56 χρονών γίνεται σήμερα ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης! - Από τους πρώτους που του ευχήθηκαν ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος, Ταγίπ Ερντογάν (φωτό & βίντεο)

Χαρούμενα γενέθλια!

Γενέθλια έχε σήμερα ο Πρωθυπουργός της χώρας!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 04 Μαρτίου του 1968 και σήμερα γίνεται 56 ετών.

Είναι ο μοναδικός γιος και το τελευταίο από τα τέσσερα παιδιά του πρώην πρωθυπουργού της Ελλάδας Κωνσταντίνου Μητσοτάκη και της Μαρίκας Γιαννούκου.

Από την πλευρά του πατέρα του, κατάγεται από οικογένεια πολιτικών και είναι απόγονος της αδερφής του Ελευθέριου Βενιζέλου.

Έχει τρεις αδελφές, Ντόρα Μπακογιάννη, Κατερίνα Μητσοτάκη και Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Όταν ήταν έξι μηνών, ο πατέρας του διέφυγε στο εξωτερικό και η οικογένειά του τέθηκε υπό κατ' οίκον περιορισμό από το καθεστώς της Χούντας.

Έναν χρόνο αργότερα, δόθηκε διαβατήριο στη μητέρα του και έτσι αναχώρησαν για το Παρίσι, όπου βρισκόταν ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σπούδασε Κοινωνικές Επιστήμες στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ, όπου βραβεύτηκε για τη διπλωματική εργασία που εκπόνησε με αντικείμενο την εξωτερική πολιτική της Κυβερνήσεως των ΗΠΑ απέναντι στην Ελλάδα.

Στη συνέχεια, πραγματοποίησε μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ με αντικείμενο την Ευρωπαϊκή Ενοποίηση και, εκ νέου, στο Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ με αντικείμενο τη Διοίκηση Επιχειρήσεων.

Το 1997 παντρεύτηκε την πολωνικής καταγωγής Μαρέβα Γκραμπόφσκι, επιχειρηματία και πρώην τραπεζικό στέλεχος. Έχουν αποκτήσει μαζί τρία παιδιά: τη Σοφία, τον Κωνσταντίνο και τη Δάφνη.

Ευχές από τον Τούρκο Πρόεδρο

Από τους πρώτους που του ευχήθηκαν για τα γενέθλιά του ήταν ο Τούρκος Πρόεδρος , Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν.

Να σημειώσουμε πως πριν μία βδομάδα του είχε ευχηθεί για τα γενέθλια του τηλεφωνικά και πάλι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Συνεπώς ανταπέδωσε τις ευχές ο Τούρκος Πρόεδρος.


Πολιτική καριέρα

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στις εκλογές του Μαρτίου 2004 και του Σεπτεμβρίου 2007, εξελέγη βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, πρώτος σε ψήφους στην Β΄ Αθηνών.

Το 2016 εξελέγη Πρόεδρος του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας και έπειτα από 3 χρόνια και Πρωθυπουργός της χώρας.

Το καλοκαίρι του 2023 ο ελληνικός λαός τον ψήφισε για δεύτερη φορά και έτσι ξεκίνησε η δεύτερη θητεία του. 

Διαβάστε ακόμα: Κυριάκος Μητσοτάκης για τη στέγαση των φοιτητών: Αυξάνουμε σε 2.500 ευρώ το επίδομα - Κατασκευάζουμε 5 νέες εστίες για 10.000 σπουδαστές (βίντεο)

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ