«5BX»: Η γυμναστική των πιλότων στο πρόγραμμα του βασιλιά Καρόλου – Μόλις 11 λεπτά, μπορεί να τον βοηθήσει με τον καρκίνο (φωτό & βίντεο)

Ο βασιλιάς Κάρολος, περπατά, γυμνάζεται και λατρεύει την υγιεινή διατροφή

5BX: Αυτή είναι η στρατιωτική γυμναστική του βασιλιά Καρόλου – Διαρκεί μόλις 11 λεπτά κια μπορεί να τον βοηθήσει στη μάχη με τον καρκίνο (φωτό & βίντεο)

«Ο βασιλιάς έχει ζήσει μια υγιή και δραστήρια ζωή»

 

Στις δεκαετίες που ακολούθησαν τη δημιουργία του, το 5BX αγαπήθηκε από πολλούς ανθρώπους εκτός στρατού, συμπεριλαμβανομένου του πρίγκιπα Φιλίππου, ο οποίος εκτελούσε τακτικά το πρόγραμμα των συγκεκριμένων ασκήσεων και έζησε μέχρι την ηλικία των 99 ετών.

Ο Κάρολος, ο οποίος υπηρέτησε στη Βασιλική Αεροπορία και το Βασιλικό Ναυτικό, λέγεται ότι ξεκινά και τελειώνει κάθε μέρα με το 5BX, το οποίο αποτελείται από πέντε διαφορετικές ασκήσεις.

 

 

Τέσσερις από τις κινήσεις είναι ασκήσεις γυμναστικής, που αποσκοπούν στη βελτίωση της ευλυγισίας και της δύναμης, ενώ η πέμπτη αποσκοπεί στην ενίσχυση της αερόβιας φυσικής κατάστασης.

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Με καρκίνο είχε διαγνωστεί ο παππούς του, Γεώργιος ΣΤ' – Τι προβλέπει η πράξη “Regency Act 1937”- Τα 4 σενάρια διαδοχής (φωτό & βίντεο)

Κατά την πρώτη άσκηση το άτομο έχει ως στόχο να σκύψει και να αγγίξει τα δάχτυλα των ποδιών του, προτού κινηθεί ξανά προς τα πάνω και φτάσει τα χέρια του προς το ταβάνι. Στο πλαίσιο του 5BX, η άσκηση πρέπει να επαναλαμβάνεται για δύο λεπτά, χαλαρώνοντας αργά το σώμα.

Η δεύτερη άσκηση του προγράμματος είναι καθίσματα που εκτελούνται για 60 δευτερόλεπτα, ενώ η τρίτη είναι μια έκταση πλάτης. Το άτομο πρέπει να ξαπλώσει μπρούμυτα και να σηκώσει τα χέρια και τα πόδια του από το πάτωμα πριν τα επαναφέρει κάτω, επαναλαμβάνοντας για 60 δευτερόλεπτα.

Οι κάμψεις είναι η τέταρτη άσκηση της ρουτίνας 5BX, με ένα άτομο να τις κάνει για ένα λεπτό χωρίς διακοπή.

Δείτε ακόμα: Συγκινημένος ο Βασιλιάς Κάρολος: Εμφανής η ανησυχία στο πρόσωπο του μονάρχη στην πρώτη του πρώτη εμφάνιση μετά τη διάγνωση με καρκίνο - Δείτε βίντεο και φωτό

Τέλος, το 5BX ολοκληρώνεται με έξι λεπτά τρέξιμο στη θέση για την ενίσχυση της αερόβιας ικανότητας.

Αν η 11λεπτη προπόνηση σας φαίνεται δύσκολη, έχετε υπόψη ότι έχει σχεδιαστεί για άτομα όλων των ικανοτήτων. Το 5BX έχει έξι διαφορετικά διαγράμματα, με το καθένα να περιλαμβάνει τροποποιήσεις ασκήσεων.

 

 

Δεν είναι σαφές ποιο διάγραμμα ακολουθεί ο βασιλιάς Κάρολος. Εκτός από την καθημερινή προπόνηση, ο βασιλιάς φέρεται να απολαμβάνει την ιππασία, την πεζοπορία και την κωπηλασία, που επίσης τον κρατούν σε άριστη φόρμα. Ακόμα, διατηρεί μια υγιεινή διατροφή και δεν καταναλώνει πολύ αλκοόλ.

«Ο βασιλιάς έχει ζήσει μια υγιή και δραστήρια ζωή, η οποία θα τον βοηθήσει στη μάχη του με τον καρκίνο», είπε ένας συνεργάτης του στη Mirror, δηλώνοντας αισιόδοξος για τις πιθανότητες πλήρους ανάρρωσης του βασιλιά.

Διαβάστε ακόμα: Βασιλιάς Κάρολος: Οι ειδικοί μιλούν για τον τύπο καρκίνου που μπορεί να έχει - Όγκος στα νεφρά ή στον ουρητήρα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ