13 χρόνια από τον θάνατο του Μιλτιάδη Έβερτ: Η τελευταία του συνέντευξη στην Ειρήνη Νικολοπούλου μαζί με τον Αζάνκα και τα σκυλιά του (βίντεο)

Ο πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Μιλτιάδης Έβερτ, πέθανε πριν από 13 χρόνια

Ο Μιλτιάδης Έβερτ "έφυγε" από τη ζωή σαν σήμερα πριν από 13 χρόνα σε ηλικία 72 ετών.

Διετέλεσε για περίπου τέσσερα χρόνια πρόεδρος της ΝΔ και αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης (από τον Νοέμβριο του 1993 έως τον Μάρτιο του 1997), εξελέγη δήμαρχος Αθηναίων και θήτευσε ως υπουργός στις κυβερνήσεις Καραμανλή, Ράλλη (1974-1981) και Μητσοτάκη (1990-1993).

Είχε το προσωνύμιο "μπουλντόζας" και λάτρευε τον Αζάκνα, την αγαπημένη του μαϊμού.

Παντρεύτηκε την Λίζα Βάντερπουλ και απέκτησε δύο κόρες την Αλεξία Έβερτ και την Ιλεάνα Δούκα-Έβερτ.

Η Ειρήνη Νικολοπούλου είχε συναντήσει έναν χρόνο πριν πεθάνει τον Μιλτιάδη Έβερτ στο εξοχικό του στο Πικέρμι μαζί με τα σκυλιά του και τον αγαπημένο του πίθηκο, τον Αζάκνα.

Δείτε τη συνέντευξη

Διαβάστε ακόμα: Το eirinika αναμεταδίδει μία σπάνια συνέντευξη του Μιλτιάδη Έβερτ στην Ειρήνη Νικολοπούλου – Χαλαρός με τον Αζάνκα και τα σκυλιά του (φωτό & βίντεο)

 

Αποφοίτησε από την ΑΣΟΕΕ (σήμερα Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών) και ακολούθησε περαιτέρω σπουδές στην πληροφορική. Γνώριζε αγγλικά. Υπήρξε οικονομικός και διοικητικός διευθυντής μεγάλων βιομηχανιών και οργανωτής επιχειρήσεων και τραπεζών. Επίσης, υπήρξε προγραμματιστής των υπολογιστικών συστημάτων των τραπεζών. Είχε εργαστεί ως οικονομικός σύμβουλος στην Εμπορική Τράπεζα και ως οικονομικός και διοικητικός διευθυντής στα Ναυπηγεία Ελευσίνας.

Διαβάστε ακόμα: Ο Mιλτιάδης Έβερτ σε μια vintage σπάνια συνέντευξη με την Ειρήνη Νικολοπούλου: στο εξοχικό του στο Πικέρμι, με τα σκυλιά και το πίθηκο του Αζάνκα

Η ίδρυση του πρώτου ιδιωτικού ραδιοφωνικού σταθμού

Το 1986, στις δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου, εξελέγη Δήμαρχος Αθηναίων με ποσοστό 54,5%. Στο αξίωμα του δημάρχου παρέμεινε από την 1η Ιανουαρίου 1987 μέχρι την 3η Μαΐου 1989, οπότε παραιτήθηκε για να λάβει μέρος στις βουλευτικές εκλογές. Ο Έβερτ είχε πρωτοστατήσει στην κινητοποίηση για τη δημιουργία ιδιωτικών ραδιοφωνικών σταθμών και επί της δημαρχίας του δημιουργήθηκε ο Αθήνα 9.84, ο πρώτος δημοτικός ραδιοσταθμός στην Ελλάδα.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ