Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για τη γιαγιά & τον νονό του: "Η Παξινού ήταν "τρύπια" - Ο Μινωτής ήταν τσιγκούνης & σκληρός άνθρωπος" (βίντεο)

Όλα όσα αποκάλυψε

Καλεσμένος στην εκπομπή "Στιγμές" του Μάνου Νιφλή βρέθηκε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ο ηθοποιός αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στην ζωή του δίπλα στην γιαγιά του, Κατίνα Παξινού και τον νονό του, Αλέξη Μινωτή.

«Υπήρχαν τα κουτσομπολιά τότε που λέγανε “ο εγγονός της Κατίνας Παξινού ποιος ξέρει τι μέσα έχει;”. Κανείς όμως δεν σκέφτηκε ότι όταν βγήκα εγώ στο θέατρο η γιαγιά μου δεν υπήρχε. Άρα μέσο δεν είχα. Το μόνο μέσο που είχα ήταν ο Μινωτής, με τον οποίο όμως δεν τα πήγαμε καλά τελικά» ανέφερε αρχικά ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

«Ο Μινωτής ήταν νονός μου γι’ αυτό λέγομαι και Αλέξανδρος. Πάντα είχαμε καλή σχέση όταν ήμουν μικρός. Μετά την εφηβεία όταν άρχισα και εγώ να επαναστατώ, αρχίσαμε να έχουμε συγκρούσεις, στις οποίες επενέβαινε η Παξινού και τα “φασκελοκουκούλωνε”. Όταν έφυγε από τη ζωή η γιαγιά μου, είχαμε με τον Μινωτή μία πάρα πολύ δυσάρεστη κόντρα και είχαμε κόψει τις καλημέρες. Πέσανε λυτοί και δεμένοι, συγγενείς και φίλοι, να μας τα ξαναφτιάξουνε. Έκανε αυτός ένα μεγάλο βήμα -γιατί και εγώ όταν πεισμώσω, πεισμώνω πολύ- και με φώναξε στο Εθνικό Θέατρο. Εγώ είχα μία ελάχιστη καριέρα τότε. Και φυσικά πήγα. Με έβαλε να παίξω στο “Ιωάννης Γαβριήλ Μπόρκμαν”. Έπαιξα πάρα πολλά έργα. Έμεινα πέντε χρόνια» συνέχισε.

«Στα 5 χρόνια λοιπόν, επειδή ήμουν μικρός και συνδικαλίστηκα και είχα αριστερές πεποιθήσεις, αυτός δεν μπορούσε να το αντέξει αυτό καθόλου. Ήταν πάρα πολύ σκληρός άνθρωπος. Πρώτα απ’ όλα με τον εαυτό του. Και “τα έβαλε ένας πιτσιρικάς με την διεύθυνση”. Είχαμε τότε τον Σύλλογο Καλλιτεχνών Εθνικού Θεάτρου, με συμπαθούσαν και με είχαν ψηφίσει και είχα κάποια θέση. Κάναμε μία πολύ μεγάλη απεργία. Όχι στον Μινωτή, στον Σολωμό. Κλείσαμε την Επίδαυρο 2 μέρες για να ψηφιστεί ένα νομοσχέδιο. Ψηφίστηκε τότε το νομοσχέδιο, και ο Μινωτής μας έδιωξε όλους και τους ξαναπήρε όλους εκτός από εμένα. Εμένα δεν με ξαναπήρε. Πιαστήκαμε στα χέρια στο Ηρώδειο. Μας χωρίσανε. Πήγα να τον πνίξω. Όπως και αυτός εμένα» αποκάλυψε ο σπουδαίος ηθοποιός.

Διαβάστε ακόμη: Αλέξανδρος Αντωνόπουλος, ποτέ δεν έχω κάνει Χριστούγεννα: Ο κόσμος κάθεται κι εμείς κάνουμε υπερωρίες – δεν αγαπώ ούτε τα γενέθλια (βίντεο)

«Από τότε δεν ξαναμίλησα με τον Μινωτή. Καμία επαφή. Όταν πήγαινα να δω την μητέρα μου και τον έβλεπα στον δρόμο ήταν να σαν να περνούσαμε ο ένας μέσα από τον άλλον. Δεν μιλούσαμε.  Πολύ σκληρός άνθρωπος. Και εγώ θεώρησα όταν αυτό που έγινε μεταξύ μας ήταν λάθος του και όχι δικό μου. Έχω μεγάλη αυτοκριτική. Είμαι ο πρώτος που θα πω ότι δεν είμαι καλός ή ότι έχω κάνει λάθος. Όμως στην περίπτωση αυτή, δεν έχω κάνει λάθος. Δεν έχω μετανιώσει, διότι μου φέρθηκε απάνθρωπα και πάρα πολύ προσβλητικά. Με πήγε στα δικαστήρια. Ότι τον έκλεψα. Πράγματα που δεν είναι ωραίο να λέγονται δημόσια διότι ένας τόσο μεγάλος καλλιτέχνης, στην ιδιωτική του ζωή φέρθηκε πάρα πολύ μικρά» πρόσθεσε.

«Ο Μινωτής ήταν τσιγκούνης. Στον αντίποδα η Παξινού ήταν “τρύπια”. Μάλιστα μου έλεγε η Παξινού: “Να τα έχεις καλά με αυτόν (σ.σ. Μινωτή). Αυτός θα σας αφήσει λεφτά. Εγώ είμαι τρύπια”. Και όντως αυτός είχε τα χρήματα αλλά τα άφησε στην τράπεζα» κατέληξε ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ