Ο Ντέιβιντ Μπέκαμ στην Ισπανία δοκίμασε percebes - Τα πιο ακριβά θαλασσινά στον κόσμο - Εμείς εδώ τα λέμε «χηνόμυδα» (φωτό - βίντεο)

Απλά κι ελληνικά

Στην Ισπανία βρέθηκε ο Ντέιβιντ Μπέκαμ και βεβαίως και δεν παρέλειψε να φάει τα πιο ακριβά θαλασσινά του κόσμου.

Ο πρώην ποδοσφαιριστής ταξίδεψε μέχρι τη Βαρκελώνη κι έφαγε τα δημοφιλή, percebes στο εστιατόριο Botafumeiro.

Τα percebes προέρχονται από τη Γαλικία και στα ελληνικά ονομάζονται «χηνόμυδα» ή «βάναλοι» καθώς μοιάζουν με πόδια χήνας (barnacles στα αγγλικά). Τα παράξενα αρθρόποδια φυτρώνουν στα βράχια και είναι αγκιστρωμένα πάνω στα ασβεστολιθικά βράχια των ακτών.

Φυσικά, μοιράστηκε με τους 86,5 εκατομμύρια ακολούθους του μία σέλφι κρατώντας ένα percebes!

Εμφανισιακά δεν είναι και ότι πιο ελκυστικό θα λέγαμε, καθώς η όψη τους μοιάζει αηδιαστική και αποκρουστική, ωστόσο, όσοι έχουν δοκιμάσει λένε ότι ότι πρόκειται για εκλεκτά και ιδιαίτερα εδέσματα.

Τα σπάνια θαλασσινά μπορεί να κοστίζουν έως και 400 λίρες ανά λίβρα ανά λίβρα και θα επιφέρουν στους αγοραστές περίπου 80 λίρες για μια μερίδα μεταξύ 15 και 20 percebes. Τα Percebes είναι τόσο ακριβά λόγω της σπανιότητάς τους και είναι απίστευτα δύσκολο και επικίνδυνο να ανακτηθούν.

Κρατώντας το percebes, ο Μπέκαμ έγραψε: «Ένα από τα αγαπημένα μου φαγητά όταν είμαι στην Ισπανία». «Τόσο καλό, ευχαριστώ», πρόσθεσε στη συνέχεια.

Διαβάστε ακόμη: Σφιχτά αγκαλιασμένοι καλωσόρισαν το νέο έτος η Victoria & ο David Beckham - Οικογενειακά ενσταντανέ από τη χαρούμενη βραδιά

Εσείς θα τα δοκιμάζατε;

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ