Μη σου τύχει! Δασκάλα της yoga μείωσε το στήθος της & ξαναμεγάλωσε - Έκανε και 2ο χειρουργείο να το μειώσει ...

Είχε παρατσούκλι "Η Echo με το μεγάλο στήθος"

Το προφίλ της δασκάλας γιόγκα Echo Elliott στο Instagram είναι ακριβώς αυτό που θα περίμενες να είναι, τουλάχιστον με την πρώτη ματιά. 

Κυρίως, είναι φωτογραφίες και βίντεο της αθλητικής 28χρονης σε προχωρημένες πόζες γιόγκα όπως με το πόδι-πίσω από το κεφάλι.

Ωστόσο, τους τελευταίους μήνες αναρρώνει από μια σοβαρή χειρουργική επέμβαση: Υποβλήθηκε σε μείωση στήθους τον Αύγουστο. 

Περίπου 10.000 γυναίκες υποβάλλονται σε μια τέτοια επέμβαση κάθε χρόνο. Είναι ένα σοβαρό εγχείρημα, που περιλαμβάνει αφαίρεση ιστού και αναδόμηση του μαστού, που αφήνει σημαντικές ουλές. 

Συνήθως πραγματοποιείται για τη μείωση του εξουθενωτικού πόνου στην πλάτη που προκαλείται από δυσανάλογα μεγάλους μαστούς, κάτι που ήταν τουλάχιστον μέρος της αιτίας για την Echo.

I didn't think it was possible for me to do things such as headstands and handstands, but after that first surgery it became an option, says Echo

Αυτό που κάνει την περίπτωσή της αξιοσημείωτη, όμως, είναι ότι δεν είναι η πρώτη φορά που κάνει τη διαδικασία. Για να είμαστε ξεκάθαροι, είναι η δεύτερη μείωση στήθους της.

Η Echo, από το Μπέρμιγχαμ, έκανε το χειρουργείο για πρώτη φορά σε ηλικία 21 ετών. 

Ο λόγος που έπρεπε να κάνει άλλη μια φορά είναι επειδή το στήθος της «μεγάλωσε ξανά» στα χρόνια που μεσολάβησαν. 

Η πρώτη μείωση οδήγησε το μπούστο της από τα 30 KK - εξαιρετικά βαρύ για τη λεπτεπίλετη σιλουέτα της- σε cup D. 

Το αποτέλεσμα μου «άλλαξε τη ζωή», λέει, απελευθερώνοντάς την τόσο από τη σωματική δυσφορία όσο και από το βλέμμα ανδρών –και γυναικών– των οποίων τα συνεχή σχόλια για τη σιλουέτα της την έκαναν να αισθάνεται βασανιστικά.

Ωστόσο μέσα σε λίγα χρόνια παρατήρησε ότι το μπούστο της μεγάλωνε. 

Echo, pictured before her second breast reduction surgery, went to Lithuania for the operation

Μέχρι τη στιγμή της δεύτερης λειτουργίας της, η Echo λέει ότι ήταν «μεγαλύτερα από ποτέ». 

Ένας δεύτερος γύρος χειρουργικής επέμβασης την απελευθέρωσε για άλλη μια φορά.

Η Echo πήρε την απόφαση να μοιραστεί την βαθιά προσωπική της ιστορία για να τονίσει πόσο ωφέλιμη μπορεί να είναι η επέμβαση μείωσης στήθους – αλλά και για να ενημερώσει τις γυναίκες ότι μπορεί, σε σπάνιες περιπτώσεις, να μην είναι μια επιλογή «ένα και τελειωτικό».

«Θέλω να ρίξω φως στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι γυναίκες με πολύ μεγάλο στήθος», εξηγεί. «Έχω μαθητές που έχουν μεγάλο στήθος και σκέφτονται να μειώσουν. Ελπίζω να δουν τι καλό ήταν για μένα η επέμβαση. Το να ξυπνάς κάθε μέρα και να μην βρίσκεσαι σε αγωνία, είναι μαγικό. Αλλά φοβάμαι ότι μπορεί να "ξαναφυτρώσουν"». 

Η περίπτωσή της, επίσης, μπορεί να είναι κάτι σαν ιατρική ανωμαλία. 

Yoga teacher Echo Elliott has twice gone from a 30KK to a D cup

Όλοι οι ειδικοί χειρούργοι, συμφώνησαν ότι υπήρχαν γενετικές και ορμονικές εξηγήσεις για το γιατί μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο. Η Echo, η οποία μεγάλωσε στο Λέστερ, λέει ότι σωματικά ήταν «λίγο πίσω από τα άλλα κορίτσια στο σχολείο» και πρόσθεσε: «Με εκφόβιζαν επειδή είχα ίσιο στήθος.

«Αλλά αναπτύχθηκα γρήγορα σε ηλικία 14 ή 15 ετών και μετά κατέληξα να λαμβάνω πολλά σεξουαλικά σχόλια από αγόρια στο σχολείο. Και επειδή είχα καμπύλες έδειχνα μεγαλύτερη από ό,τι ήμουν, οπότε είχα μεγάλη προσοχή και από τους μεγαλύτερους άνδρες. «Είχα διαρκώς επίγνωση των ανθρώπων που με κοιτούσαν, έτσι φορούσα μια μεγάλη, μαύρη κουκούλα».

Η δυστυχία της Έκο με το σώμα της την οδήγησε να προσπαθήσει να αδυνατίσει με την ελπίδα ότι θα μείωνε το μπούστο της. «Ήθελα απλώς να φύγουν», λέει. «Έτρεχα και πήγαινα πολύ στο γυμναστήριο. Νόμιζα ότι αν δεν έτρωγα και δεν ασκούσα πολύ θα μπορούσα να χάσω βάρος και θα έβγαινε από το μπούστο μου, αλλά δεν συνέβη ποτέ». 

Πριν από τέσσερα χρόνια, όταν η Echo ήταν 24 ετών, παρατήρησε ότι το στήθος της μεγάλωνε ξανά και οι πονοκέφαλοι και οι πόνοι στις αρθρώσεις επέστρεψαν. «Το βάρος μου δεν είχε αλλάξει και ο τρόπος ζωής μου ήταν ο ίδιος», λέει. 

«Αλλά μόλις άρχισαν να νιώθουν μεγαλύτεροι. «Άρχισα επίσης να έχω τρομερό πόνο στο στήθος κατά τη διάρκεια της περιόδου μου. Αναγκάστηκα να ακυρώσω τη δουλειά γιατί με πονούσε το στήθος μου, αλλά ακόμα και το περπάτημα έγινε άβολο». Τα «βλέμματα» άρχισαν ξανά, προσθέτει.

Παραδέχεται ότι δεν ζήτησε ιατρική εξήγηση για το λόγο που το στήθος της αναπτύχθηκε. 

Αλλά η σύμβουλος πλαστικός και επανορθωτικός χειρουργός Rieka Taghizadeh, που εδρεύει στο St Helens and Knowsley Teaching Hospitals NHS Trust, είπε: «Μια περίπτωση όπως αυτή είναι σπάνια. Είναι πιθανό ο αδενικός ιστός του μαστού που παρέμεινε μετά την πρώτη επέμβαση να μεγάλωσε σε μέγεθος, αλλά είναι δύσκολο να υποθέσουμε γιατί. Η εγκυμοσύνη, η αύξηση βάρους και η εμμηνόπαυση επηρεάζουν επίσης τα επίπεδα ορμονών και, ως εκ τούτου, προκαλούν την ανάπτυξη του μαστού, αλλά τίποτα από αυτά δεν ισχύει σε αυτή την περίπτωση. 

«Ένας λόγος θα μπορούσε να είναι ότι μια γυναίκα, για γενετικούς λόγους, έχει πολύ ευαίσθητο στις ορμόνες ιστό του μαστού – το έχω δει σε νεότερους ασθενείς που είχαν μειώσεις και στη συνέχεια παρουσίασαν κάποια εκ νέου ανάπτυξη. Τίποτα σε αυτόν τον βαθμό, αλλά μπορεί να συμβεί». 

Λαμβάνοντας υπόψη την πιθανότητα το στήθος της να συνεχίσει να μεγαλώνει, η Echo λέει: «Αυτή τη φορά, η επέμβαση ήταν σαν μια αναγέννηση. Άρχισα να κάνω θεραπεία – προσπαθώ να καταλάβω ποια μπορώ να γίνω, χωρίς να είμαι «Echo με το μεγάλο στήθος», που ήταν ένα είδος παρατσούκλι». 

Συμπληρώνει «Δεν θα μιλούσα για κανένα άλλο μέρος του σώματος τόσο ανοιχτά. Έχω κι εγώ μεγάλα μαλλιά, αλλά δεν ήμουν «Η Echo με τα μεγάλα μαλλιά».

 «Θα σκεφτόμουν να κάνω εγχείρηση αν γίνονταν πάλι πολύ μεγάλα. Αν συμβεί, δεν έχει νόημα να θυμώσω. Αλλά ελπίζω επίσης, καθώς μεγαλώνω, να μπορώ να συμφιλιωθώ με το στήθος μου ».

Πηγή φωτογραφιών: instagram @echolikesyoga

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ