Θα χιονίσει αύριο στην Πάρνηθα; Η πρόβλεψη του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη – Τι καιρό θα κάνει τα Χριστούγεννα (βίντεο)

Κρύο, βροχές και χιόνια στα ορεινά αναμένουμε το Σαββατοκύριακο

Xειμωνιάτικο το σκηνικό του καιρού σήμερα, καθώς θα σημειωθούν βροχές και χιόνια στα ορεινά, ενώ η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει πτώση, σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Όπως αναφέρει ο μετεωρολόγος του Open, το βράδυ σημειώθηκαν χιόνια στη Φλώρινα και στην Πτολεμαΐδα, που όμως δεν αποκλείεται να φτάσουν και στη γύρω ορεινή ζώνη της Θεσσαλονίκης. Οι άνεμοι γυρίζουν σε βόρειοι και ενισχύονται, ενώ στο Βόρειο Αιγαίο θα προσεγγίσουν τα επίπεδα θυέλλης και θα φτάσουν μέχρι τα 8-9 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και δεν θα ξεπεράσει τους 12 βαθμούς στα βόρεια, και στα νότια θα αγγίξει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, θα σημειωθούν βροχοπτώσεις στις ηπειρωτικές περιοχές που βλέπουν προς το Αιγαίο.

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένεται προς το μεσημέρι και το απόγευμα να σημειωθούν πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις. Πιθανόν να χιονίσει ακόμη και στα ορεινά της Πάρνηθας, όχι όμως κάτι το αξιόλογο. Οι άνεμοι στρέφονται σε βόρειοι και ενισχύονται στα 6-7 μποφόρ, ενώ η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 13 βαθμούς αργά το μεσημέρι.

Στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται να είναι άστατος ο καιρός με βροχές, ενώ υπάρχουν πιθανότητες να σημειωθούν και λίγα χιόνια στα γύρω ορεινά. Βοριάδες οι άνεμοι με τοπικά πολύ ισχυρές εντάσεις, 6-7 μποφόρ, και ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 10 βαθμούς Κελσίου.

Χειμωνιάτικος καιρός το Σαββατοκύριακο -Ανοιξιάτικο σκηνικό από την Τρίτη (12/12)

Ψυχρή αέρια μάζα έρχεται προς τη χώρα μας, έτσι το Σαββατοκύριακο η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 14-16 βαθμούς Κελσίου για τις περισσότερες περιοχές.

Από την Τρίτη (12/12) και στη συνέχεια, μια ζεστή αέρια μάζα που έρχεται από τις ακτές της Βόρειας Αφρικής θα κάνει τον καιρό να θυμίζει περισσότερο άνοιξη παρά χειμώνα, με τις θερμοκρασίες να σημειώνονται πάνω από τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Όσον αφορά τα Χριστούγεννα, ο Κλέαρχος Μαρουσάκης τόνισε ότι θα είναι θερμοκρασιακά ήπιος ο καιρός, σύμφωνα με τις τελευταίες μετεωρολογικές προβλέψεις.

 

 

 

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ