Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος μας φτιάχνει: Σαλάτα με κοτόπουλου και french dressing - Δροσερή απόλαυση!

Δοκιμάστε την σήμερα!

ΥΛΙΚΑ

Για τα σνίτσελ:

  • 2 φιλέτα στήθος κοτόπουλο
  • αλάτι, κατά βούληση
  • πιπέρι, κατά βουληση
  • 1 φλ. αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 1/4 φλ. παρμεζάνα
  • 2 φλ. φρυγανιά
  • 1 κ.σ. μοσχοκάρυδο

Για τη σαλάτα:

  • 1 μαρούλι, ψιλοκομμένο
  • 10 ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 3 κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα
  • Frence dressing, κατά βούληση, 17Delicatessen
  • 1 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 4 αραβικές πίτες

Ευχαριστώ τον Δημήτρη Σκαρμούτσο και το dimitrisskarmoutsos.gr για την παραχώρηση αυτής της συνταγής 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τα σνίτσελ:

  • Κόβουμε τα στήθη κοτόπουλου κατά μήκος και στη συνέχεια κάθε κομμάτι στη μέση. Αλατοπιπερώνουμε πολύ καλά.
  • Τα καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί ή μεμβράνη κουζίνας και με βαρύ αντικείμενο τα χτυπάμε ιδιαίτερα στο πιο χοντρό τους σημείο ώστε να γίνουν πλακέ και με ίσο πάχος περίπου 0,5εκ.
  • Σε ένα φαρδύ σκεύος προσθέτουμε το αλεύρι και το μοσχοκάρυδο.
  • Σε ένα άλλο φαρδύ σκεύος προσθέτουμε τα αυγά και χτυπάμε καλά με το σύρμα.
  • Σε ένα τρίτο σκεύος προσθέτουμε τη φρυγανιά και το τριμμένο τυρί.
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ºC, στον αέρα.
  • Περνάμε το κάθε φιλέτο κοτόπουλου αρχικά από το αλεύρι. Το τινάζουμε καλά. Στη συνέχεια το βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και κρατάμε λίγο ώστε να στραγγίξει η περίσσια αυγού. Τέλος περνάμε το φιλέτο από το μίγμα φρυγανιάς-τυριού. Πιέζουμε πολύ καλά για να κολλήσει η φρυγανιά.
  • Τοποθετούμε το σνίτσελ μας σε ταψί που έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  • Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία για όλα τα φιλέτα μας και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 40 λεπτά, ώστε να σφίξουν.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ολόγυρα. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και κόβουμε διαγώνια σε λωρίδες.

Για τη σαλάτα:

  • Σε μια σαλατιέρα προσθέτουμε το μαρούλι, τα κρεμμυδάκια, τα ντοματίνια και το κοτόπουλο.
  • Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το french dressing.
  • Κόβουμε τις ψημένες πίτες μας σε τρίγωνα και τις τοποθετούμε γύρω από τη σαλάτα και σερβίρουμε.

Who is who


Ο Δημήτρης Σκαρμούτσος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σε ηλικία 18 ετών πήγε στην Αμερική όπου σπούδασε Οικονομικά στο UCLA και κατόπιν φοίτησε στην Culinary Institute of America.

Από το 1993 ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήματα και από το 1996 άρχισε να εργάζεται σε μεγάλα ξενοδοχεία και εστιατόρια στην Αμερική.

Από το 2005 είναι σεφ σε κρητικό εστιατόριο που έχει βραβευτεί με Χρυσό Σκούφο και με βραβεία Gourmet

Αγαπημένη του κουζίνα η Ασιατική, αγαπημένο συστατικό τα αγριόχορτα, αγαπημένο λαχανικό η ντομάτα και προτιμά τα αλμυρά από τα γλυκά.

Εκτός από τη μαγειρική μεγάλη του αγάπη είναι ο γιός του και λατρεύει το σκύλο του.

Από το 2010 ως το 2013, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στους δημοφιλείς τηλεοπτικούς διαγωνισμούς Master Chef και Master Chef Junior του Mega Channel, μαζί με τον Λευτέρη Λαζάρου και τον Γιάννη Λουκάκο. Το 2017, ήταν μέλος της κριτικής επιτροπής στην αναβίωση του Master Chef του Star Channel, κάνοντας τον το μόνο κριτή που εμφανίστηκε και στις δύο εκδοχές της σειράς. Αποχώρησε από την σειρά οικειοθελώς πριν την δεύτερη σεζόν.

Από το 2013 ως το 2014, παρουσίαζε την εκπομπή Χωρίς Συνταγή στο Mega Channel. Από το 2015 ως το 2017, ήταν ο παρουσιαστής και κριτής του τηλεοπτικού διαγωνισμού Blind Taste στο Star Channel.

Από το 2018, παρουσιάζει την εκπομπή μαγειρικής Food n' Friends με τον κωμικό Ηλία Φουντούλη, στο ANT1. Από το 2020, παρουσιάζει την εκπομπή Γειτονιές στο Πιάτο στο ΑΝΤ1.

Το 2020, είχε τέσσερα εστιατόρια, και την υπηρεσία catering Δειπνοσοφιστήριον.

Βρείτε περισσότερες συνταγές στο dimitrisskarmoutsos.gr που θα σας συναρπάσουν.

Ακολουθήστε το eirinika.gr στο Google News για ενδιαφέρουσες ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε όλες τις αναρτήσεις του eirinika.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ