Σοκάρει 25χρονη με long covid για δυο χρόνια: "Είμαι πλήρως δυσλειτουργική. Έχω αίσθηση λιποθυμίας συνεχώς, ταχυκαρδίες, πόνο στο στήθος"

Συγκλονιστική μαρτυρία.

Μια 25χρονη φοιτήτρια συγκλονίζει με τα όσα λέει για τη μάχη της με τη Long Covid. Η Κατερίνα μοιράστηκε στην εκπομπή "Live news" στο MEGA ότι για δυο χρόνια είναι αντιμέτωπη με την ασθένεια.

Μάλιστα, όπως είπε, τέσσερις φορές έπρεπε να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο.

Η νεαρή κοπέλα προσβλήθηκε από τον ιό του κορονοϊού τον Δεκέμβριο του 2021.

Μέσα στους τέσσερις πρώτους μήνες από την αρχική νόσηση, η 25χρονη είχε τουλάχιστον 40 συμπτώματα.

«Μέσα στο χρόνο που πέρασε έχω νοσηλευτεί τέσσερις φορές. Δεν είμαι λειτουργική πλέον. Πηγαίνω μέχρι την τουαλέτα που είναι ακριβώς δίπλα και αυτό γίνεται με πολύ δυσκολία», ανέφερε.

«Ανά μήνα η κατάσταση επιδεινωνόταν, τα μουδιάσματα προχωρούσαν και οι ταχυκαρδίες αυξανόντουσαν».

«Τα συμπτώματα είναι άκρως περιοριστικά, όπως η έντονη δύσπνοια. Π.χ. στη δοκιμασία εξάλεπτου περπατήματος που είχα κάνει στο ιατρείο long Covid δεν κατάφερα να τη βγάλω. Το οξυγόνο μου έπεσε στο 83%. Δεν μπορώ να συγκεντρωθώ. Δεν μπορώ να μιλήσω για πολύ ώρα. Είναι κυτταρικά σαν να εξοντώνεται ο οργανισμός. Είναι λες κι είμαι φορτισμένη στο 2%»,επισήμανε.

«Κυρίως νιώθω απελπισία κι απογοήτευση. Στην καλύτερη των περιπτώσεων ακόμα και οι γιατροί θα σου πουν σε καταλαβαίνω, αλλά δεν μπορώ να βοηθήσω, δεν ξέρω τι να κάνω», είπε ακόμα.

«Θεωρώ ότι ασθενείς long Covid αισθανόμαστε εξοστρακισμένοι. Υπάρχουμε, αλλά δεν μας δίνουν σημασία», είπε χαρακτηριστικά

Η νεαρή φοιτήτρια, μάλιστα, διενεργεί και διαδικτυακό έρανο για να καλύψει ένα μέρος των ιατρικών εξόδων.

 

 

Επιπλέον, τόνισε ότι «τα τεστ είναι αρνητικά από το πρώτο δεκαήμερο. Το long Covid δεν έχει να κάνει με θετικά τεστ, είναι οι επιπλοκές μετά τη νόσηση».

«Δεν είμαι μόνη μου, είμαστε πολλοί ασθενείς, αλλά είμαστε αόρατοι. Είμαι πλήρως δυσλειτουργική. Έχω έντονη κόπωση. Για να το περιγράψω σε κάποιον που δεν καταλαβαίνει είναι λες και έχεις μόνιμα πυρετό. Δεν έγινα ποτέ καλά μετά τον Covid. Έχω αίσθηση λιποθυμίας συνεχώς, ταχυκαρδίες, πόνο στο στήθος, εξανθήματα. Τεράστια αδυναμία για περπάτημα, νευραλγίες και πλέον έχω ευαισθησία σε φως και ήχους και δυσκολεύομαι και με το φαγητό».

«Μέχρι να πάω σε ιατρείο long Covid δεν ήξερα τι μου συμβαίνει και τι είχα. Μετά έμαθα ότι υπάρχουν κι άλλοι ασθενείς, διάβασα βιβλιογραφία. Προσπαθώ μόνη μου».

«Οριακά μπορώ να αυτοεξυπηρετούμαι, η μαμά μου με βοηθάει σε αυτά που μπορεί. Πρέπει να υπάρχει πάντα κάποιος άνθρωπος γιατί και τα συμπτώματα είναι πολλές φορές επείγοντα. Πρέπει να επισκεφτώ τα επείγοντα. Χρειάζομαι βοήθεια στα πολύ βασικά πράγματα. Δεν υπάρχει κάποια αναγνώριση στη χώρα μας όπως κάποιο επίδομα αναπηρίας που υπάρχει στο εξωτερικό».

«Δεν υπάρχει θεραπεία και μας το κάνουν ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει αγωγή που να με βοηθάει εκτός από ένα χάπι για την πίεση για να μην παθαίνω συχνά λιποθυμικά. Δεν υπάρχει καμία άλλη αγωγή που να βοηθάει τα υπόλοιπα συμπτώματα», συμπλήρωσε κλείνοντας.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ