2003 - Ο γάμος του αυριανού βασιλιά Φρέντερικ με τη Αυστραλή διαφημίστρια, Μαίρη - Ο παράφορος έρωτας & φαντασμαγορική τελετή (φωτό - βίντεο)

Από την πρώτη στιγμή

Λίγες ώρες πριν γίνει Βασιλιάς ο Φρέντερικ της Δανίας και Βασίλισσα η σύζυγος του Μαίρη, εμείς θα κάνουμε μία σύντομη αναδρομή στον θεαματικό γάμο των royals που άφησε εποχή.

Στις 24 Σεπτεμβρίου 2003, το δανικό δικαστήριο ανακοίνωσε ότι η βασίλισσα Μαργαρίτα Β΄ σκόπευε να δώσει τη συγκατάθεσή της για το γάμο κατά τη συνεδρίαση του κρατικού συμβουλίου που είχε προγραμματιστεί στις 8 Οκτωβρίου 2003.

Το ζευγάρι αρραβωνιάστηκε τελικά το 2003 και ένα χρόνο αργότερα ανέβηκαν και τα σκαλιά της εκκλησίας



instagram @kembricistan

Τα μέσα ενημέρωσης τόσο της Αυστραλίας όσο και της Ευρώπης έκαναν λόγο για μια ιστορία σαν παραμύθι αφού ο πρίγκιπας ερωτεύτηκε μια «κοινή θνητή».

Υπενθυμίζουμε ότι η Mary Donaldson τότε εργαζόταν ως διαφημίστριακαι τα πρώτα χρόνια είχε σχέση από απόσταση με τον Φρειδερίκο, αφού εκείνη βρισκόταν ακόμα στην Αυστραλία και εκείνος στην Δανία.

Μάλιστα ο μελλοντικός βασιλιάς της Δανίας της συστήθηκε με το μικρό του όνομα και έτσι εκείνη δεν γνώριζε από την αρχή ότι είναι γαλαζοαίματος.

Όλοι οι Δανοί θυμούνται την ημέρα του γάμου τους στον καθεδρικό ναό της Κοπεγχάγης στις 14 Μαΐου 2004. Η βασίλισσα έδειχνε ευτυχισμένη αλλά και οι τότε νεόνυμφοι φιλήθηκαν όχι μια αλλά πολλές φορές μπροστά στους υπηκόους τους που είχαν γεμίσει τους δρόμους της Κοπεγχάγης.

Εμφανίσθηκε με ένα συντηριτικό αλλά κομψό κρεμ νυφικό με ανοιχτό ντεκολτέ, πέπλο και μία διακριτική ανθοδέσμη.

 

 

 

 

 

Αμέσως μετά το μυστήριο ακολούθησε επίσημο γεύμα με την πεθερά, Μαργκρέτε να εκφωνεί λόγο.

 

 

Μεταξύ των όσων είπε αναφέρθηκε στην Μαίρη με πολύ τρυφερό τρόπο καλωσορίζοντας την στην οικογένεια της.



Ιnstagram/detdanskekongehus

ΔΙαβάστε ακόμη: Mary Donaldson: Η γυναίκα που έγινε πριγκίπισσα της Δανίας & αύριο στέφεται βασίλισσα - Συνέντευξη ντοκουμέντο (βίντεο)

Η ευτυχία τους ολοκληρώθηκε με την έλευση του πρώτου παιδιού τους, του Κρίστιαν που γεννήθηκε στις 15 Οκτωβρίου 2005 και της Ιζαμπέλα, που γεννήθηκε στις 21 Απριλίου 2007. Τον Ιανουάριο του 2011, το ζευγάρι πρόσθεσε στην οικογένειά τους άλλα δυο μέλη με τη γέννηση των διδύμων Βίνσεντ και Ζοζεφίν.

Μπορείτε να βρείτε περισσότερες φωτογραφίες από την τελετή και τους καλεσμένους εδώ: vogue.com

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ