμε ομοιόμορφα το Σάμαλι μας.
5.    Ψήνουμε σς 220C και μόλις ροδίσει, βγάζουμε και κόβουμε μπακλαβαδωτά.
6.    Συνεχίζουμε το ψήσιμο μέχρι να ροδίσει και από πάνω και από κάτω.
7.    Όπως είναι ζεστό, το σιροπιάζουμε με σιρόπι 32ο.
8.    Το σκεπάζουμε μέχρι να κρυώσει.


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ