Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς: Η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο - 100 δισ. δολάρια η περιουσία της κληρονόμου της L'Oreal

Ποσό που ζαλίζει

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς, κληρονόμος της L’ Oreal, έγινε η πρώτη γυναίκα στον κόσμο με περιουσία 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ο δείκτης δισεκατομμυριούχων του Bloomberg καταχωρεί την πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο στη 12η θέση των ζάπλουτων του πλανήτη, μπροστά από τον Ινδό Μουκές Αμπάνι και πίσω από τον Μεξικανό μεγιστάνα των τηλεπικοινωνιών Κάρλος Σλιμ, που έγινε πρόσφατα ο πρώτος Λατινοαμερικανός, η περιουσία του οποίου ξεπέρασε το φράγμα των 100 δισ. δολαρίων.

Η μετοχή της L’ Oreal βρίσκεται αυτή την περίοδο στα ύψη μετά από μια άνοδο 35% τη φετινή χρονιά καθώς οι καταναλωτές συνεχίζουν να δαπανούν χρήματα σε πολυτελή προϊόντα μετά την πανδημία. Σύμφωνα με τη L’ Oreal τον περασμένο χρόνο η Μπετανκούρ Μάγιερς κι η οικογένειά της κατείχαν ποσοστό άνω του 34% των μετοχών της εταιρείας.

Διαβάστε ακόμη: Topwoman η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μεγιέρ: Η κληρονόμος της L’Oreal με την αμύθητη περιουσία - η πιο πλούσια επιχειρηματίας του κόσμου

 

 

Η Φρανσουάζ Μπετανκούρ Μέγιερς είναι η κόρη της χρυσής κληρονόμου της L' Oreal, Λιλιάν Μπετανκούρ, η οποία έφυγε απ' τη ζωή στις 21 Σεπτεμβρίου 2017. 

Η Γαλλίδα επιχειρηματίας, είναι φιλάνθρωπος, συγγραφέας, πιανίστρια και η πλουσιότερη γυναίκα στον κόσμο, με εκτιμώμενη καθαρή αξία 87,4 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ από τον Μάρτιο του 2022, σύμφωνα με το Forbes.

Μεγάλωσε ως αυστηρή Καθολική και έχει γράψει αρκετά σχόλια για τη Βίβλο. 

Παντρεύτηκε τον Jean-Pierre Meyers, εγγονό ενός ραβίνου που δολοφονήθηκε στο Άουσβιτς, και μεγάλωσαν τα παιδιά τους Jean-Victor και Nicolas ως Εβραίοι. 

 Ο γάμος της προκάλεσε αντιδράσεις λόγω της δίκης του παππού της για συνεργασία με τη ναζιστική κυβέρνηση. 

 Η Bettencourt Meyers και η οικογένειά της εξακολουθούν να κατέχουν το 33% των μετοχών της εταιρείας. 

ΑΠΕ/EPA POOL

Τον Δεκέμβριο του 2010, η Bettencourt Meyers ανακοίνωσε ότι είχε συμβιβαστεί εξωδικαστικά τόσο με τη μητέρα της όσο και με τον Banier. 

Απέφευγε να εμφανίζεται σε κοινωνικές εκδηλώσεις και φανταχτερά πάρτι, σε αντίθεση με τους γονείς της, που φιλοξενούσαν κατά καιρούς υπέρλαμπρες δεξιώσεις με επώνυμους καλεσμένους. Απολαμβάνει περισσότερο από οτιδήποτε την συντροφιά του πιάνου και φυσικά των βιβλίων.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ