Άσγουαθ Κάουσικ: Μόλις 8 ετών, ο νεότερος πρωταθλητής στο σκάκι – Νίκησε κατά «κράτος» τον grand master Γιάτσεκ Στόπα (φωτό & βίντεο)

Παίζει σκάκι από ηλικία 4 ετών

Ένα 8χρονο παιδί από τη Σιγκαπούρη έγινε το νεότερο στην ιστορία του σκακιού που κέρδισε σκακιστή με τίτλος grand master. Ο Άσγουαθ Κάουσικ με τη νίκη τους αυτή έσπασε το προηγούμενο ρεκόρ που είχε ο Λεονίντ Ιβάνοβιτς, όμως όταν το είχε καταφέρει ήταν σχεδόν 9 ετών, παρά 23 μέρες.

Μετά από μια τρίωρη παρτίδα σκάκι στο τουρνουά Burgdorfer Stadthaus-Open της Ελβετίας, ο Άσγουαθ Κάουσικ, ο οποίος είναι οκτώ ετών και έξι μηνών, κέρδισε τον 37χρονο Πολωνό γκραν μάστερ, Γιάτσεκ Στόπα, όπως αναφέρει ο Guardian.

 

 

Ο Κάουσικ έσπασε το ηλικιακό ρεκόρ που είχε οριστεί λίγες ημέρες πριν, όταν ο Λεονίντ Ιβάνοβιτς από τη Σερβία (οκτώ ετών και 11 μηνών) κέρδισε τον Βούλγαρο Μίλκο Πόπτσεφ, 59 ετών.

“Ένιωσα πραγματικά συναρπαστικά και καταπληκτικά, και ένιωσα περήφανος για τον τρόπο που έπαιξα, ειδικά επειδή ήμουν χειρότερος σε ένα σημείο, αλλά κατάφερα να επανέλθω από αυτό“, δήλωσε ο Κάουσικ, ο οποίος γεννήθηκε στην Ινδία και μετακόμισε στη Σιγκαπούρη με την οικογένειά του πριν από επτά χρόνια.

 

 

Η 37χρονη μητέρα του Άσγουαθ Κάουσικ δήλωσε ικανοποιημένη με τη νίκη του παιδιού της. “Ήμασταν όλοι πολύ χαρούμενοι, αλλά έπρεπε γρήγορα να ξανασυγκεντρωθεί, οπότε δεν νομίζω ότι είχαμε πολύ χρόνο για να γιορτάσουμε αμέσως μετά το παιχνίδι, αλλά σίγουρα θα γιορτάσουμε όταν επιστρέψουμε στο σπίτι με όλη την οικογένεια”, είπε η ίδια.

 

 

Ο Άσγουαθ Κάουσικ ξεκίνησε το σκάκι όταν ήταν 4 ετών και μέσα σε λίγους μήνες κέρδιζε όλα τα μέλη της οικογένειάς του. Πλέον, παίζει σκάκι δύο ώρες κάθε μέρα και έξι με επτά ώρες τα Σαββατοκύριακα.

 

 

Σύμφωνα με το chess.com, τα τελευταία χρόνια πολλά παιδιά σημειώνουν εξαιρετικά αποτελέσματα στο σκάκι και μάλιστα σε πολύ μικρές ηλικίες, μετά την πανδημία.

Η λίστα με τους νεότερους σκακιστές που έχουν κερδίσει έναν grand master

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ