Θρήνος για τον θάνατο της 34χρονης τζουντόκα, Μαρισέτ Εσπινόσα – Πέθανε μετά από επέμβαση μεγέθυνσης στήθους (φωτό & βίντεο)

Θρήνος στον κόσμο των πολεμικών τεχνών 

Ανακοπή καρδιάς έπαθε η 34χρονη Ολυμπιονίκης του τζούντο Μαρισέτ Εσπινόσα Γκονζάλεθ. Το γεγονός ότι μία αθλήτρια τόσο υψηλού επιπέδου που περνά συνέχεια ιατρικές εξετάσεις, δημιούργει ερωτηματικά για το τι ακριβώς της συνέβη.

Η Μαρισέτ Εσπινόσα Γκονζάλεθ, η οποία κέρδισε χρυσά μετάλλια στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Τζούντο και συμμετείχε στους Ολυμπιακούς Αγώνες, άφησε την τελευταία της πνοή μετά από χειρουργική επέμβαση μεγέθυνσης στήθους.

Η Μαρισέτ Εσπινόσα Γκονζάλεθ απεβίωσε στις 21 Ιανουαρίου σε ηλικία μόλις 34 ετών.

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο και κείμενο

Σύμφωνα με πληροφορίες, υποβλήθηκε σε επέμβαση μεγέθυνσης στήθους εκτός Κούβας, η οποία φέρεται να οδήγησε στη μοιραία καρδιακή προσβολή. Η αθλήτρια που ζει  στην Αβάνα έκανε το διεθνές ντεμπούτο της το 2008 πριν αποσυρθεί το 2017. Στην καριέρα της, κέρδισε δύο χρυσά μετάλλια και δύο ασημένια στο Παναμερικανικό Πρωτάθλημα Τζούντο μεταξύ 2013 και 2016.

 

 

Η Εσπινόσα, με το παρατσούκλι «ο τυφλοπόντικας», κέρδισε επίσης το πρωτάθλημα της Κούβας τέσσερις φορές ενώ ήρθε δεύτερη τρεις φορές. Κατέκτησε χάλκινα μετάλλια σε τουρνουά Grand Slam στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στο Τόκιο και στο Μπακού στην κατηγορία των 63 κιλών.

 

 

Το 2016 η Εσπινόσα εκπροσώπησε τη χώρα της στους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Ρίο ντε Τζανέιρο της Βραζιλίας. Μάλιστα νίκησε στον πρώτο γύρο την Κχάτρι από το Νεπάλ, αλλά έχασε στον επόμενο γύρο από την Ισραηλινή Γκέρμπι, την πιο συχνή αντίπαλό της κατά τη διάρκεια της καριέρας της.

Ο αθλητικός δημοσιογράφος Ρόμπιελ Βέγκα δήλωσε στο Facebook: «Με τρομερό πόνο έλαβα τη θλιβερή είδηση του θανάτου της Εσπινόσα, «του τυφλοπόντικα», όπως ήταν γνωστή στον κόσμο του τζούντο από τότε που ήταν παιδί. Ήταν εξαιρετική αθλήτρια και πρώην μέλος της Εθνικής Ομάδας. Στέλνω τα θερμά μου συλλυπητήρια στους φίλους και την οικογένειά της. Αναπαύσου εν ειρήνη, πρωταθλήτρια»

 

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ