Οι «sugar daddies» εισέβαλαν στη Βουλή: Ο Κουτσούμπας έδειξε φωτογραφίες διαφημίσεων – Τι απάντησαν Μητσοτάκης, Φάμελλος, Γιαννακοπούλου (βίντεο)

Αντιδράσεις και «σκληρές» απαντήσεις, τόσο από τον Πρωθυπουργό, όσο και από τους Κοινοβουλευτικούς εκπροσώπους ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ, για τα «sugar daddies»

Μία μέρα μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η φράση του για "φοιτήτριες που θα ψάχνουν sugar daddies" για να πληρώνουν τα δίδακτρά τους, ο ΓΓ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας επανήλθε σήμερα από το βήμα της Βουλής, με... φωτογραφικά ντοκουμέντα.

Ο κ. Κουτσούμπας τόνισε πως ήθελε να καταγγείλει διάφορα κυκλώματα και εταιρείες που στο εξωτερικό προσπαθούν να εκμεταλλευτούν φοιτήτριες και φοιτητές για να πληρώνουν τα υψηλά δίδακτρα για τις σπουδές τους.

Παρουσίασε μάλιστα στη Βουλή και διαφημίσεις από το συγκεκριμένο φαινόμενο, μία από τη Σουηδία και μία από τη Δανία.

"Τις βλέπετε κυρίες και κύριοι βουλευτές; Τις βλέπετε; Τις καταθέτω στα πρακτικά. Αυτούς τους αλητήριους εμπόρους λευκής σαρκός καταγγείλαμε και όχι φυσικά τις γυναίκες - θύματα της εκμετάλλευσης" είπε ο κ. Κουτσούμπας.

Επιμένει ο Κουτσούμπας για τους sugar daddies και έδειξε αγγελίες στη Βουλή: "Εσείς υπερασπίζεστε τη σαπίλα".

"Αντί κι εσείς λοιπόν να καταγγείλετε όλους αυτούς, καταγγέλλετε το ΚΚΕ. Αλλά αυτό είναι το πρόβλημά σας. Μη τυχόν και αποκαλυφθεί αυτή η σαπίλα του δήθεν όμορφου αγγελικά πλασμένου κόσμου σας".

"Εμείς", συνέχισε ο Δ. Κουτσούμπας, "μπορούμε να απευθυνόμαστε στις νέες κοπέλες, να τις κοιτάμε στα μάτια και να τις καλούμε να πορευτούμε μαζί στους αγώνες για να διαμορφώνονται "ρωγμές" στο "τείχος" που ορθώνει η σύγχρονη σήψη του καπιταλισμού απέναντι στους λαούς όλης της ΕΕ, γυναίκες και άνδρες. Όσο και αν προσπαθούν, η κυβέρνηση ΝΔ, αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ, η Νέα Αριστερά, άλλοι εδώ μέσα, με αφορμή τη σημερινή ημέρα, να εμφανιστούν και εδώ μέσα ως "υπερασπιστές των δικαιωμάτων των γυναικών" και της λεγόμενης "ισότητας των φύλων", έχουν διαμορφώσει μια κόλαση με τις πολιτικές τους για τις γυναίκες των εργατικών, λαϊκών δυνάμεων".

"Πάψτε να υπερασπίζεστε τη σαπίλα, τη διαφθορά, τον εκφυλισμό, την οικονομική εξάρτηση, την εκμετάλλευση. Ναι, όλοι σας εδώ μέσα πάτε να κρύψετε ότι ενιαία υπερασπίζεστε τις κατευθύνσεις της ΕΕ και την αντιλαϊκή στρατηγική της απέναντι στις γυναίκες" είπε ο Δημήτρης Κουτσούμπας.

Η απάντηση Μητσοτάκη για τα «sugar daddies»

Επίθεση στον Δημήτρη Κουτσούμπα εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, μετά τις αντιδράσεις που προκάλεσε η χθεσινή δήλωσή του πως κορίτσια που δεν διαθέτουν χρήματα αναγκάζονται να ψάχνουν sugar daddies για να πληρώσουν τα δίδακτρα σε ιδιωτικά πανεπιστήμια.

«Υπέθεσα, κύριε γενικέ γραμματέα, ότι ζητήσατε εκτάκτως τον λόγο για να ζητήσετε συγγνώμη για την απαράδεκτη σεξιστική τοποθέτησή σας που αποδεικνύει ότι το ΚΚΕ είναι η πιο αναχρονιστική δύναμη εδώ μέσα. Κάθε φορά που αναδεικνύουμε τις προκαταλήψεις σας, δεν ξέρω αν πιστεύετε πως οι γυναίκες που δεν έχουν χρήματα για κάτι που θέλουν εκδίδονται, ίσως φαντασιώνεστε την Ελλάδα ως σοβιετική χώρα, αλλά ευτυχώς αυτά τα έλυσε η Ιστορία. Φέρεστε απαράδεκτα κατά των γυναικών και δεν έχετε το θάρρος να πείτε "συγγνώμη, έκανα λάθος"», σημείωσε ο πρωθυπουργός στην ομιλία του κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για την ίδρυση και λειτουργία μη κρατικών πανεπιστημίων».

Δείτε στο βίντεο την τοποθέτηση του Δημήτρη Κουτσούμπα, αλλά και τις απαντήσεις Κυριάκου Μητσοτάκη, Σωκράτη Φάμελλου και Νάντιας Γιαννακοπούλου


Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ