«Το τελευταίο αντίο!»: Συγκλονίζει ο πίνακας με τον γιο να αγκαλιάζει τη νεκρή μητέρα - Ποια είναι η Μαράμ Αλί που ζωγραφίζει τη φρίκη στη Γάζα (φωτό)

Η αληθινή ιστορία που έγινε πίνακας ζωγραφικής

Ένας μοναδικός πίνακας από την Μαράμ Αλί, ζωγράφο από την Ιορδανία αποτυπώνει τη φρίκη του πολέμου στη Γάζα, το δράμα των νεκρών και των παιδιών που χάνουν γονείς.

Η έμπνευση ήρθε από τη φωτογραφία του Σεχάμπ Ομάρ Αμπού αλ-Χανούντ που είνια ξαπλωμένος πάνω στο σάβανο της νεκρής μητέρας του.

Μία φωτογραφία - γροθιά στο στομάχι για τη φρίκη, την ανριότητα, τους θανάτους αμάχων και το δράμα των οικογενειών.

Ο πίνακας με τίτλο: "Το τελευταίο αντίο! " είναι ένας από τους πολλούς της Μαράμ Αλί που άφησε τα τοπία και τη φύση και ζωγραφίζει εικόνες πολέμου.

 

 

Χαρακτηριστικό, ότι από την αρχή του πολέμου λόγω των ισραηλινών βομβαρδισμών έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 29.092 Παλαιστίνιοι.

Το υπουργείο Υγείας που διοικείται από τη Χαμάς ανέφερε ότι μόν την τελευταία ημέρα 107 άνθρωποι σκοτώθηκαν και 145 τραυματίστηκαν.

Εκτός από τους θανάτους, το υπουργείο Υγείας στη Γάζα ανακοίνωσε ότι έχουν τραυματιστεί και 69.028 άνθρωποι.

Την περασμένη εβδομάδα, μια φωτογραφία και ένα βίντεο με τον Σεχάμπ Ομάρ Αμπού αλ-Χανούντ, 19 ετών, να προσκολλάται στο σκεπασμένο σώμα της μητέρας του σε ένα κρεβάτι νοσοκομείου στη Ράφα, κοινοποιήθηκε ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Σεμπάμπ πέρασε πάνω από μία ώρα κρατώντας το νεκρό σώμα της μητέρας του, χωρίς να απαντά σε κανέναν μέσα στο βαθύ σοκ του.

Γιος αγκαλιάζει τη νεκρή μητέρα του - Η ζωγράφος που αποτύπωσε τη φρίκη του πολέμου στη Γάζα

Χιλιάδες χρήστες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης συγκινήθηκαν από το θέαμα της απώλειας και του πόνου του, αποκαλώντας την εικόνα "Το τελευταίο αντίο! "

Το Al Jazeera μίλησε με τον Σεχάμπ και τη βαθιά σύνδεση που ένιωθε με τη μητέρα του, την οποία περιέγραψε ως «έναν άγγελο με ανθρώπινη μορφή».

 

Ποια είναι η ζωγράφος Μαράμ Αλί

Ο Maram Ali είναι εικαστικός καλλιτέχνης που γεννήθηκε και μεγάλωσε στο Irbid της Ιορδανίας. Είναι κάτοχος διπλού πτυχίου, ένα στην Τραπεζική και Χρηματοοικονομική από το 2013 και ένα άλλο στη Μουσική εξειδίκευση στο πιάνο που αποκτήθηκε το 2021.

https://maramali.art/wp-content/uploads/2023/04/unnamed-4.jpgjj_-scaled.jpg

Κατά τη διάρκεια της φοίτησής της στο πανεπιστήμιο, η Maram συμμετείχε ενεργά στο πανεπιστημιακό στούντιο τέχνης, ακονίζοντας τις δεξιότητές της στη ζωγραφική και τη γλυπτική, αποκτώντας ανεκτίμητη ακαδημαϊκή εμπειρία.

 

 

Επί του παρόντος, η Maram υπηρετεί ως καθηγήτρια τέχνης και ανεξάρτητη καλλιτέχνης, προσπαθώντας συνεχώς να βελτιώσει το καλλιτεχνικό της στυλ και να ενισχύσει τις δημιουργικές της ικανότητες.

 

 

Η τέχνη της διακρίνεται από τη χρήση τεχνικών που σχετίζονται με τα καλλιτεχνικά κινήματα του ιμπρεσιονισμού και του μετα-ιμπρεσιονισμού, όπως η αποτύπωση των εφήμερων αλλαγών στις ατμοσφαιρικές συνθήκες και το επιδέξιο παιχνίδι με το φως και τη σκιά.

 

 

Οι πίνακές της συχνά απεικονίζουν τοπία, θαλασσογραφίες, αστικά τοπία ή συνηθισμένες σκηνές, οι οποίες μετατρέπονται σε έργα τέχνης μέσω του πινέλου της.

 

 

Εκτός από την επιδεξιότητα των ιμπρεσιονιστικών τεχνικών, το καλλιτεχνικό στυλ της Maram περιλαμβάνει επίσης στοιχεία αφαίρεσης. Προσπαθεί να μεταφέρει τις συναισθηματικές και αισθητηριακές εμπειρίες του περιβάλλοντος, ξεπερνώντας την απλή αναπαραγωγή για να προκαλέσει μια βαθιά αίσθηση διάθεσης, ατμόσφαιρας και συναισθήματος στο έργο της.

 

 

Η ξεχωριστή ερμηνεία της Maram για τον φυσικό κόσμο είναι ευδιάκριτη στους συναισθηματικά υποβλητικούς και προκλητικούς πίνακές της.

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ