Πρίγκιπας Γουίλιαμ: Θα είναι ο Βασιλιάς- "γίγαντας" με ύψος 1,91 μ.! - Τι έδειξαν οι "μετρήσεις" των υπόλοιπων royal μελών (βίντεο)

Ξεχωριστό χαρακτηριστικό των τελευταίων 300 ετών

Μπορεί οι εξελίξεις σχετικά με την υγεία του βασιλιά Καρόλου να μένουν σταθερές, ωστόσο έχουν ήδη ξεκινήσει τα σενάρια της επόμενης μέρας.

Ο πρωτότοκος γιος του 75χρονου, πρίγκιπας Γουίλιαμ είναι ο επόμενος στη σειρά διαδοχής του θρόνου.

Όμως, πέραν από την ευφυΐα του έχει κι ένα ξεχωριστό χαρακτηριστικό...

Όταν γίνει βασιλιάς θα είναι κι επίσημα ο δεύτερος ψηλότερος μονάρχης στη βρετανική ιστορία!

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας έχει ύψος 1,91μ. - ψηλότερος από τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειάς του.

Διαβάστε ακόμη: Γιατί ο Απρίλιος θα είναι ξεχωριστός για την Πριγκίπισσα Kate; – Αυτός ο μήνας θα την κάνει να χαμογελάσει παρά τις δυσκολίες (φωτό & βίντεο)

Ο πατέρας του, βασιλιάς Κάρολος, έχει ύψος 1,78μ. - το ίδιο ύψος με την αείμνηστη Νταϊάνα, πριγκίπισσα της Ουαλίας. 

Η πριγκίπισσα Κέιτ, είναι επίσης ψηλή, 1,75.

Ο βασιλικός σχολιαστής Wesley Kerr σημείωσε στο περιοδικό Tatler: «Το ύψος του τον τοποθετεί στους τέσσερις ψηλότερους Βρετανούς βασιλιάδες στην Ιστορία, μαζί με τον Εδουάρδο Α', τον Εδουάρδο Δ' και τον Κάρολο Β'».

Διαβάστε ακόμη: Ο Βασιλιάς Κάρολος «ανοίγει» τις πύλες του Κάστρου Μπαλμόραλ: Ξεκινούν οι ξεναγήσεις στην αγαπημένη κατοικία της Βασίλισσας Ελισάβετ – Πόσο κοστίζουν τα εισιτήρια;

Οι πιο ψηλοί Βρετανοί βασιλιάδες

Ο Edward I βασίλεψε από το 1272 μέχρι το 1307 και ήταν ως Edward Longshanks ή Hammer of the Scots. Το ύψος του ήταν 1,88 που ήταν αρκετά ασυνήθιστο για την εποχή του.

Ο Charles II βασίλεψε από το1630 μέχρι το 1685. Όταν ήταν τεσσάρων μηνών, η μητέρα του παραπονέθηκε ότι έμοιαζε με παιδί ενός έτους. Ήταν επίσης 1,88 και ήταν ήδη σε αγώνες πολεμικών τεχνών στην ηλικία των 12.

Διαβάστε ακόμη: Υπάρχει τρόπος για να στείλετε μήνυμα συμπαράστασης στον Βασιλιά Κάρολο & την Πριγκίπισσα Κέιτ: Συμβουλές για να γράψετε ένα σωστό κείμενο & να φτάσει στα χέρια των Royals (φωτό)

Ο πιο ψηλός Βρετανός μονάρχης ήταν ο Edward IV με ύψος 1,94. Η θητεία του ήταν από το 1461 έως το 1483 με ένα μικρό διάλειμμα το 1470 όταν καθαιρέθηκε για έξι μήνες.

O Wesley αποκάλεσε τον πρίγκιπα "ζεστό, γοητευτικό και σεβαστικό προς όλους". "Ο William είναι μάλλον ένα νέο είδος ηγέτη που μπορεί να κρατήσει τη Μοναρχία σύγχρονη και ηχηρή τις ερχόμενες δεκαετίες".

Οι πιο κοντοί Βρετανοί βασιλιάδες

Όσον αφορά τους μονάρχες που δεν είχαν και το μεγαλύτερο μπόι, στην πρώτη θέση έρχεται η βασίλισσα Victoria με ύψος 1,52. Ένας Αμερικανός επισκέπτης στο Λονδίνο την περιέγραψε ως μία "ευχάριστη μικρή κυρία".

Το ύψος ήταν μελανό σημείο για τον πιο κοντά βασιλιά, τον Charles I που βασίλεψε από το 1625 μέχρι το 1649. Το ύψος του ήταν 1,63 και προσπαθούσε να φοράει παπούτσια με τακουνάκι ενώ πόζαρε πάντα για ζωγραφικά πορτρέτα για να δημιουργείται μία ψευδαίσθηση για το ύψος του.

Πώς θα ονομαστεί ο Γουίλιαμ όταν γίνει βασιλιάς

Η βασιλική συντάκτρια των Sunday Times, Roya Nikkhah, είχε πει στο «A Right Royal podcast» πέρυσι για τον μελλοντικό βασιλιά: «Θα είναι σίγουρα ο Γουίλιαμ Ε' (William V). Όταν κυκλοφόρησε το Earthshot, ήταν ο δούκας του Κέιμπριτζ, αλλά αποκαλούσε τον εαυτό του πρίγκιπα Γουίλιαμ. Θέλει να γίνει γνωστός ως πρίγκιπας Γουίλιαμ επειδή οι Αμερικανοί τον γνωρίζουν και τον αγαπούν ως πρίγκιπα Γουίλιαμ, και τον αγαπούν περισσότερο από όλα τα άλλα δημόσια πρόσωπα, σύμφωνα με πρόσφατη δημοσκόπηση».

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ