Σκέφτεστε να αποκτήσετε πουλί για κατοικίδιο ; Δείτε εδώ τα 5 είδη που απαιτούν την ελάχιστη δυνατή φροντίδα & υπόσχονται αρμονική καθημερινότητα !

Ας μάθουμε!

Αν και όλα τα κατοικίδια πουλιά χρειάζονται τη φροντίδα τους, ορισμένα είδη είναι πιο εύκολο να τα φροντίσετε από άλλα και αυτά κυρίως είναι τα μικρόσωμα.

Βέβαια πολλά από αυτά μπορούν να ζήσουν για 10 χρόνια ή περισσότερο. Έτσι, ακόμα κι αν η καθημερινή φροντίδα τους είναι μικρή, εξακολουθεί να είναι μια ουσιαστική δέσμευση.

1. Παραδείσια ζεμπράκια
 

Εφόσον τα παραδείσια ζεμπράκια έχουν ένα ευρύχωρο κλουβί και λίγους συντρόφους, γενικά δεν χρειάζονται χρόνο για παιχνίδι εκτός κλουβιού. 

Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα προτιμούν να συναναστρέφονται με άλλα παραδείσια ζεμπράκια παρά με ανθρώπους. 

Έτσι, όποιος έχει αρκετό χρόνο για να τα ταΐσει, να τους δώσει νερό και να καθαρίσει το κλουβί, μπορεί να απολαύσει τα ήσυχα κελαηδίσματα και τα αστείες κινήσεις τους.

  • Έχουν μήκος 10 εκατοστά και βάρος 21 γραμμάρια
  • Έχουν μαύρες και άσπρες ράβδους λαιμού, πορτοκαλί μπαλώματα στα μάγουλα και κόκκινο-πορτοκαλί ράμφος (αρσενικός σπίνος ζέβρα). γκρίζος χρωματισμός σε όλο το σώμα και λιγότερο ζωηρό ράμφος (θηλυκός σπίνος ζέβρα)


2. Καναρίνια
 

Ως μέλος της οικογένειας των σπίνων, τα καναρίνια είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για τους λάτρεις των πτηνών. 

Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι καναρινιών για να διαλέξετε και κάθε ποικιλία έχει τις δικές της απαιτήσεις φροντίδας. 

Γενικά, αυτά τα κατοικίδια πουλιά χρειάζονται μια υγιεινή διατροφή, ένα κλουβί στο οποίο μπορούν να πετούν και μερικά παιχνίδια για να παραμείνουν υγιή.

  • Έχουν μήκος 12 έως 20 εκατοστά και βάρος 14 έως 28 γραμμάρια
  • Έχουν φτερά έντονο κίτρινο (πιο συνηθισμένο), κόκκινο, πορτοκαλί ή λευκό. Ορισμένες ποικιλίες έχουν κορυφές στο κεφάλι ή φτερά


3. Κοινά Παπαγαλάκια (Μπάτζι)
 

Όπως οι περισσότεροι παπαγάλοι, τα παπαγαλάκια δένονται έντονα με τους φροντιστές τους και εκτιμούν την προσοχή. 

Αλλά τείνουν να είναι πιο εύκολο να διατηρηθούν απασχολημένα από πολλά μεγαλύτερα είδη. Ένα παπαγαλάκι σε ένα ευρύχωρο κλουβί γεμάτο με πολλά παιχνίδια μπορεί να ευδοκιμήσει, αρκεί ο φροντιστής του να μπορεί να συναναστρέφεται μαζί του για τουλάχιστον μερικές ώρες την ημέρα. 

Αυτά τα κατοικίδια πουλιά επίσης δεν δημιουργούν γενικά χάος, ειδικά σε σύγκριση με μεγαλύτερους παπαγάλους και γενικότερα χρειάζονται λιγότερη φροντίδα.

Έχουν μήκος 15 έως 20 εκατοστά και βάρος 28 έως 40 γραμμάρια
Το χρώμα των φτερών τους είναι πράσινο και κίτρινο με μαύρα, σημάδια στον αυχένα, την ράχη και τα φτερά πτήσης.


4. Κοκατίλ
 

Όπως τα παπαγαλάκια, έτσι και τα κοκατίλ απαιτούν τουλάχιστον μερικές ώρες παιχνιδιού εκτός κλουβιού κάθε μέρα

Αλλά δεν είναι τόσο απαιτητικά όσο κάποια μεγαλύτερα είδη παπαγάλων. Εφόσον έχουν ένα ευρύχωρο κλουβί με παιχνίδια, μπορούν να διασκεδάσουν για αρκετές ώρες. 

Αν και συνήθως δεν μιλούν, τα κοκατίλ είναι πολύ έξυπνα και μπορούν να εκπαιδευτούν να ακολουθούν εντολές και να σφυρίζουν αρκετά καλά.

  • Έχουν μήκος 30 έως 35 εκατοστά και βάρος 70 έως 120 γραμμάρια
  • Έχουν γκρι σώμα. κίτρινο πρόσωπο και κορυφή και πορτοκαλί μάγουλα και μακριά ουρά

Δείτε ακόμη:Αποκτήσατε παπαγαλάκι ; Ετοιμαστείτε για μια σχέση ζωής ! Το άρθρο-οδηγός για τη σωστή & ολοκληρωμένη ανατροφή του !


5. Love Bird (Τα πουλιά της αγάπης)
 

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα mypet.gr, τα Lovebirds είναι ένα άλλο είδος που έχει τη γοητεία ενός μεγάλου παπαγάλου σε ένα μικρότερο μέγεθος με λιγότερη φροντίδα. 

Μια κοινή λανθασμένη αντίληψη είναι ότι πρέπει να κρατάτε αγαπημένα πτηνά σε ζευγάρια, αλλά και τα μεμονωμένα πουλάκια μπορούν να τα καταφέρουν καλά με τουλάχιστον λίγες ώρες την ημέρα αλληλεπίδραση με τους φροντιστές τους. 

Δώστε τους ένα ευρύχωρο κλουβί με πολλά παιχνίδια και ειδικά αντικείμενα που είναι ασφαλή για μάσημα.

  • Έχουν μήκος 12 έως 18 εκατοστά και βάρος 60 γραμμάρια
  • Έχουν κοντή ουρά και υπάρχουν πολλές χρωματικές ποικιλίες, όπως πράσινο, μπλε, ροδακινί, κίτρινο και λευκό. το πρόσωπο και το σώμα έχει συνήθως διαφορετικά χρώματα

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ